top of page

„Háború a terror ellen” vagy háború az amerikai nép ellen? (Paul Craig Roberts jegyzete)
Eredeti cikk

Was there a “War on Terror” or a War on the American people?, By Paul Craig Roberts, September 12, 2023

Schiller Mária küldeménye

A 9/11-re válaszul John Ashcroft republikánus igazságügyi miniszter [annak idején] szerdán azt mondta az engedelmes kongresszusnak, hogy a hét végére törvénytervezet formájában elkészíti a végrehajtó hatalom átfogó kiterjesztését és az amerikaiak polgári jogainak drámai korlátozását.


Ahogy Matt Taibbi emlékeztet bennünket,


"...a Kongresszus gyorsan teljesítette a követeléseket, többek között az USA PATRIOT Act-ben szereplő 'kóborló' lehallgatásokkal, engedély nélküli házkutatásokkal, 'csapda és nyomkövetés' keresésekkel, a bűnüldöző és hírszerzési szervek hozzáférésével az esküdtszéki esküdtszék információihoz, a FISA megfigyelés alkalmazásával nem külföldi helyzetekben, az FBI nyomozásaira vonatkozó előzetes követelmények csökkentésével vagy megszüntetésével, valamint a bírósági felülvizsgálat megszüntetésével a legtöbb ilyen tevékenység esetében. Mindezt október 26-án fogadták el."Amerika azt hitte, hogy maga mögött hagyta a terrorizmus elleni háborút, de a vészhelyzet soha nem szűnt meg terjeszkedni.


Ezeknek az intézkedéseknek semmi közük nem volt a muszlim terror elleni küzdelemhez. Épp ellenkezőleg, ezek az intézkedések hatalmat adtak a kormánynak az amerikaiak terrorizálására.


Próbáljon meg más muszlim terrortámadásokat megnevezni Amerika ellen, mint – ha hisz a hivatalos narratívának – 9/11. Nem tud, mert nem is volt ilyen. Az Amerikát ért terrortámadások annyira nem léteztek, hogy az FBI-nak meg kellett keresnie a zavarodott embereket és csoportokat, pénzbeli kenőpénzzel megerősítve meggyőzni őket, hogy fogadjanak el egy FBI által előkészített terrortámadást, majd letartóztatni őket, mielőtt a támadást megkísérelhették volna. Az FBI mindig azzal magyarázta, hogy "a lakosság soha nem volt veszélyben", mivel a művelet irányítása az FBI kezében volt.


A nyilvánosság azonban nagyon is veszélyben van a Taibbi által felsorolt rendőrállami intézkedések miatt. A "muszlim terror" annyira feltűnő volt a hiányával, hogy Janet Napolitano belbiztonsági igazgató bejelentette, hogy a belbiztonságot újra a belföldi amerikai "szélsőségesekre" összpontosítják, ami mára Trump támogatóit jelenti, akik ellen az amerikai kormányzat a rendőrállami intézkedéseket alkalmazza.

A "terrorizmus elleni háború" első része az amerikaiak polgári szabadságjogai ellen irányult. A háború második része Izrael közel-keleti ellenfelei ellen irányult. Irak és Líbia esetében egész országokat pusztítottak el, milliókat öltek meg és csonkítottak meg, és telepítettek ki Európába és az USA-ba, azzal a furcsa eredménnyel, hogy terroristának mondott muszlimokat importáltak a hazájukba.

Kérdezzék meg maguktól, hogyan sikerült az amerikaiaknak bedőlniük annak a propagandának, hogy az USA-t széles körű támadás érte a muszlimok részéről. A "muszlim fenyegetést" olyannyira eljátszották, hogy az igazságügyi miniszter azt mondta: "minden rendelkezésünkre álló eszközre szükségünk van", ami alatt az amerikai alkotmánytól való megszabadulást értette.

Az amerikai rendőrállam alapjait egyetlen támadás, a 9/11 alapján hozták létre, amelyet tévesen a muszlimoknak tulajdonítottak.

Ha a muzulmánok valóban képesek lettek volna kijátszani az amerikai nemzetbiztonsági apparátus egészét, miért álltak meg a Világkereskedelmi Központnál? Ilyen dicsőséges siker után miért nem folytatták? Miért kellett az FBI-nak ehelyett hamis terrorcselekményeket kreálnia, hogy a közvéleményt abban a hitben tartsa, hogy támadás alatt állunk?


Vegyük észre, hogy mindig "támadás alatt állunk". Ha nem a muszlimok, akkor a Covid vagy Donald Trump által...254 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK