top of page

Holland gazdák trágyát szórnak a kormányépületekre tiltakozásul – magyar vonatkozású kiegészítéssel!
Amiről eddig csak meghökkentő késéssel és visszafogottsággal hallhattunk a főáramú médiában, vagyis a holland gazdák elementáris tiltakozásáról, arról most bőséges és szemléletes képet nyerhetünk a The Jimmy Dore Show, illetőleg a filmet nekünk elküldő Schiller Mária jóvoltából... A film angol nyelvű, s bár a felvételek legtöbbje magáért beszél, igyekszünk mielőbb egy magyar nyelvű kivonatot vagy összefoglalót készíteni.

a Szerk.


FRISSÍTVE! Íme a magyar nyelvű ismertető!


Maleczki József (Szilaj Csikó)


A hollandiai gazdatüntetésekről a Jimmy Dore Show számolt be az amerikai médiában – vagyis az amerikai főáramú média helyett, ugyanis ott sem hangzott el egyetlen szó sem a szóban forgó hollandiai eseményekről.

Jimmy Dore-ról tudni kell, hogy nyitott szemű, rendkívül jól tájékozódó és józanul gondolkodó amerikai (Los Angeles-i) közszereplő. Eddig minden fontos kérdésről – a járványkezelés módjáról, a védőoltásnak nevezett injekciókról, az orosz–ukrán háborúról a lehető legokosabb véleményt nyilvánította amerikai létére is.

De véleménye csak a világhálón jelenik meg, illetve nagyobb városokban rendezett, közönséggel való találkozókon. A vezető médiában csak kivételképp szerepel, akkor is csak a legokosabb, legbátrabb szerkesztők műsorában, mint amilyen pl. a Fox News egyik műsorvezetője, Tucker Carlson.

Az itt látható videóban Jimmy először is szóvá teszi, hogy az immár hetek óta zajló hollandiai gazdatüntetésről sehol a világon nem számolnak be a vezető műsorszórók és nyomtatott sajtótermékek. Ennek okát keresve megjegyzi, hogy ha mindez 30 évvel ezelőtt történt volna, mindenütt a legfőbb hírek között lettek volna a tüntetésekről szóló, részletes beszámolók, és ehhez azt is hozzáteszi, hogy

ma a vezető médiumok nagy része Bill Gates érdekeltségébe tartozik, ő pedig most éppen a szintetikus hús és a rovarokból készítendő élelmiszerek tömeggyártását és forgalmazását szervezi.

Jimmy Dore megemlíti, hogy a holland kormány bolygónk klímájának védelmére hivatkozva akarja rákényszeríteni a holland gazdáknak – egyelőre – a 30%-át arra, hogy hagyjon fel a mezőgazdasági termeléssel és szarvasmarha-tartással, hogy ezzel csökkenteni lehessen a mezőgazdasági tevékenység következményeképp keletkező nitrogén mennyiségét. Azt sajnos nem hozza szóba, hogy ez az indok a lehető leghazugabb és legálságosabb ürügy, hiszen a nitrogénről még hazudni sem lehet azt, hogy hatása lenne a Föld éghajlatára, ráadásul a bolygó légkörének legnagyobb hányada, kb. 78 térfogatszázaléka nitrogén. Ezt az arányt nem lehet megváltoztatni a holland mezőgazdasági termelésnek – a világ második legnagyobb élelmiszeripari termelésének – erőszakos megcsonkításával.

Ez a tudatosan tervezett éhínség elengedhetetlen lépése, mondja Jimmy, és sajnos alighanem igaza van.
Azt pedig már én teszem hozzá, hogy igencsak vészjósló jelnek kell tekintenünk a médiának a világ nagy részére kiterjedő – minden bizonnyal szinkronizált – kussolását.

Ez ugyanis annak a jele, hogy a holland mezőgazdaság tönkretétele – különösen a kisebb gazdaságoké, jegyzi meg Jimmy Dore – a wef (a világgazdasági fórum) tervébe illő lépés. Az egész világra kiterjesztendő éhínség első lépése, álnokul az egész emberiség érdekére hivatkozva. Ez már nem butaság, hanem ez bizony GONOSZSÁG – mondta ugyanerről néhány nappal ezelőtt Gonzalo Lira, az a chilei származású, de amerikai angolul beszélő, Harkovban lakó youtube-os blogger, akinek már több videójegyzetét is ismertettük a Szilaj Csikón. A holland gazdák – mondja és szemlélteti is Jimmy – nagynyomású sugárban permetezett trágyalével locsolták meg az egyik város középületét, Jimmy szerint a városházát, de az épületen levő és a felvételen rövid ideig látható feliratból inkább arra lehet következtetni, hogy az valamely hollandiai médium szerkesztőségének épülete lehet. És még egy helyütt a rendőröket is locsolták.

Jaj, ne higgyük, hogy nekünk semmi közünk ehhez. Ha ugyanis a holland gazdák mérhetetlen hevességű, de nagyon is érthető felháborodása eredménytelen marad, és úgy leverik, mint télen a kanadai kamionosok oltási kötelezettség elleni tiltakozását, az azt jelenti, hogy hamarosan a többi európai mezőgazdaság tönkretétele következik – köztük a mienké is.

Emlékszik még valaki olvasóink közül Ángyán József tanár úr – rövid ideig a 2010-ben hivatalba lépett fideszes kormány vidékfejlesztési minisztériumi államtitkárának – mezőgazdasági programjára? És arra, hogy miképp és hová is került az a program? Felderülni senki kedve nem fog tőle, de talán valamelyest mégis érdemes visszatekintve az akkori hazai eseményeket a mostani hollandiaiakkal való összefüggésük szerint is értékelni.


 
1 035 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page