top of page

Gavallér János: Dalszövegek (ha majd lesz, aki hallja, Balázs Fecóra emlékezve)


Gavallér János


Bálnasírás

Óceán felől a pára, sírnak a jövő csecsemők, özönjajveszékelés; áztatja lelkem a jövő. Anyáink mossák a szennyest, gyermekre tiszta szép ruhát, megkövülnek könnyeik; áztatja lelkük a jövő. Segíts, ha tudsz! Nagyisten, űzd a felleget! Kérve kérünk, a gyermekeknek sokkal szebb jövőt! Kérve kérünk, Nagyisten, lehelj a földre sokkal szebb jövőt! Óceán felől a pára, bálnák sírása visszhangzik, özönjajveszékelés; kővé vált könnyek, csecsemők… Segíts, ha tudsz! Nagyisten, űzd a felleget! Kérve kérünk, a gyermekeknek sokkal szebb jövőt! Kérve kérünk, Nagyisten, lehelj a földre sokkal szebb jövőt!

2020.11.29.Üvöltő jelek


Harangok zúgnak, őrtüzek égnek, sas kering fent az égen, valami készül… újjá születik minden, minden, ami elmúlt,

messze néz az indián, üzenetek a szélben; lenyúzott bőr… piros az égalja, hangod nem hallja a holnap, pedig üvöltenek a jelek: Mozognak a mélyben a gyökerek!

Megreped a föld, az élet utat tör, élet éled, megreped a föld; mozognak a mélyben a gyökerek! Hallod, a lélek enni kér! Enni kér, enni kér…


2020.11.30.


Északi szél


Elmondanám, ha meghallgatnál, hogy kevés a felkelő napnak a sugara, hogy mozdulni bírjon testem, ahhoz más kell, mert nem él a testem, ha nem vagy velem… mozdulni kell, tudom jól, ismerem rég a törvényeket, kezedben szívem; eldobhatod! ismerd meg te is a törvényeket; mert eldobhatsz, elhagyhatsz, de tudd, a várak leomlanak, s a por, a törmelék mindent eltemethet; ami egykor még szép volt és örök remény, nem lesz majd semmi, csak fájdalom, sírás és légüres tér, ahol örökké tombol az északi szél.


2020. 12.02.7 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page