top of page

Hangosan gondolkodom (a Szájer-ügyről)

1) Valószínűleg nem ez az első ilyen parti Brüsszelben. 2) Valószínűleg, az évek során több tucat, ha nem több száz képviselő, diplomata, brüsszelita, fontos ember vett részt rajta. 3) A Brüsszelben amúgyis különösen aktív szolgálatok és egyéb releváns szervek minden bizonnyal régóta tudtak róla. 4) Értem, hogy a COVID miatt gyülekezési korlátozások nem voltak mindig.

De mégis, felmerül a kérdés: 1) Miért most derült ez ki? 2) És ha sok fontos ember van ott, miért csak a Fidesz legfontosabb EU politikusa lett (eddig) körülírva?

Pont akkor, 1) amikor ezen politikus főnöke a teljes EU számára fontos, több ezer milliárd eurós csomagot, a következő költségvetést, és jogállamisági kritériumrendszer bevezetését próbálja megakasztani. 2) Amikor puhán belengette az ország kivezetését az EU-ból, pont a brexit küszöbén, 3) amikor az EU saját érdekében nem engedhet meg magának több dezintegrációs szálat?

Lehet, hogy ez, amit ma látunk egy olyan politikai csata része, aminek van egy másik, ennél nagyobb és fontosabb színtere?

Millió kínzó kérdés...

 

39 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page