top of page

Az egész világot fenyegeti az amerikai kormányzó elit teljes tudatlanságaEredeti cikk:


The Entire World Is Threatened by the Total Ignorance of American Governing Elites, by Paul Craig Roberts


Schiller Mária küldeménye
Amint leírtam, a világtörténelem sorsdöntő pillanatához érkeztünk, de nem a globális felmelegedés, a Covid, a túlnépesedés, a fehér rasszizmus vagy bármelyik "válság" miatt, amelyet a tudatlan média hangoztat, hanem azért, mert a nyugati elit teljes ostobaságából eredő nukleáris háborúval állunk szemben.


David Johnson naponta kiadja az Orosz Listát, amely a presstituáltak és állítólagos "orosz szakértők" kommentárjainak gyűjteménye. Átnézem ezeket a firkálmányokat, és ritkán találkozom bármi olyannal, ami a legkevésbé is értelmes. Az Egyesült Államokban és európai bábjaiban az "orosz elemzés" oroszgyűlölő szónoklatokból áll. Oroszország ez, Oroszország az, Oroszország amaz, és így tovább. Ezek a tudatlan eszmefuttatások a nyugati döntéshozók körében olyan lelkiállapotot hoztak létre, amely irreális, és végzetes hibákba vezeti a washingtoni döntéshozókat.


Azt olvastam, hogy Oroszországot legyőzték Ukrajnában, vagy legyőzik. Olvasom, hogy Petraeus négycsillagos tábornok, Washington egyik legostobább politikai tábornoka kijelentette, hogy Putyin kétségbeesett és visszafordíthatatlan helyzetben van, és hogy Ukrajna az Oroszország elleni győzelem után NATO-tag lesz.

Ülök és elgondolkodom azon, hogy egy ilyen teljesen ostoba ember hogyan lett négycsillagos amerikai tábornok. Isten segítsen rajtunk.

A hidegháború idején, amelyben én is részt vettem, meghallgattuk egymást, és vitatkoztunk arról, hogy ki a felelős a hidegháborúért. Az Elnöki Veszéllyel Foglalkozó Bizottság, amelynek tagja voltam, a szovjeteket is meghallgatta, csakúgy, mint az amerikai baloldalt, akik úgy gondolták, hogy a konfliktus azért létezik, hogy az amerikai katonai/biztonsági komplexum költségvetésének és hatalmának érdekeit szolgálja.


A szovjet vezetőket soha nem sértegették és soha nem vették semmibe úgy, mint Putyint. Reagan elnök közölte a Gorbacsovval való találkozójára Reykjavíkba kísérő kontingenssel, hogy aki durván vagy elutasítóan viselkedik a szovjet delegációval szemben, azt azonnal kirúgják.


Azokban a réges-régi civilizált időkben az amerikai kormány nem vállalt olyan kockázatot, amely a Szovjetunióval való nukleáris szóváltáshoz vezethetett volna.


A 21. században példátlan, hogy az amerikai kormány durván elutasítja az orosz aggodalmakat. Washington azzal, hogy megdöntötte az ukrán kormányt és háborút kényszerített ki ott, erősen túlbecsüli háborús harci képességeit.


Mi magyarázza Washington óvatosságának hiányát?

A válasz az, hogy mivel a nyugati média engedelmes propagandaminisztériummá silányult, Washington döntéshozói nem rendelkeznek megbízható információkkal.

A sajtó, a nyugati politikusok és az úgynevezett "orosz szakértők" egy olyan látszatvilágot teremtettek a döntéshozók számára, amely arra készteti őket, hogy azt higgyék, még mindig ők irányítják a helyzetet. Semmi sem állhatna távolabb az igazságtól.

Tehát van egy olyan helyzetünk, amely a hegemón önhittségtől túlcsorduló arrogáns amerikaiakból, a Washington utasításainak engedelmeskedő európai bábokból, és egy olyan orosz kormányból áll, amely kénytelen megvédeni önmagát és az orosz népeket.

Ez egy robbanásveszélyes helyzet, különösen azért, mert Putyin eddig lassan foglalt állást. Putyin nemzetközi jog iránti tisztelete semmit sem jelent a Nyugat számára, amely számára a nemzetközi jog nem más, mint fegyver, amelyet azok ellen kell használni, akik nem tartják be. Putyin nemzetközi jog iránti tiszteletét Washington úgy értelmezi, hogy hiányzik az elszántság az orosz érdekek tényleges megvédésére.


Ennek az lesz a következménye, ahogy mindig is mondtam, hogy Washington félreérti a helyzetet, és túl sok orosz vörös vonalat lép át. Ezen a ponton tűz és kénkő veszi át a hatalmat. Az én aggodalmam az, hogy nagyon közel vagyunk ehhez a ponthoz.


Putyin közelmúltbeli nyilvános nyilatkozatai és az orosz néphez intézett beszéde egyértelműen azt mutatja, hogy Oroszország vezetése, ha vonakodva is, de végül is elvesztette minden hitét a Nyugattal való megegyezés lehetőségében.

A nyugati diplomácia teljes kudarca az, ami megolajozta a háború útját. A Kreml nem akar háborút, de Washington meggyőzte a Kremlt arról, hogy nem lehet tárgyalni a háborúról. A Nyugat ésszerűtlensége, hogy elutasította a Moszkvával kötendő kölcsönös biztonsági megállapodást, a Nyugat teljes bevonása a Kreml által rendőrségi akciónak tekintett Donbassz térségében, és most az Északi Áramlat gázvezetékek Washington általi szabotálása, valamint a folyamatos fenyegetések, hogy Oroszországra pusztító csapásokat mérnek, azt eredményezték, hogy Moszkva háborúra készül.

A NATO jelentéktelen katonai erő, és az USA-nak nulla esélye van arra, hogy hagyományos háborúban felülkerekedjen Oroszországgal szemben. Washington csak úgy kerülheti el a megalázó vereséget, ha nukleáris fegyverrel lép fel. Azt gondolnánk, hogy a Kreml tudja ezt, és nem várna az első csapásra.
Washington teljes és totális kudarca abban, hogy szövetségest és üzleti partnert teremtsen a készséges Oroszországból, a világtörténelem legsúlyosabb diplomáciai kudarca.

A zsidó neokonzervatívok hegemóniát követeltek Oroszország kárára. Az amerikai katonai/ipari komplexum ellenségként követelte Oroszországot, hogy igazolja hatalmát és költségvetését. A külügyminisztériumnak szüksége volt egy Európát fenyegető orosz fenyegetésre, hogy az Európa és Oroszország közötti normális kapcsolatok ne lazítsák meg Washington európai birodalma feletti hatalmát. Egy amerikai elnököt, aki normalizálni akarta a kapcsolatokat Oroszországgal, elűztek a hivatalából.

Mindezek az önző anyagi érdekek, anélkül, hogy a tisztességes média leleplezte és ellenőrizte volna őket, megnyitották az utat a harmadik világháború felé, egy olyan háború felé, amely örökre eltünteti a Nyugatot, mint történelmi erőt.

(...)

 

(Fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


579 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page