top of page

A WHO kihúzta a talajt a nemzeti koronaintézkedések alól. (Mi mennyi?)

2021 január 20-án nemcsak beiktatták Joseph Bident az Egyesült Államok elnökének, hanem a WHO egy rendkívüli bejelentést is tett.

A 11 hónapja mantraszerűen ismételgetett tesztelési felhívásról, ajánlásról kiderült, hogy alaptalan és tudománytalan, illetve jelenlegi formájában teljesen értelmetlen. Ezt ugyan mi itt honlapunkon már régóta közzétettük, kérdés az, hogy a napi rendszerességgel és mindig csak a pánikkeltés szolgálatában nyilatkozó tudósaink, orvosaink, infektológusaink, mikrobiológusaink, és járványügyi szakembereink – beleértve két egyenruhás katona közt orákulumait kihirdető országos tisztifőorvosunkat – fölismerték-e ezt, avagy mikor fog eljutni hozzájuk a WHO megállapítása. (E sorok írójának meggyőződése: kutatóink, orvosaink régóta és teljesen tisztában vannak mindezekkel.) Avagy úgy gondolják, hogy annyira tetszik nekik a rémhírterjesztés, hogy folytatják még egy kicsit? Meddig?

Idézünk a WHO a „WHO Information Notice for IVD Users 2020/05“ című dokumentumból:


(...)


Hevenyészett fordításunk:

A WHO-nak a SARS-CoV-2 diagnosztikai vizsgálatra vonatkozó útmutatása kimondja, hogy a gyenge pozitív eredmények esetében körültekintő értelmezésre van szükség (1).

[Magyarul: Ha sok ciklus után kapunk csak pozitív eredményt, akkor írjuk azt át negatívra.] A vírus kimutatásához szükséges ciklusküszöb (Ct) fordítottan arányos a beteg vírusterhelésével.[2] Ha a vizsgálati eredmények nem egyeznek meg a tünetekkel, a várható kórképpel, új mintát kell venni és újból tesztelni ugyanazon vagy eltérő nukleinsav meghatározó technológiával.


[Magyarra lefordítva: Ha a PCR-teszt pozitív eredményt ad, de a beteg tünetmentes, akkor nem szabad a teszteredményt figyelembe venni. Addig kell tesztelni, míg negatív eredményt nem kapunk, vagy meg nem betegszik a páciens.]

A WHO emlékezteti a felhasználókat arra, hogy a betegség prevalenciája (elterjedtsége) megváltoztatja a teszt eredmények prediktív (várható, feltételezhető) értékét; ahogy a betegség prevalenciája csökken, úgy nő a hamis pozitív eredmény valószínűsége (2). Ez azt jelenti, hogy annak valószínűsége, hogy egy (SARS-CoV-2) pozitív teszteredményt felmutató személy valóban SARS-CoV-2 fertőzött legyen, csökken a prevalencia csökkenésével, függetlenül az állított specifikusságtól.


[Magyarra lefordítva: Ha csak kevesen fertőződtek meg, akkor a pozitív teszteredmény valószínűleg hamis pozitív eredmény. Hogy mennyi a kevés vagy sok, ezt természetesen nyitva hagyja a WHO.]

A legtöbb PCR-tesztet a diagnózis segédeszközeként tekintik, ezért az egészségügyi szolgáltatóknak minden körülményt figyelembe kell venniük, beleértve a mintavétel időzítését, a minta típusát, a vizsgálati jellemzőket, a klinikai megfigyeléseket, a kórtörténetet, a beteg érintkezéseit, és egyéb járványügyi információkat.


[Magyarra lefordítva: A tesztelő személy saját kénye-kedve szerint értelmezheti a teszteredményt. Ha úgy tetszik neki, a pozitívot értelmezheti negatívként, a negatívot pozitívként.]

A tesztek alkalmazói ügyeljenek az alábbiakra: Olvassák át gondosan a kezelési utasításokat.

  1. Forduljon a tesztelést eladó cég helyi képviselőjéhez, ha annak egy aspektusa nem világos.

  2. ellenőrizze a kezelési útmutatót minden egyes mintacsoport beérkezésekor, hogy változott-e annak (az útmutatónak) tartalma.

  3. Adja meg minden esetben a Ct-értéket a vizsgálatot kérő szervnek.

Hivatkozások: 1. Diagnostic testing for SARS-CoV-2. Geneva: World Health Organization; 2020, WHO reference number WHO/2019-nCoV/laboratory/2020.6.

2. Altman DG, Bland JM. Diagnostic tests 2: Predictive values. BMJ. 1994 Jul 9;309(6947):102. doi: 10.1136/bmj.309.6947.102.


[Egy egyszerű példával megvilágítva:

A meteorológiai állomás vezetője megkéri Pista bácsit, olvassa már le a hőmérőt az udvaron. És megjegyzi még, fogadott ‘A’ meteorológiai állomás vezetőjével, hogy a hőmérséklet nem lesz több 25 foknál, ‘B’ meteorológiai állomás vezetőjével pedig abban, hogy az nem lesz kevesebb 25 foknál. Pista bácsinak pedig az alábbi instrukciókat adja:

Ha az eredmény eltér a várt értéktől, mérjen újra. Ha új a hőmérő, mérjen újra. Ha régi a hőmérő, mérjen újra. Ha a szomszédos meteorológiai állomások egységesen 25 fokot mérnek, és ő nem, gondolja át, hol lehet a hiba saját mérésében. Ha több a hőmérséklet, értelmezze az eredményeket. Ha kevesebb a hőmérséklet, értelmezze az eredményeket. Ha még mindig eltér mérése a 25 foktól, lépjen kapcsolatba a hőmérő szállítójával. Figyelmesen olvassa át a hőmérő gyártójának útmutatását, mert az időközben változhatott.]


Érdekes módon a WHO nyilatkozata nem kapta meg az elvárt médiabeli hírverést. Sehol sem követték egymást a szalagcímek, nem szajkózta óráról órára a tévé, rádió, nem volt breaking news. Ami bizonyítja: A média számára vannak fontosabb dolgok, mint a tájékoztatás, függetlenül attól, hogy közszolgálati (adófizetők által fönntartott) vagy kereskedelmi médiáról van szó, amely viszont úgy tűnik, mégsincs annyira kihegyezve az olvasottság és a hirdetési bevételek növelésére.

Pedig a WHO megállapításának nemcsak diagnosztikai, hanem jogi, politikai következményei is vannak, mégpedig világméretekben. Eddig ugyanis minden hivatalos szerv úgy tekintette a teszteket, hogy egy pozitív teszteredmény egyenlő volt az olyan fertőzéssel, amely akut veszélyt jelentett embertársai számára. Ezért tömegesen izolálták el az embereket egymástól, tekintet nélkül a járulékos károkra. A WHO friss közlése egyértelmű állásfoglalást jelent.

Ennek értelmében meg kell különböztetni az alábbi fogalmakat:

– kontaminált (tesztpozitív) – fertőzött, fertőzőképes (illetve valószínűsíthető, hogy a vírusterhelés függvényében ezeket is meg lehet egymástól különböztetni, pontosan a PCR-teszt küszöbszáma alapján).


Kontaminált az a személy, akiből kimutatható a vírus vagy más kórokozó. A kontaminált személy azonban nem automatikusan fertőzött. Fertőzöttnek ugyanis az tekinthető, akiben a vírus szaporodik és a fertőzött személy a jellegzetes tüneteket mutatja. Ez pedig csak akkor következik be, ha elég magas a vírusterhelés (azaz, a PCR-teszt már néhány [20 alatti] duplázás után is pozitív eredményt ad).

Ha csak kevés vírus jut a szervezetbe, meghiúsul a fertőzés. Aki nem fertőzött, az a másik személyt sem képes megfertőzni. Mert a fertőzőképesség feltétele a fertőzöttség. Azaz: aki tünetek nélkül jár-kel a világban, arról szinte teljes biztonsággal meg lehet állapítani, hogy nem jelent fertőzésveszélyt a másik ember számára. Az illető személyt egy pozitív PCR-teszt alapján (magas küszöbérték = alacsony vírusterhelés mellett) elkülöníteni, maszkhordásra kényszeríteni – nélkülöz minden tudományos alapot, amiből egyenesen következik, hogy jogszabályokat, rendelkezéseket se lehet hozni PCR-tesztek eredményeire hivatkozva.


Így a WHO 2021 január 20-án jogilag érvénytelenné tett minden, a PCR-tesztekre alapuló és egyéb diagnosztikai módszerrel alá nem támasztott járványügyi intézkedést.

Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Minden, csakis a pozitív PCR-teszt alapján elrendelt karanténintézkedés jogalap nélküli intézkedésnek számít. Minden lezárás, kijárási tilalom, amely a PCR-tesztek eredményeire hivatkozik, jogalap nélküli.

A törvényhozás immár nem tehet úgy, mintha nem tudna a WHO állásfoglalásáról.

Jogalap nélküli és alkotmányellenes továbbá minden vészhelyzet, járványügyi rendkívüli helyzet deklarálása, ahol ezek kihirdetésénél a a PCR-tesztek eredményeire hivatkoznak.

Jogszerű intézkedéseket csak természettudományosan indokolható alapokon lehet hozni.

(...)

 

60 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK