top of page

Háború Ukrajnában – Öngyilkos drónokkal támadták éjszaka az oroszok Kijevet

Vukics Ferenc, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója és Stier Gábor a Moszkvatér.com főszerkesztője voltak műsorunk vendégei.Öngyilkos drónokkal támadták éjszaka az oroszok Kijevet, 15-ből 14 drónt semmisített meg az ukrán légvédelem.


Folytatódnak a súlyos harcok Bahmutnál, a parancsnokság minden eshetőségre felkészült, jelentette ki Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka, miután szemlét tartott a helyszínen.


Bahmut északi negyedeiben az orosz Wagner katonai magánvállalat rohamcsapatai folytatják az AZOM színesfém-feldolgozó üzem, illetve a hozzá tartozó iparterületek szisztematikus megtisztítását.


Donyecktől délre folytatódnak a marjinkai ukrán erődrendszer feletti ellenőrzésért folyó harcok. Az orosz erők folyamatos támadása miatt pedig evakuálják Herszon lakosságát. Mintegy 600 kilométer hosszan húzódik a front.


Közben egy ukrán Tu-141 Sztrizs drón zuhant le az oroszországi Kirejevszk település közelében, vélhetően Moszkva irányába indították.


 


282 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page