top of page

EP-képviselők értesítik a WHO-t, hogy a 2022-ben „elfogadott” IHR módosítások semmisek... Lázadás!

Eredeti cikk:

Az európai parlamenti képviselők értesítik a WHO-t, hogy a 2022-ben "elfogadott" IHR módosítások semmisek, mivel nincs bizonyíték arra, hogy a szavazásra sor került volna.

ÁLTAL RHODA WILSON ON NOVEMBER 30, 2023


12 európai parlamenti képviselő ("MEP") levélben fordult az Egészségügyi Világszervezethez, amelyben "meggyőző és egyértelmű bizonyítékot" követel arra vonatkozóan, hogy a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat ("IHR") 2022 májusában az Egészségügyi Világközgyűlés által "elfogadott" módosításait többségi szavazással helyesen hajtották végre.


Amennyiben Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus november 30-ig nem küldi el a kért bizonyítékot, a MEPS kijelenti, hogy a 2022 májusában "elfogadott" IHR módosítások semmisek.


A cikk megírásának időpontjáig nem érkezett friss információ arról, hogy Tedros benyújtotta-e a bizonyítékot arról, hogy a módosítások elfogadásáról szóló szavazásra sor került.

Mint Eva Vlaardingerbroek a Twitteren kifejtette, az IHR módosításai érvénytelenek lehetnek, mivel a WHO alapvető eljárási szabályokat sértett meg.

2022. május 28-án az Egészségügyi Világközgyűlés csendben megállapodott arról, hogy lerövidítik azt az időszakot, amely alatt a nemzeteknek ki kell maradniuk az IHR jövőbeli módosításaiból. "Most kiderült, hogy ez a szavazás talán nem volt jogszerű" – mondta Vlaardingerbroek.

November 28-án 12 európai parlamenti képviselő, Rob Roos holland képviselő vezetésével, levelet írt a WHO főigazgatójának, miután felfedezték, hogy a WHO megsértette a szavazás helyes kialakításának alapvető eljárási szabályait, hogy felgyorsítsa a hatalomátvételi kísérletét.

A képviselők szerint a 2022-es módosításokat nem érvényesen fogadták el, mert nincs bizonyíték arra, hogy a WHO 2022. május 28-i 8. plenáris ülésén a módosítások "elfogadásáról" szóló szavazást helyesen hajtották végre a szükséges többségi szavazással, ahogyan azt a 21. cikkely előírja a WHO Alapokmányának 60. lit. b) pontja szerint.


A hírt kedden Rob Roos európai parlamenti képviselő közölte a Twitteren:

"A WHO meg akarja változtatni a világjárványokra vonatkozó nemzetközi jogot. Hogy ezt keresztülvigye, most megpróbálják megszegni a szabályokat. Az uniós parlamenti kollégáimmal együtt hivatalosan tiltakozom ez ellen. Ezt a levelet benyújtottuk Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesusnak".

Roos úr tweetjében csatolta a WHO főigazgatójának írt négyoldalas levél másolatát, amelyet cikkünk végén mi is csatoltunk.


"Az Európai Parlament képviselői az EU Bizottság felett gyakorolnak politikai ellenőrzést, és mivel az EU Bizottság vezeti a tárgyalási folyamatot a WHO új pandémiáról szóló szerződésével és a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat módosításával kapcsolatban a 27 EU-tagállam nevében ... mi, az alulírott európai parlamenti képviselők sürgős szükségét látjuk egy jelenleg az EU Bizottság kezében lévő ügy, a WHO két jogi eszközével kapcsolatos tárgyalások felülvizsgálatának" – közölték Tedrossal.


Az aláírók rámutattak arra, hogy a csökkentés időtartamát

  • a módosítások automatikus hatálybalépése 24 hónapról 12 hónapra; és

  • az IHR módosításokkal kapcsolatos elutasítás vagy fenntartások megfogalmazásának 18 hónapról 10 hónapra történő csökkentése.

a WHO saját szabályai szerint "a jelenlévő és szavazó tagok többségével" kell meghozni. Az aláírók szerint e szavazatok többségének egyértelmű bizonyítása nélkül a két módosítás közül egyiket sem fogadhatta el a WHO. A képviselők közölték Tedrosszal:


Semmilyen körülmények között – különösen nem az IHR felülvizsgálatának messzemenő folyamata mellett – a megfelelő demokratikus folyamatot nem akadályozhatják és nem csökkenthetik sem a hatálybalépés indokolatlanul lerövidített időszakaival, sem az IHR módosítások elutasításának vagy fenntartásának indokolatlanul lerövidített időszakaival.


Rendkívül fontos, hogy ezek az időtartamok semmiképpen se rövidüljenek le a fent leírt és a WHO Alkotmánya által előírt megfelelő eljárás megsértése miatt.


Az aláírók ezután azt követelték a WHO-tól, hogy a jelenlévő és szavazó tagok többségével "meggyőző és egyértelmű bizonyítékot" szolgáltasson arra vonatkozóan, hogy a határidők csökkentését célzó módosításokat helyesen hajtották végre.


Azt kérték, hogy a jelenlévő tagok pontos számáról és az IHR módosításait megszavazó tagok pontos számáról legkésőbb 2023. november 30-án délig egy megszakítás nélküli videoüzenet formájában, e-mailben küldött bizonyítékot szolgáltassanak.


Ha az aláírók a meghatározott határidőig nem kapják meg ezt a videoüzenetet a WHO főigazgatójától, akkor a WHA által 2022 májusában "elfogadott" módosítások semmisnek tekintendők. A képviselők azt írták:


Amennyiben a kért bizonyíték nem kerül időben vagy nem teljes egészében benyújtásra, mi, az Európai Parlament alulírott képviselői kijelentjük, hogy a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat ... 2022. május 28-án kelt módosításai TELJES MÉRTÉKBEN ÉRVÉNYTELENEK.


A WHO főigazgatójának, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesusnak címzett teljes levél alább olvasható.
3 686 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page