top of page

Miért kell megsemmisíteni az okostelefonodat most (Niall McCrae jegyzete)

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye

A Nagy Újraindítás, amelyet a Wikipédia nevetségesen "szélsőjobboldali összeesküvés-elméletként" ír le, egy gondosan kidolgozott terv, amelyet a Világgazdasági Fórum hajt végre egy globális technokrácia létrehozására.

Közösen végezzük el a munka nagy részét az urainknak. Terelnek, számon tartanak és irányítanak minket, és önként használjuk rabszolgasorba taszításunk eszközét: az okostelefont.

"Miért kellene most megsemmisítened az okostelefonodat" – ez Simon Elmer legújabb könyvének, A nagy visszaállításnak a záró fejezete: Biopolitika az érdekeltek kapitalizmusáért. Elmer egy régi Nokia telefont használ. Hogyan boldogul vele, kérdezik tőle a barátai. Azt válaszolja, hogy vészhelyzetekre van telefonja, és nem érzi szükségét az állandó internetkapcsolatnak. Én le tudom főzni őt – nekem egyáltalán nincs mobiltelefonom. De az ilyen kiszállás rendkívül ritka: néhány elmaradt idős ember, akik nem akarnak digitálisan élni, és a fiatalabbak kisebbsége.


Elmer elmagyarázza, hogyan válik a mobiltelefonnal a totalitáriusok álma valóra:


"Az okostelefonok voltak azok az eszközök, amelyekre a Covid-hívők a kétéves bezártság alatt letöltötték azt az alkalmazást, amely összekapcsolta őket a Test and Trace nyomkövető programmal, amely azonosította és rögzítette tartózkodási helyüket, mozgásukat, társulásaikat és személyes kapcsolataikat. A közeljövőben pedig az okostelefonok lesznek azok az eszközök, amelyekre a személyazonosságunk digitális ellenőrzésének álcájaként az engedelmesek feltöltik biometrikus adataikat (ujjlenyomat, fénykép és DNS-nyomat) egy központi adatbázisba, amelyhez az Egyesült Királyság biológiai biztonsági államát irányító 32 hatóságnak lesz hozzáférése".


Ez nem áll meg az egészségügy álcájában történő megfigyeléssel. A kitalált éghajlati válsággal indokolva, 15 perces városokban okostelefonokat fognak használni a mozgás korlátozására, a szén-dioxid-kibocsátást mérni fogják, hogy korlátozzák a termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférést, a pénz pedig egy digitális pénztárca formájában lesz elérhető, csak okostelefonon keresztül, központi banki ellenőrzés alatt.

Az okostelefon létfontosságú a negyedik ipari forradalom küldetésében, amely a testeket (a közeljövőben) nem kézi eszközként, hanem beültetett mikrochipek segítségével olvasztja össze a digitális mátrixszal.

Az okostelefonok tehát rabszolgasorba taszításunk technológiája – figyelmeztet Elmer.

A kényelem- és a közösségi médiakényszer-dopamintól csábítva az emberek saját börtönüket építik.

Elmer szerint

"az okostelefonoktól való függőségünk nemcsak a világhoz való viszonyunkat változtatja meg, és azt, ahogyan egymással élünk, hanem elsősorban magát az emberi tudatot".

Ez volt a témája Susan Greenfield idegtudós Mind Change (Tudadmódosulás) című könyvének: How Digital Technologies are Leaving their Mark on our Brains (2014) című kiadványában. Tudományos jelentések tömkelegét áttekintve Greenfield azt állította, hogy

a digitális technológia káros hatással van a gyermekek fejlődésére, átprogramozza az agyakat, és hátrányosan befolyásolja a személyiséget, az identitást és a kapcsolatokat.

A Covid-19 rendszer Elmer szerint megmutatta, hogy "a szórakozott népesség jobban ki van téve a manipulációnak". A kormányzati viselkedéspszichológia képviselői kész visszacsatolással rendelkeznek a közösségi média tevékenységében. Vezessenek be egy radikális ötletet az online beszélgetőboltba, és tanulmányozzák a reakciókat. Valójában, ahogy Elmer megállapítja, "a közösségi médiafüggők térdreakciója a politikai viták normájává vált".


Sok felhasználó feladta kritikai képességét és erkölcsét a félelem, a düh, a bűntudat és az undor "könnyen kiváltható megnyilvánulásainak". A "kétperces gyűlölet", amelyet a televíziós propaganda vált ki Orwell 1984 című művében, figyelemre méltóan előrelátó volt.

Az okostelefonok még nem kötelezőek, de lassan azzá válnak.

A második és harmadik generációs mobiltelefonok (köztük Elmer Nokiája) hálózata hamarosan megszűnik, akárcsak a vezetékes telefonoké (az egyetlen telefonos hozzáférésem). Idén a kormány vészjelzést adott ki minden mobiltelefonra (kivéve, ha a felhasználó kikapcsolta a funkciót).

Ha riasztást kap, hagyja abba, amit csinál, és kövesse az utasításokat – szólt az üzenet a riasztottaknak.

Legközelebb a farkasnak nagyobb lesz a harapása:

az okostelefonokat mindaddig működésképtelenné teszik, amíg a felhasználó nem teszi meg, amit kérnek,

és a szankciók közé tartozik majd az otthonuk áramellátásának távoli elvágása azok számára, akik nem tesznek eleget a felszólításnak.

Ahogy Elmer megjegyzi, "a rabszolgaság a közjó".

De szerinte van remény:

"Nem vagyunk olyan ostobák és engedelmesek, mint 2020 márciusában. Az emberek felébredtek,

és rájöttek, hogy "a kormányaink nem azért vannak, hogy képviseljenek minket, nem a mi vagy nemzetünk érdekeit tartják szem előtt, hanem éppen ellenkezőleg, elszegényítésünkre, jogfosztásunkra és rabszolgasorba taszításunkra törekszenek".


El kell távolítanunk ezt a láthatatlan, de mindent módszeresen gúzsba kötő láncot. Kevesen fognak lemondani az okostelefonjukról, hiszen nélküle nehéz lenne az élet, de

mindenki tehet azért, hogy szabad maradjon. Ne használjon okostelefont, ha használhat készpénzt is. Hagyja otthon a telefont, amikor a barátaival elmegy szórakozni: kezdetben talán furcsa és szorongást keltő lehet, de hamarosan intenzíven felszabadítónak fogja találni. A pilótát eldobni forradalmi tett.

Simon Elmer új könyve, A nagy visszaállítás: Biopolitics for Stakeholder Capitalism (Biopolitika az érdekeltek kapitalizmusáért) című könyve keménykötésben, papírkötésben és e-könyvként is kapható.

4 683 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page