top of page

 Ferenc pápa bejelentette, hogy a Vatikán együttműködik a szabadkőművesekkel (Vajda Miklós cikkajánlója) 


Ferenc pápa lépéseket tett a szabadkőművesség hivatalos integrálására a katolikus egyházba, meghirdetve a Vatikán és a titkos szervezet közötti „kölcsönös megértés fejlődését”.


A szabadkőművesség a világ legrégebbi titkos vallása, amelynek luciferi tervei egy új világrend bevezetésére irányulnak.


Bár a szabadkőművesség megtagadásáért halál a büntetés, bennfentesek elárulták, hogy szinte minden neves személy, aki ma a világot irányítja a politikától az üzleti életen át a szórakoztatóiparig, a szabadkőművességen keresztül jutott oda, ahol van.

 

A luciferi kapcsolatok ellenére egy bíboros, aki pénteken részt vett az olaszországi szabadkőműves páholyok vezetői és a katolikus egyház magas rangú vezetői közötti „történelmi” zárt ajtós találkozón, felszólított arra, hogy nyissanak hivatalos állandó párbeszédet a titkos szervezettel, annak ellenére, hogy a szabadkőművességet az egyház régóta elítéli.


Az NCRegister beszámolója: A Hittani Kongregáció 1983-as dokumentuma szerint a szabadkőműves elveket „mindig is összeegyeztethetetlennek tartották az egyház tanításával”. Tavaly novemberben pedig a Hittani Dikasztérium megerősítette ezt az álláspontot, idézve az 1983-as dokumentumot, miszerint „a katolikus tanítás és a szabadkőművesség közötti összeegyeztethetetlenség miatt tilos a hívők aktív tagsága a szabadkőművességben”.

Miért fogadja be tehát Ferenc pápa Vatikánja a szabadkőműveseket a nyájba?

A 85 éves Francesco Coccopalmiero bíboros a milánói találkozón A katolikus egyház és a szabadkőművesség témában tartott beszédében állítólag azt mondta, hogy

szerinte az utóbbi időben a szabadkőművesség és az egyház között a megértés új korszaka köszöntött be.

„A dolgok továbbléptek, és remélem, hogy ezek a találkozók nem állnak meg” – mondta a nyugalmazott olasz prelátus az Il Messaggero szerint, amely a sajtó elől elzárt találkozón jelen lévő forrásokat idézi.


 A La Nuova Bussola Quotidianának nyilatkozó források szerint az olasz páholyok mindhárom nagymestere – Stefano Bisi az Olasz Nagy Orient, Luciano Romoli az Olasz Nagypáholy és Fabio Venzi az Olasz Reguláris Nagypáholy – felszólalt a találkozón. Közülük ketten nyilvánosságra hozták beszédüket.

„Különböző árnyalatokkal mindannyian megvédték a szabadkőművesség és a katolikus hit összeegyeztethetőségét”

számolt be a La Nuova Bussola Quotidiana főszerkesztője, Riccardo Cascioli, aki olyan személyekkel is beszélt, akik részt vettek az Ambrosianeum Kulturális Alapítványban tartott találkozón.
 

Ajánlott irodalom:844 megtekintés

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page