top of page

Budaházy György meghívó levele támogatóinak – Tisztázó találkozó a BBI szervezésében

Tisztelt Támogatónk, kedves Barátunk!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni a mellettem és társaim mellett való kiállását/kiállásodat! Eddig is nagyon fontosnak ítéltem, de amióta megtapasztalhattuk, hogy elsősorban balliberális körökben milyen heves indulatokat váltott ki jómagam és társaim köztársasági elnöki kegyelemben részesítése, biztos vagyok benne, hogy ezek nélkül a kiállások nélkül nem kaptunk volna kegyelmet. Ezért a magam és társaim nevében mondom: végtelen hálával és tisztelettel köszönjük!


Sajnos azonban a Hunnia-ügy 17 vádlottjából eddig csak 13-an részesültünk kegyelemben. A többiek feje fölött Damoklesz kardjaként lóg a börtönbe való visszakerülésük veszélye. Pedig négygyermekes termelési igazgató és kétgyermekes elismert régész családapák vannak közöttük. A nemzeti hatalmat láthatóan óvatosságra intette a balliberális hisztéria, amely azt sulykolja, hogy a köztársasági elnök a nekünk adott kegyelemmel „veszedelmes terroristákat”, „nácikat”, „fasisztákat” engedett volna ki a börtönből, szabadított volna rá a társadalomra.


Pedig a valóság minden tekintetben ennek az ellentéte!


A magyar társadalom nagyobbik része szerencsére tisztában van ezzel. Elmondhatom, hogy a szabadulásom óta rendszeresen hívnak engem valamilyen médiumba, beszélgetős műsorba, nemzeti eseményre. Az utcán megállítanak az emberek, és mindenki kifejezi a szabadulásunk miatti örömét, sőt, az irántunk való szeretetét. Ők nem dühöngenek a köztársasági elnöki döntés miatt, hanem hálásak érte, a kezemet rázogatják, közös szelfizésre kérnek.


Biztos vagyok benne, hogy a nemzeti hatalom is azt gondolja, amit a másodfokú bíróság is leírt az ítéletben, hogy mi nem vagyunk terroristák, ellenben hasznos tagjai vagyunk a társadalomnak. Bizonyítja ezt az is, hogy a Magyar Nemzetben – a Fideszhez és a kormányhoz kétségkívül legközelebb álló napilapban – egy komoly, címlapos interjú készült velem, amelyet nem én és még csak nem is a BBI kezdeményezett, hanem a lap munkatársai kerestek meg, ők találták fontosnak a megszólaltatásomat, ahogy pl. a szintén a kormányhoz közel álló Mediaworks is egy órás podcast műsort sugárzott.


Mindezek ismeretében a BBI tagjai úgy ítélték meg, hogy a kegyelmi döntést már részben meghozók, és a többi társunk részére még meghozni szándékozók számára a nyilvánosság előtt további támogatásra és megerősítésre van szükség.


2023. JÚNIUS 21-ÉN 17 ÓRÁTÓL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓVAL EGYBEKÖTÖTT TÁMOGATÓI TALÁLKOZÓT TARTUNK BUDAPESTEN, A HAZATÉRÉS TEMPLOMÁBAN.

Kérjük – és én személyesen is kérem/kérlek –, hogy vegyen/vegyél részt, és – a támogatók nagy számára és az idő korlátozottságára való tekintettel röviden – szólaljon/szólaljál fel közös találkozónkon.

A legfontosabb üzennivalóink:

  • Sem a már kegyelemben részesültek, sem a még kegyelemben részesítendők nem terroristák, nem nácik, nem fasiszták.

  • Azok, akik felléptek a 2006-ban kicsúcsosodott, Gyurcsány-féle állami terrorral szemben, a demokrácia, a haza védelmében léptek fel.

  • Ma nincs állami terror, ezért sincs ma senkinek rettegnivalója amiatt, hogy nemzeti érzelmű, radikális hazafiak bármiféle titkos akciókba fognának a hatalom képviselői ellen.

  • Ma rettegnivalójuk csak azoknak van, akik 2006-ban állami terrort követtek el békés tüntetők és védtelen polgárok ellen; ugyanis a terrorcselekmény nem évül el, a bűnösök életük végéig elszámoltathatók. Többek között ez – a „tolvajt kiált a tolvaj” jelensége – magyarázza azt a heves balliberális támadást, amelyet köztársági elnökünk felé intéztek és intéznek kegyelmi döntése meghozatala óta.

  • A bűnüldöző és igazságszolgáltató szerveknek sem a politikusok ingatlanai, sem a melegbárok ellen elkövetett Molotov-koktélos akciók tetteseit és körülményeit, sem pedig Csintalan Sándor megverőit nem sikerült minden kétséget kizáróan azonosítani, bizonyítani.

  • Csak az utóbbinál fordult elő testi sérülés, s habár a per során ennél a vádpontnál volt az egyik legtöbb eljárásbeli ellentmondás, a kegyelmi döntés ellen háborgók erre az ügyre hivatkozva állítják, hogy „fasisztákat” részesítettek (részesítenének) kegyelemben. Közösen fel kell hívnunk a közvélemény figyelmét arra, hogy erre a vádpontra a bíróság mindössze másfél év büntetési tételt állapított meg, azt is felfüggesztve! Tehát a kegyelmi döntés ezt egyáltalán nem érintette!

  • Azt én, Budaházy György nyilván csak a magam nevében tudom határozottan állítani, hogy az ellenem született ítélet koncepciós, amennyiben alaptalan, bizonyítatlan, koholt vádakon alapult. Azt ellenben minden társam nevében is határozottan állíthatom, hogy egyikünk sem híve a mások elleni erőszakos, testi sérüléssel fenyegető fellépésnek.

  • Attól azonban a meghurcolásom sem tudott eltántorítani, hogy „a haza minden előtt”. Mindenkinek tiszteletben tartom személyes véleményét, meggyőződését, sorsát, identitását. De továbbra is hallatni fogom a hangomat minden olyan kisebbségi csoportosulással szemben, amely hangoskodással, erőszakos nyomulással, idegen, külföldi erők és hatalmak támogatásának igénybevételével igyekszik a maga kisebbségi normáit a többségre erőszakolni, a többségi életet és kultúrát a maga kedvére alakítani.


(...)

Legyünk minél többen, érjünk el és győzzünk meg minél többeket, hogy a kegyelmi határozat előkészítői és meghozói láthassák: helyesen döntöttek. És valamennyien kérjük, hogy ugyanezt a kedvező döntést mielőbb hozzák meg a még függőben lévő társaink javára is.

Baráti üdvözlettel:

Budaházy György


 

frissítve: 2023. 06. 16.


324 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page