top of page

“Egyre többen állnak Budaházy mellé” – megalakult a Budaházy Bizottság


A Hunnia ügyként ismert, Budaházy György és 16 társa elleni büntetőeljárás olyan mértékben siklott le a törvényesség medréből, hogy ezt már csak rendkívüli igazságtétel intézkedéssel, azaz eljárási kegyelmi döntéssel lehet helyreállítani. E cél érdekében alakult meg 2022. október 2-án a Budaházy Bizottság az Igazságtételért, nemzeti elkötelezettségű, tekintélyes közéleti személyekből és megbecsült hivatást gyakorlók által, akik felismerve a Budaházy-Hunnia ügyben született ítélet mélységes igazságtalanságát és nemzeti érdekeket sértő, káros jellegét, rövidesen a hazai nyilvánosság számára is ismertté váló kezdeményezéseket fognak tenni az illetékeseknél a kegyelmi döntés mielőbbi meghozatala érdekében áll a sajtótájékoztató meghívójában.


A bizottság tagjai között már most van számos közéleti szereplő, többek között Kondor Katalin, dr. Csókay András, Petrás János, Korbuly Péter, dr. Kőrösi Mária, Duray Miklós, dr. Drábik János, Tőkés László, dr. Morvai Krisztina, Stefka István, Pongrácz András, dr. Petrányi-Szöőr Anna, dr. Gaudi-Nagy Tamás, ifj. Hegedűs Lóránt, Varga Domokos György. A tájékoztató előtt felolvasták Popély Gyula (a Mi Hazánk korábban őt jelölte államfőnek) támogató levelét, amelyben a felvidéki történész kegyelmet kért Novák Katalintól Budaházynak.Dr. Csókay András felszólalásában a Budaházy elleni ítéletet nevetségesnek titulálta, felhívva a figyelmet arra, hogy

a döntés most már Varga Judit és Novák Katalin előtt áll, akiknek hatalmukban van a jog helyett az igazság oldalára állni.

Varga Domokos György a köztársasági elnöknek írt levelet olvasta fel a sajtó képviselőinek. Kiemelte, hogy a Budaházy kegyelméért harcolók civil emberek, értelmiségiek, ügyvédek, orvosok, polgármesterek, színészek,

de semmi esetre sem terroristák.

A Budaházy-ügyet az igazságszolgáltatásba vetett hit megcsúfolásaként jellemezte, hasonlóan a Cozma-ügyhöz. Varga személyes találkozót kért Novák Katalintól, hogy a bizottság kifejthesse álláspontját.


Budaházy Edda arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz és a jelenlegi nemzetépítés támogatói között sem értik sokan, hogy miért van szükség a balliberális, elfogult bíróság álláspontjának megfelelő döntéshozatalra ebben az ügyben.


Hozzátette: igaz az a tétel, hogy a mostani igazságszolgáltatás nem független, de azt nem a Fidesz, hanem a balliberális erők tartják függésben.

“Amíg Budaházy fogoly, addig minden magyar szíve fogoly”

– zárta gondolatait, majd felolvasta Budaházy köszönő levelét a kiállásért.
Drábik János elmondta, hogy ebben a gyalázatos ügyben a védelem mindent megtett, majd leszögezte: ha kell, Orbán Viktorig megy Budaházy György szabadulásáért.


Dr. Gaudi-Nagy Tamás szerint kétséget kizáró bizonyítottság egyik ügyben sem áll meg, innentől kezdve csak és kizárólag koncepciós ítéletről beszélhetünk. Szégyen, hogy még nekünk kell eljárási kegyelemért folyamodni, de megtesszük, hiszen Budaházy nem terrorista, hanem egy hazafi, a barátunk. Jelen ügy a nemzeti igazságtétel próbája.

Ami ebben az ügyben történt, az a magyar igazságügyi rendszer teljes szégyene

– fogalmazott.


Gaudi idézett Budaházy legfrissebb börtönleveléből, amelyben a hazafi ismertette, hogy fenyegetik és megalázó módon arra kényszerítik, hogy kézzel írjon fellebbezést.


A Budaházy Bizottság létrejötte új lendületet ad az igazság ügyének, minden hazafi jelentkezését várják. Igazságot Budaházynak! – zárta gondolatait.

 


155 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page