top of page

Magyaródy Szabolcs: Időszerű morgásaim  1. OROSZ barátságunk. Buta, tökfej, aki ezt állítja, nem ismeri a magyar történelmet. Néhány évszám:, 1849. 1914, 1944/45, 1956 . Ezek történelmünk megbocsáthatatlan, elfeledhetetlen gyásznapjai. Mindezért az oroszok felelősek.

  2. UKRÁNOK. Az ukrán imperialisták, nácik megszállva tartják az ezeréves tulajdonunkat, Kárpátalját. Történelmi emlékeinket, szervezeteinket rombolják. Az önrendelkezési népszavazás eredményét sárba tiporták. 1944/45-ben ukrán hadseregek verték le hazánkat. 56-ban szintén. Már elfelejtették: 1944/45-ben békét kötöttünk az UPA nevű nacionalista partizán sereggel és fegyverrel, sebesültjeik ápolásával segítettük őket.

  3. Reálpolitikából jóban kell lennünk az oroszokkal is. Az olajat, gázt tőlük kapjuk.

  4. A diplomácia alapelemei szerint: „A szomszédom szomszédja a szövetségesem”.

  5. A gáz- és olajembargó csakis az USA érdeke.

  6. A Balti-tengeri gázvezeték megsemmisítése csakis amerikai érdek. A cseppfolyós gázt négyszeres áron adják Európának.

  7. Az egész ukrán cirkuszt azért rendezték, hogy a német ipar ne használhassa az orosz gázt és nyersanyagot. Ezzel megszüntetik Európa versenyképességét.

  8. Híresztelik a német ipar Amerikába vándorlását. Egy szó sem igaz ebből, mert az amerikai munkabér túl magas. Ezenkívül az amerikai ipar nagy része először Japánba, majd Kínába vándorolt. Némi túlzással, az amerikai hadi-, repülő- és hajóiparon túl, már gombostűt sem tudnak gyártani.

  9. Az USA atomreaktorai fűtőanyagánsk felét továbbra is az oroszoktól vásárolják...

  10. Az amerika bérencek által elrendelt gáz- és olajembargó tönkreteszi Európa iparát, lakossága pedig éhen fog megfagyni – már ezen a télen.
182 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page