top of page

Kiakadtak a férfiszervezetek az IKEA kapcsolatierőszak-ellenes kampányán

November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Noha a családon belüli agresszió jelentős részben a nők és gyermekek ellen irányul, vannak, akik az érintett férfi kisebbség sérelmeit is szívükön viselik. Ők ezen a területen is egyenlő megítélést követelnek.
(...) A nyílt levelet jegyző civilek valódi statisztikai adatokat szeretnének látni a családon belüli erőszak áldozatainak nemi megoszlásáról. Azt kérik, hogy a kampányvideót forgassák újra és határolódjanak el az olyan szélsőséges szervezetektől, amelyek kifejezetten támogatják a gyermekek jogainak megsértését. (Megkérdeztük Toplak Zoltánt, a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság elnökét, hogy pontosan mely szélsőséges szervezetekre gondoltak. Kérdésünkre, mielőbbi tájékoztatást ígért.)

Addig is, amíg a kampányuk nem lesz mentes a férfiak hátrányos megkülönböztetésétől, arra kérjük férfitársainkat, hogy ne vigyék a pénzüket az önök áruházába. Ha a férfiakat csak mint erőszakos bűnelkövetőket tartják számon, akkor a bútoraikat vigyék haza és szereljék össze az önök által támogatott feminista szervezetek!

– ezzel zárul a nyílt levél.


A civilek által megfogalmazott kritikákkal és követelésekkel megkerestük az IKEA-t, rákérdezve, hogy mit szólnak a bojkottfelhíváshoz, és hogy újraforgatják-e a filmjüket. Ezekre ugyan nem kaptunk választ, annyit azonban közöltek, hogy az erőszak összes formája elfogadhatatlan számukra, így az áldozatok minden csoportjának – nőknek, férfiaknak, időseknek, gyermekeknek – védelemhez és támogatáshoz kell jutni.


(...)

 

13 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page