top of page

Andrea Milanesi: Album storico della scrittura. “Varga Géza” – Tudósunk méltatása olasz fészbukon, itteni személyes megjegyzésével a hun kiállításról


Forrás:

A szimbólumtudósok hatalmas körképében ott van egy figura, aki mélyreható tudásával és a téma iránti szenvedélyével tűnik ki: Varga Géza magyar professzor.


Munkássága és tanítása révén Varga felvilágosította az akadémiát és azon túl is a szimbólumok megértését, valamint a kultúrákra és az emberi gondolkodásra gyakorolt hatásukat.

A Magyarországon született Varga a szimbólumok tanulmányozásában és azok számos civilizációban és hagyományban való megtestesülésében élte le életét.

E tudományág iránti elkötelezettsége nyilvánvaló a pályafutása során készített számos művében, amelyek mindegyike gazdag és mélyreható elemzést kínál a szimbólumok fontosságáról kulturális és vallási kontextusban.

Varga munkásságát az teszi lenyűgözővé, hogy a szimbólumok összetettségét a széles közönség számára elérhető nyelven tudja átadni. Művei nem egyszerű akadémiai kézikönyvek, hanem lenyűgöző utazások az emberi szimbolika mélységein keresztül.

A világ különböző kultúráiból származó példákkal teli, lebilincselő prózával Vargának sikerül megragadnia az olvasó fantáziáját, és felfedező útra viszi, hogy felfedezze a szimbólumok mögött rejlő jelentéseket. Továbbá nem lebecsülhető Varga hozzájárulása az oktatáshoz és az ismeretterjesztéshez. Professzorként hallgatók egész nemzedékeit inspirálta és nevelte, átadta nekik a szimbólumok iránti szenvedélyét, és megtanította őket megérteni a mögöttük rejlő finom jelentésárnyalatokat. Tanításával Varga fiatal elméket formált, bátorította őket az egyébként elérhetetlen jelentésvilágok felfedezésére.

De talán az teszi igazán rendkívülivé Varga Géza professzort, hogy a szimbólumok többet jelentenek egyszerű kommunikációs eszközöknél. Igazi portáloknak tekinti őket az emberiség lényegének megértéséhez, a tudás hordozóinak, amelyek összekötnek bennünket legmélyebb kulturális és spirituális gyökereinkkel.
Összefoglalva, Varga Géza professzor a tudás jelzőfényét képviseli egy olyan világban, amelyet gyakran a felszínesség ural.

Elkötelezettsége a szimbólumok tanulmányozása iránt, és képessége, hogy hozzáférhető módon kommunikálja fontosságukat, igazi kinccsé teszi őt a tudományos közösség és mindenki számára, aki az emberi tudás mélységeit szeretné felfedezni.

Varga munkásságán keresztül arra hív bennünket, hogy a külsőségeken túlra tekintsünk, és fedezzük fel azokat a rejtett jelentéseket, amelyek gazdagítják a világ kultúráit.

Egy olyan korszakban, amikor az interkulturális megértés és a globális tudatosság minden eddiginél fontosabb, Varga Géza professzor munkái és tanítása rendkívüli jelentőséggel bír. Emlékeztet bennünket arra, hogy

minden szimbólum mögött van egy elmesélendő történet, egy bölcsesség, amit tanulni kell, és egy kapcsolat van az egyetemes emberi tapasztalatokkal, amelyeket fel kell tárni.

Végső soron Varga Géza professzor, a magyar szimbólumkutató a tudás és az inspiráció sugárzója azok számára, akik teljes mértékben meg akarják érteni az emberi szimbólumok gazdagságát és összetettségét. Munkája és szenvedélye arra ösztönöz bennünket, hogy tekintsünk túl a külsőségeken, és ismerjük fel a kultúránkat, hagyományainkat és identitásunkat formáló szimbólumok mögött rejlő szépséget és mélységet.


***


Varga Géza megjegyzése


A dologban nem az a legfontosabb, hogy nem vagyok a szó hétköznapi értelmében vett professzor ("én egész népemet fogom ..."), hanem az, hogy ezt a szöveget egyre többen olvassák és nyilván mindenféle kérdések merülnek fel az olvasókban. Amelyekre nem találnak majd választ sem a hazai médiában, sem a szakirodalomban. A tudományos konszenzus szakmai és etika színvonaltalansága miatt eddig is sorra jutottak rovológiai csődbe a félsikerű kiállítások és erre a sorsra juthat a most készülő hun kiállítás is. Kár lenne érte, mert ez egy nagyszerű lehetőség a hun-magyar kultúra bemutatására.A kép forrása: itt

256 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page