top of page

Kínában fellázadtak a tébolyult COVID-diktatúra ellen. Tíz ember égett el karantén miattSzőke Mária Magdolna
Eredeti cím:

A Kínai Kovidista Párt pribékei nem engedték menekülni az embereket a tűzvészből: Lázadások Kínában, az emberek fellázadtak a tébolyult COVID-diktatúra ellen, elegük volt az értelmetlen lezárásokból. Tíz ember égett el elevenen az elmebetegek által elrendelt COVID-karantén miatt Bár a Kínai Kommunista/Covidista Párt apparátusa igyekszik eltitkolni, mégis kiszivárgott a hír, miszerint pattanásig feszült a hangulat Kína több városában, az emberek ugyanis megelégelték a több mint elmebeteg COVID-diktatúrát, a lezárásokat, az egész rémálmot, amibe élniük kell. A hétvégi lázadásokat az váltotta ki, hogy egy lángot fogott épületből nem engedték menekülni az embereket, mert ezt tiltja a Zéró Covid nevű sátánista őrület, tíz ember benn égett a tűzben.


A nemzetközi sajtóban megjelent hírek a közösségi médiában terjedő videók és bejegyzések alapján íródtak, ugyanis a kínai kormány mindent megtesz, hogy eltitkolja az éppen kipattanó lázadássorozatot.

Heves tiltakozások törtek ki péntek este az északnyugat-kínai Urumcsi városában. A lázadás és a tömegtüntetések azután törtek ki, hogy egy tömbházban túzvész keletkezett, azonban a COVID-pribékek nem engedték menekülni a tűzből az embereket. Többen meghaltak, de a hatóságok tagadják ezt. Kínában a közösségi médiában megjelenő videók a Covid-korlátozások elleni újabb tiltakozásról tanúskodnak, miután egy panel-lakásban kiütött tűzben 10 ember meghalt. Ürümcsiben az emberek kitörtek a karanténokból és összecsaptak a rendfenntartó erőkkel, a videókon hallatszik, ahogy azt kiabálják, hogy „Legyen vége a COVID-korlátozásoknak!”.

Egy ottani lakos az esetet követően a BBC-nek elmondta, hogy a tűz által sújtott épületben élő embereket többnyire megakadályozták abban, hogy elhagyják otthonaikat, a COVD-zárlatra hivatkozva. Ezt a kínai állami média eleinte tagadta. Az urumcsi hatóságok azonban pénteken váratlanul bocsánatot kértek, és megígérték a felelősök megbüntetését.

Kínában erősen cenzúrázzák az internetet, és szombat reggelre nagyrészt eltávolították az urumcsi tüntetésekre való hivatkozásokat.

(...)


Szombat délelőtti sajtótájékoztatón bejelentették a korlátozások fokozatos enyhítését Urumcsi alacsony kockázatúnak tekintett részein. Nem utaltak a tüntetésekre, de azt mondták, hogy a COVID-esetek nagy részét megszüntették, és helyreáll a "rend" a város lakóinak életében.

Kínában ritkák a nagyszabású tiltakozások. A COVID-korlátozások miatt azonban több nagyvárosban heves tiltakozások törtek ki.

"Ha meg kell halnunk, velünk haltok ti is! Vessünk véget a bezárásnak!” , kiabálják a tüntetők az alábbi videón. A hszincsiangi Urumcsiban dühös emberek vették körül a kormány épületét, és a COVID-lezárások feloldását követelték. A nyugati Hszincsiang régió fővárosában augusztus eleje óta vannak érvényben kommunista/covidista korlátozások.

VIDEÓ: 

Tovább a cikkhez659 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page