top of page

Gőbl György: Minél többen vegyünk részt Nagy László – 2006-os szemkilőtt bajtársunk – temetésén!


Nagy Lászlót 50 éves korában érte a halál. Élhetett volna még, boldogan élhetett volna még, ha 2006. október 23-án, a Fidesz '56-os megemlékezése után, nem lövi ki a szemét egy rendőr. Nagy László magatehetetlenül feküdt a földön, miközben folyt a vér a szeméből. Ez a kép a 2006-os rendőrterror egyik jelképe lett.

Nagy László élete tönkrement, miután kilőtték a szemét. Elvesztette barátnőjét, munkáját. Nem tudta feldolgozni ezt a tragédiát, és az is mélyen elkeserítette, hogy erkölcsi elégtételt sem kapott: Gyurcsány és társai ellen még csak eljárást sem indított az ügyészség.

Több dokumentumfilmben is szerepelt, bátran kiállt a nyilvánosság elé, hogy 2006 bűnöseit végre megbüntessék.


Az Áldozatok 2006 film kapcsán megkereste Gyurcsány Ferencet, hogy kérjen tőle bocsánatot, de a volt miniszterelnök kinevette.

2011. szeptember 29-i keltezéssel, a 2006-os rendőrterrorral kapcsolatban büntető feljelentést tett tizedmagával az ügyészségen. A feljelentésüket az ügyészség nem utasította el, tehát a törvények szerint folyamatban van a nyomozás.

A Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete tagsága arra kéri az illetékeseket, a média munkatársait, kutatókat és az egész magyar társadalmat, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba a 2006-os rendőrterrorral kapcsolatban, és végre feleljenek a bűnösök!

Közösen álljunk ki Nagy László és az összes áldozat mellett, és

kísérjük el őt utolsó útjára Újpesten, a Megyeri úti temetőben, 2023. január 11-én, 10:30-kor!

Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete (KJE) Gőbl György elnök +36 20 23 73 222


 

Kapcsolódó film:A 2006-os rendőrattak egyik áldozatának külsejével viccelődött Gyurcsány Ferenc, amikor kedd esti fórumán szembesítették Nagy Lászlóval. A férfi az őszödi beszéd miatt kirobbant tüntetések során egy közelről kilőtt gumilövedéktől fél szemére megvakult. Gyurcsány Ferenctől azt kérték a fórumon, hogy kérjen bocsánatot. A volt miniszterelnök azonban ezt nem tette meg. Érez-e bűntudatot 2006 miatt – ezt a kérdést tették fel Gyurcsány Ferencnek egy budapesti fórumán. A volt miniszterelnök kedd este fiataloknak tartott találkozót, csakhogy a fórumon az őszödi beszéd után kirobbant tüntetések egyik áldozata is megjelent. Gyurcsány a fórumon arról beszélt, hogy ő senki szemét nem lövette ki, ám ekkor az eseményekről dokumentumfilmet készítő Skrabski Fruzsina Nagy Lászlóval szembesítette a volt miniszterelnököt. Ő volt az egyik olyan áldozat, aki egy közelről kilőtt gumilövedék miatt fél szemére megvakult. „Itt van, akinek kilőtte a szemét… attól kellett volna bocsánatot kérjen. Itt van Nagy László…, neki lőtte ki a szemét. Itt van személyesen” – mondta Skrabski Fruzsina, aki azt kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy kérjen bocsánatot a történtek miatt.

241 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page