top of page

Petíció Kárpátaljáért – Tüntetés Kárpátalja népeiért a Külügyminisztérium előtt – frissítve!
Patrubány Miklósnak, a Magyarok Világszövetsége elnökének tájékoztatása alapján pontosítjuk tegnap cikkünk tartalmát.


A Lelkiismeret '88 csoport, ill. vezetője, Kocsis Imre csak a kezdeményezője, de nem szervezője a tüntetésnek. A tüntetés megtartásáról, megszervezéséről az MVSZ Elnöksége döntött, ez azonban nem tartalmazott olyat, hogy ez egy "revíziós" tüntetés lenne. A Szilaj Csikó által a címben használt "folyamodvány" helyett pedig a "petíció" kifejezés a helyénvalóbb, mert egy ilyen nemzetközi ügyben ennek más az üzenete, jelentéstartalma, közfelfogása.

Eddig a helyesbítés (2023. 02. 26., 7:56).

 

A kárpátaljai Magyarság végveszélybe került. Aki tehette, elmenekült, az otthon maradt férfiakat az utcán fogdossák össze, és ágyútölteléknek viszik a frontra. Közösségi jogaiktól megfosztották őket, Kárpátaljára özönlenek a kelet-ukrajnai menekültek, megváltoztatva e térség etnikai összetételét.Ilyen körülmények között szükséges a magyar állam határozott fellépése a kárpátaljai magyarok és az ott élő magyaroroszok, azaz ruszinok védelmében, amely népnek az etnogenezise a Magyar Királyságban ment végbe, és amelynek a puszta létét is letagadja a kijevi rezsim.

A Lelkiismeret '88 csoport a Magyarok Világszövetsége támogatásával tüntetésre hív minden magyar hazafit. A tüntetés keretében megkísérlik egy Szijjártó Péter külügyminiszternek címzett petíció átadását.

A rendezvény főszervezője Gyetvay György Gergely, az MVSZ Fővárosi Szervezetének elnöke, báró Perényi Zsigmond leszármazottja, akinek egyik felmenője a XX. század derekán visszacsatolt Kárpátalja kormányzója volt.

A tüntetés időpontja: 2023. február 27., hétfő 18 óra

Helyszín: Budapest, II. kerület, Bem tér, a Külügyminisztérium épülete előtt

Add tovább, és tarts velünk!
479 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg