top of page

Június 4-én Trianon-maraton futásra kerül sor a Gyula-Dombegyház útvonalon
Jelentkezzen Ön is Trianon napján egy maraton, vagy félmaraton, vagy egy 1920 méteres emlékfutásra a Gyula-Dombegyház útvonalon. Ezen a szakaszon idén első ízben rendezzük meg a Juhos Gábor Trianon-maraton versenyt.


Nevezés, azaz bejelentkezés, itt: https://mvsz.info/?page_id=3107

Alább az útvonal:


A versenyen részt vehetnek fiatalok, idősek, sőt váltósfutással 4 fős csapatok is teljesíthetik a maratoni távot. Sőt még gyerekek és családok számára is van egy 1920 méteres versenyszám, Összesen 9 versenyszámban hirdetünk győztest. Minden számban az 1-3. helyezetteket arany-, ezüst- illetve bronzéremmel jutalmazzuk. Az 1-7. helyezetteknek díszoklevél jár.


Bővebbet a mellékelt táblázat tartalmaz.


A Juhos Gábor Trianon-maraton (JG-TM) egyszerre kíván emléket állítani Juhos Gábor nagyszerű hazafias és sportolói teljesítményének – aki Trianon 100. évében, 2020-ban egyetlen szünnap beiktatása nélkül, negyven nap alatt egyedül körbefutotta a megcsonkított Haza határát, úgy, hogy minden nap legalább egy maratoni távolságot megtett –, valamint ébren kívánja tartani és ráirányítani a magyarság ellen elkövetett nemzetgyilkossági kísérletre a köz,különösképpen az ifjú nemzedék figyelmét. A Juhos Gábor Trianon-maratont minden évben, Trianon napján, azaz június 4-én tartják meg, ugyanazokon a szakaszokon, amelyeket Juhos Gábor Trianon 100. évében megtett. A Magyarok Világszövetsége 2023-ban másodízben rendezi meg a JG-TM versenyt. Idei hét szakasza: Nagycenk-Sopron, Siklós-Mohács, Gyula-Dombegyház, Tiszabecs-Csenger, Hidasnémeti-Sátoraljaújhely, Ipolytarnóc-Balassagyarmat és Vámosmikola-Balassagyarmat.

  • Szervező: Magyarok Világszövetsége (alapítva 1938-ban), a legnagyobb magyar civil szervezet

  • A szakasz főszervezője: Bálint Miklós Bendegúz, az MVSZ Békés megyei tb. elnöke.

  • A szakasz fővédnöke: Dr. Varga Lajos – Dombegyház polgármestere

  • Bővebbet a versenykiírásról itt olvashat: https://mvsz.info/?page_id=4546

  • A versenyszabályzatot itt olvashatja: https://mvsz.info/?page_id=2014

  • A Juhos Gábor Trianon-maraton történetét pedig itt: https://mvsz.info/?page_id=619

Párizs mellett, Versailles-ban, a Nagy Trianon palotában 1920. június 4-én Magyarországra kényszerítettek egy olyan békeparancsot, amelynek következtében országunk elvesztette területének 70%-át és népességének kétharmadát. Trianon a magyar nemzet és állama ellen elkövetett nemzetgyilkossági kísérlet, amelynek következményei súlyosabbak a mohácsi vésznél.

Ha fáj Trianon, ha egészségesen akar élni, nevezzen be most: https://mvsz.info/?page_id=3107


Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!


Adószámunk: 19672081-1-41


MVSZ Sajtószolgálat

11234/23051572 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK