top of page

Ez is Ukrajna, ez is Zelenszkij... (frissítve)


Dokumentumfilm az ukránok magyarellenességéről

Mielőtt mindenkinek elolvadna a szíve a bátor/szegény Ukrajnától: egy kis emlékeztető a magyarellenességükről. Az Ungvári TV 2019-es dokumentumfilmje. Idegen, vésd agyadba: itt az ukrán a gazda! Kést a magyarok torkára!

A "Védett Társadalom" alapítvány hírleveléből:


Színház az egész világ

Van egy színész. Legfontosabb szerepe, hogy 2019 óta Ukrajna elnöke. Ez a színész azt hitte, a politika színpadán is úgy rendez, ahogy akar. Az amerikaiak és az általuk 2014-ben ötmilliárd USD-vel hatalomba emelt ukrán politikusok révén feltüzelt kommunikációs térben aztán eltévedt, és sikerült totális pusztulásba kormányoznia Ukrajnát.

2014 óta mintegy 180 milliárd USD veszteség érte Ukrajnát azáltal, hogy megszakadtak a gazdasági kapcsolatai Oroszországgal (az adatot egy londoni elemzőközpont hozta nyilvánosságra két hete). 180 milliárd USD veszteség a legszegényebb országban! Emellett a mindig tisztességes németek megépítették a mindenkit kikerülő gázvezetéküket a csúnya oroszokkal, melynek révén további, évi 1,5-2 milliárd USD bevételtől esik el Ukrajna. (Merkel asszony volt olyan kegyes, hogy létrehozott egy egymilliárd(!) eurós alapot Ukrajna kárpótlására. Nagystílű gesztus...)

Tudom, jelenleg fel van függesztve az üzembehelyezés, de ne legyenek kétségeink: a németek uralkodni akarnak Európán, és előbb-utóbb el is fogják érni. Ahogy a déli államokat kifosztották, ugyanazzal a kapzsi cinizmussal fogják uralni az energiapiacot is.

Most, hogy Putyin lezárja a nyolc éve kirobbantott háborút, lehet moralizálni és jóemberkedni, csak egyet nem lehet: nem látni, hogy SENKIT nem érdekel az ukrán emberek sorsa, minden ország a saját érdekeit nézi, és cinikusan hasznot akar húzni a másik kárára. Jönnek a hangzatos szankciók, amik egyetlen dolgot nem érintenek: amiből az oroszoknak bevétele van, és amire Európa maximálisan rá van szorulva. Ez pedig az energiahordozó.

Nos, nincs semmi baj, ha egy művész politizál, de ha olyan helyzetbe kerül, hogy egy nemzet sorsa múlik rajta, kiderül, társadalmilag mennyire súlytalan és káros tud lenni egy politikailag képzetlen, tehetségtelen álmodozó. Most éppen húsz évvel veti vissza a végletekig kizsigerelt Ukrajnát a fejlődésben, mielőtt elmenekülne Kijevből...

Bolyki György zenész, producer
Szilaj Csikós munkatársunktól


Sír a lelkem, amikor azt olvasom, hogy a kárpátaljai magyarok Putyinban bíznak. Erről megoszlanak a vélemények, mert Ungvártól – Munkácson – Beregszászon – Nagyszőlősön – Huszton – Bocskón – Técsőn – Aknaszlatinán át – Rahóig – kék-sárga színbe burkolóztak olyan személyek is, akiket a magyar kormány megajándékozott könnyített magyar állampolgársággal! Ezek közül a magyar állampolgárok közül sokan, hirtelen, nagy hazafiak lettek. Gyilkos, horog kereszttel a mellükön náci alakulatok masíroznak Kijev és más nagyvárosok utcáin. Ezt az Ukrajnát éltetik itt Magyarországon, elfelejtve, hogy milyen kárt okozott az ukrán kormány a területén élő kisebbségeknek, köztük a kárpátaljai magyaroknak is. Ugyanakkor Putyint nevezik agresszornak, az oroszokat moszkovitáknak, valamint ítélkeznek felettük, és minden egyszerű orosz embert inzultálnak fővárosunk utcáin ukrajnai menekültek.

Kárpátaljáról csak a 18-65 éveseknek indokolt a menekülés a katonaság elől. Nem tudom, honnan indulnak nagy családok több gyerekkel – néha 11-18 – Magyarország felé. Egy megérzésem van, hogy a Magyar Helsinki Bizottság, amely az uszításra és a gyűlöletkeltésre nagyon alkalmas, segíti ezeket a kétes csoportokat.

Tegnapelőtt a Tiszaújlak–Tiszabecs határállomáson napközben csak néhány kocsi jött át az anyaországba, gyalogosan csak ritkán. Késő estére már megtelnek a sávok, de gyalogosan csak elvétve indulnak útnak. Azóta sincs másképp. De vonattal szállítottak olyan tömeget, amelyből egyetlen világos bőrű személy nem utazott. Azt mondták, hogy diákok érkeztek és mennek tovább hazájukba. De a diák miért áll a Bevándorlási Hivatal előtt, hisz neki semmi teendője nincs országunk területén.

(M. R.)

Szijjártó Péter közleménye

Nap mint nap keresnek külügyminiszter kollégák a világ minden tájáról, hogy segítséget kérjenek Ukrajnában tartózkodó állampolgáraik evakuálásában. A szomáliai, nigériai, marokkói és az izraeli kolléga is az elmúlt napokban kért segítséget, illetve mondott köszönetet. A legtöbb erőfeszítést azonban az Ukrajnában ragadt indiaiak evakuálása jelenti, akik közül a háború előtt mintegy 20 ezren tartózkodtak ott, többségük egyetemi hallgató. Az ő evakuációjuk folyamatos, amelynek koordinálása érdekében az indiai miniszterelnök egy külön megbízottat – Hardeep Singh Puri olaj- és gázipari minisztert küldte Budapestre. Szombat óta összesen 9 repülőjárattal 1988 indiai hallgató utazott Budapestről haza, és a következő napokban is még körülbelül 3000 diák hazatérésében fogunk segíteni. A mai napon is 5 repülőgépet küld az indiai kormány Budapestre. (frissítve: 2021. 03.05., 8:06)

2 812 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page