VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Duplán számítana a fekete bőrűek szavazata?

A BLM mozgalom égisze alatt egy professzor a cikkében arról írt, hogy a fekete bőrű emberek szavazatának duplán kellene számítania.

A fekete bőrűek szavazata többet ér, mint a többi emberé, erről Brandon Hasbrouck egyetemi tanár értekezett cikkében. A professzor egyébként többek között a rasszelméletről tanít. Nemrég a The Nation oldalán jelent meg a cikke, aminek már a címe is sokat sejtető volt:

„A fekete amerikaiak szavazatának duplán kellene számítania”. A professzor szerint a szavazatok helyreállítása valójában csak jobbá tenné a világot, és segítené lecserélni az elnyomó intézményeket – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Hasbrouck a cikkében szólt az elektori rendszerről, s szemlátomást nincs megelégedve vele. Végül arra a megoldásra jutott, hogy ha már az elektori rendszert nem is lehet megszüntetni, akkor legalább számolják duplán a fekete bőrűek által leadott szavazatokat. Szerinte ugyanis jelenleg a fehér bőrű emberek szavazata többet ér, mint a feketéké.

Mindeközben Seattle-ben az állami iskolákban tréningnek vetik alá a tanárokat, természetesen az antirasszizmus jegyében. A pedagógusoknak először is meg kellett tanulniuk, hogy ők ősi földeket foglaltak el, és hogy ők valójában kiváltságosak, és az örökségüket csak lopták.

Az is kiderül az oktatóanyagból, hogy az amerikai iskolákban megölik a fekete bőrű gyerekek lelkét mindennap. Ezt a rendszeres és intézményes fekete-ellenes erőszakkal teszik meg. A lényeg, hogy a tanároknak a társadalmi igazságosságra nagy hangsúlyt kell fektetniük az osztályban, hogy így küzdjenek a rasszizmus ellen.

25 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek