top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:47)


Vagyis a Reuters, a világ egyik legnagyobb, legrangosabb, legmegbízhatóbb hírügynöksége megírta, hogy lemondott Ludovic Orban román miniszterelnök, a cikket pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnök képével illusztrálta. Mert ugye tudjuk, Budapest, Bukarest, mindegy az, jólvanazúgy, nekem aztán mindegy, mi folyik ott, Európa Mordorjában, Keleten.


Galacon egészen hajmeresztő helyzet alakult ki, miután kiderült, hogy egy helybéli történelemtanár két lakásába összesen több mint 8500 személy lakcíme van bejelentve: egy kis garzonban mintegy háromezren, egy házban pedig nagyjából ötezren. Ezek a személyek moldovai és ukrajnai polgárok, akiknek romániai lakhelyre volt szükségük, hogy román személyi igazolványt szerezhessenek, a történelemtanár pedig „befogadta” őket. A több mint 8500 személy hat szavazókörzetben szerepel a választási jegyzékben – számolt be egy másik fura esetről a lap.


„A Fidesz képviselői maradnának a néppárti frakcióban, de lazább formájú együttműködésben”

– húzza alá Orbán Viktor, aki szerint ez mind a néppártnak, mind pedig a Fidesznek jó megoldást jelentene.

Egy olyan ragyogó elmével lettünk szegényebbek, aki mindig vonzó példaképe lehetett a feketéknek, afroamerikai polgárjogi aktivistaként pedig megérdemelten vonult be a szabadságharcosok panteonjába. Williams professzor hazáját az embereket és közösségeket is felemelő értékeiért szerette: az egyéni szabadságért, az alkotmányosságért, az igazságosságért, a szabad piacért. Azon kevesek közé tartozott, akik az amerikai értékekkel gyökeresen szembeforduló Demokrata Párt paternalizmusa helyett hirdettek alternatívát fekete sorstársaik számára.


Tegnap kihelyeztem a babazászlót az Igazságügyi Minisztérium épületére. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom lobogója mára jelképpé vált. Mi hiszünk abban, hogy a magyar társadalom jövőjét a magyar családok képesek biztosítani, ha támogatjuk őket. A nyugat-európai államok zöme, már feladta, hogy külső segítség nélkül megoldja a népesedési problémáit. Mindez jól tükrözi azt az ideológiai törésvonalat, amely az európai baloldal és közöttünk húzódik

8 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg