top of page

Holland földrablás: a gazdák még nincsenek biztonságban (Rhoda Wilson jegyzete)
Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye


A hollandiai választásokon a héten aratott elképesztő győzelem után egyesek arra figyelmeztetnek, hogy a BBB mandátumai nem biztos, hogy elegendőek ahhoz, hogy megállítsák a holland kormány földrablását.


Michael Yon és Eva Vlaardingerbroek is azt tweetelte, hogy a baloldali politikai pártok koalíciója, amelyek megtartották mandátumaikat, azt jelenti, hogy képesek túlszavazni a BBB-t és elfogadni az összes olyan törvényt, amely a gazdák földjeinek elrablásához szükséges.


A Földműves Polgárok Mozgalma vagy BoerBurgerBeweging ("BBB") mára a harmadik legnagyobb politikai erővé vált az országban. A szerdai választásokon a párt az ország 12 tartományából legalább kilencben a legtöbb szavazatot szerezte meg. A cikk írásakor 3 tartományban még nem véglegesítették az eredményeket.


Az alábbiakban összefoglaljuk az eredményeket, ahol a PvDA a Munkáspárt, a CDA a Kereszténydemokrata Felhívás, a GroenLinks a Zöld Baloldal, a VVD Mark Rutte miniszterelnök Szabadság és Demokrácia Néppártja, a PVV pedig a Szabadságpárt. A főbb holland politikai pártok 2017-es leírását ITT olvashatja.
A kormány nitrogénkibocsátással kapcsolatos megközelítésének megfordítása a BBB legfontosabb programjává válhat. A BBB küldetése szerint:


"A gazdálkodók nem boldogulnak a polgárok nélkül, a polgárok pedig a gazdálkodók nélkül. A vidék nagyjából öt-hat millió hollandiai lakosnak tesz jót. A négy nagyvároson kívül a vidéki területeken más a dinamika és az életmód, ahol a szomszédi segítségnyújtás és a problémák közös – alulról felfelé irányuló – megoldása magától értetődő. A BBB kiáll ezekért a lakosokért, akik nem ismerik fel magukat a nagyvárosokra irányuló kormányzati politikában."


A NOS beszámolója szerint azonban a BBB a szavazatok mintegy harmadát vidéki területekről, és mintegy 22%-át a nagyvárosi területekről, például Leidenből és nagyobb városokból kapta. A nagyvárosi területekről érkező szavazatok 22%-a a BBB-t a PVV-vel vagy a Szocialista Párttal ("SP") teszi egy szintre, és sokkal "városiasabb", mint például a CDA, amely szavazatainak mintegy 13%-át kapja a nagyvárosi területeken.


Bár a BBB ma már jelentős politikai erő, ez nem biztos, hogy elég lesz ahhoz, hogy megállítsa a gazdák földjeinek kormány általi elrablását. A Reuters szerdán jelentette, hogy:


"A két leginkább együttműködő párt, a Munkáspárt és a Zöldbaloldal, úgy tűnt, hogy megtartotta a mandátumát, így együttes csoportjuk a BBB-vel egy szinten maradt, és valószínűleg elégséges ahhoz, hogy fenntartsák Rutte politikájának támogatását."


Ez "Katasztrofális [Hollandia] számára – a baloldali pártok koalíciója most már minden szükséges törvényt elfogadhat, hogy megkezdődhessen a termőföldek kisajátítása" – tweetelte Yon a Reuters jelentésére reagálva.


"Igazán rossz hír. Megérkeztek az első választási eredmények: A kormánypártok némi veszteséget szenvedtek, de a Munkáspárt és a ZöldBaloldal segítségével még mindig képesek lesznek többséget alkotni a szenátusban, hogy elfogadják a nitrogénpolitikát, beleértve a kisajátítást is" – tweetelte Vlaardingerbroek.


A Munkáspárt és a ZöldBaloldal koalíciójának fenyegetése mellett a gazdáknak magából a BBB-ből is fenyegetésnek kell szembenézniük. A BBB "beszédtémái" végső soron rendkívül rombolóak a gazdák számára, mondta Yon a választások előtti időszakban.


"Például az az elképzelés, hogy a tehéntrágya káros a környezetre, a nitrogén pedig mérgező. Az FVD párt pontosan elutasítja ezeket a képtelen állításokat ... [De a BBB vezetője, Caroline van der Plas] igyekszik "tárgyalni" az autoriter kormánnyal" – mondta.


Michael Yon 19 évesen Amerika egyik legfiatalabb zöldsapkása lett. Michael élete több mint felét külföldön töltötte, több mint 80 országot beutazva. Három amerikai és három japán könyv szerzője, Amerika legtapasztaltabb harci tudósítója.


Eva Vlaardingerbroek holland politikai és kulturális kommentátor és jogfilozófus. A Fox News, a GB News, Tim Pool, a "Achtung, Reichelt" és számos más médiumban szerepelt már világszerte.


A Dr. Jordan Petersonnak adott nemrégiben készült interjúban Yon és Vlaardingerbroek a holland gazdák tiltakozását övező közelmúltbeli eseményekről beszéltek, arról, hogy globalizmusellenes mozgalmuk hogyan tükrözi a kanadai Szabadságkonvojt, és hogy üzenetük hogyan talált visszhangra az egész világon, annak ellenére, hogy minden igyekezetük ellenére elhallgattatják a hangjukat.


A március 12-én és a múlt heti választások előtt készült interjú témák széles skáláját ölelte fel: információs hadviselés, a nitrogén "válság", miért akarja Hollandia tönkretenni a gazdákat, éhínség, migránsok, holland szellem, disztópikus technológia, intelligens városok, digitális valuták, műtrágyahiány és mit fognak tenni a holland gazdák.


609 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK