top of page

Mik a CBDC-k? Ezt tervezik a központi bankok az Ön számára
Eredeti cikk:

What Are CBDCs? Here’s What the Central Banks Have Planned for You. By Daisy Luther, The Organic Prepper, February 4, 2023

Schiller Mária küldeménye
A kép forrása: ittEgy betűszó, amelyet mostanában baljós suttogással dobáltak fel, a CBDC. Mi ez, és hogyan érint téged?


A CBDC a Central Bank Digital Currency rövidítése, és ezek egy ország valutájának digitális változatai. Az Organic Prepperben sokat beszéltünk a digitális valutákról és a készpénz nélküli társadalom veszélyeiről, és ha a WEF a maga útját járja, akkor hamarosan ennek is szemtanúi lehetünk. A világ kormányai keményen dolgoznak az alagutak és titkos útvonalak létrehozásán, amelyek mind egy helyre vezetnek – egy egyvilági monetáris rendszerhez. Ez mind része a Nagy Újraindításnak, amit hirdetnek.A Központi Banknak van egy terve a digitális valuta bevezetésére a közeljövőben.


Mint mindig, ezt is valami előnyös dolognak fogják beállítani, hogy először a kevésbé kritikusan gondolkodók szálljanak be. Aztán egy bizonyos ponton ez lehet az egyetlen létező törvényes fizetőeszköz, és ez lehetőséget ad a hatalomnak arra, hogy teljes mértékben ellenőrizze minden pénzügyi döntésedet.


Csak a rend kedvéért: a kormányok már most is képesek befagyasztani a személyes bankszámlákat. Ezt tavaly Kanadában a Szabadságkonvoj során tesztelték, amikor a kamionosok a Covid-szabályozás ellen tiltakoztak. Az ügyet támogatók bankszámláit jogorvoslat nélkül befagyasztották. Ez történt egy barátommal Kanadában, és mindez azért történt, mert a Go-Fund-Me-nek 20 dollárt adományozott, amelyet egyébként visszatartottak a címzettektől.


A digitális valuta egyébként olyan ellenőrzéseket jelenthetne, mint az automatikus adózás, vagy hogy hol és mikor vásárolhatsz – mindezt egy gombnyomással. A legvalószínűbb, hogy ezt az "infláció elleni küzdelem" és a "gazdaság rendbetétele" érdekében fogják bevezetni. Az IMF szerint:


Egy olyan világ, ahol az infláció alacsonyabb (vagy akár nulla), és nincsenek tartós recessziók, talán vágyálomnak tűnik, de mi azt állítjuk, hogy ez lehetséges az "elektronikus pénzszabványra" való áttéréssel. Egy ilyen átmenethez a nulla alsó korlát megszüntetésére van szükség, amit a központi bankok könnyen elérhető eszközökkel megvalósíthatnak. A nulla alsó korlát megszüntetése azt jelenti, hogy az optimális inflációs ráta alacsonyabb lesz, mint az alsó korlát jelenlétében. Ez lehetővé teszi a központi bankok számára, hogy gyorsan helyreállítsák a teljes foglalkoztatottságot, és középtávon esetleg elmozduljanak a nulla inflációval elérhető teljes árstabilitás irányába.


Nyilvánvaló, hogy minden ilyen manipuláció hamis, és bár lehet, hogy átmeneti enyhülést hoz, de nem fogja megoldani a gazdaságunk alapvető problémáit.


(Szeretne többet megtudni arról, hogyan lehet kiéheztetni a fenevadat? Nézze meg ingyenes QUICKSTART útmutatónkat itt).A CBDC-rendszer részletei


A Bank for International Settlements (Nemzetközi Fizetések Bankja) írt egy fényes jelentést a CBDC-rendszer "előnyeiről". A következőt vettem ki ebből:

 • A központi bankárok azonnal, egy gombnyomással végrehajthatják a politikát vagy módosíthatják a kamatlábakat.

 • A magán kripto rossz.

 • A központi banki digitális valuta jó.

 • A CBDC-k jobbak a kriptónál, mert megbízhatóak.

 • A CBDC-k nem "a papírpénz gyakorlati korlátainak vannak kitéve". (azaz nyomon követhetőek.)

 • Ezért véd a "pénzmosás, a proliferáció finanszírozása és a terrorizmus finanszírozása ellen".

 • Növeli a felhasználókról és a tranzakciókról keletkező adathalmazt, így "segítve" a "megfelelő hatóságokat".

 • A "multi-CBDC platformok" segítik a decentralizációt. (azaz a globális gazdaságot).

 • Egy több központi bank közös CBDC platformján a tranzakciókat egyetlen főkönyvben rögzítik.

Jó idők.A CBDC-vel soha, de soha nem tudna bármit is névtelenül vásárolni. Pont.


Az Ön személyazonosságát minden vásárláskor ellenőrzik. Ez azt jelenti, hogy egyetlen élelmiszerkészlet sem maradna észrevétlen. Nincs lőszer vásárlás. Nincs lőfegyver vásárlás. Nincs generátor vagy orvosi készlet. Semmi könyv a felkészültségről vagy a hálózaton kívüli életmódról, vagy forradalmi filozófiákról. Semmi gyógynövénytanítás, önvédelem vagy lőfegyverek.


Minden egyes dolog, amit vásároltál, előhívható vagy megjelölhető lenne, amikor a vásárlás megtörtént, képet festve az életmódodról és a személyes filozófiádról. A magunkfajtáknak ez elég kényelmetlen. És ha ezt egy társadalmi hitelrendszerrel és/vagy ESG-pontszámmal párosítjuk, akkor azok, akik ellenszegülnek a rendszernek, potenciálisan elveszíthetik a nehezen megkeresett pénzüket.


És gondoljunk csak az adóbeszedési következményekre. Nem lesz többé olyan kerti kiárusítás, amely egy csomó be nem jelentett készpénzt eredményez. Ha többet költesz, mint amennyit a "hatóságok" szerint megengedhetsz magadnak, akkor ragyogó nyomot hagysz nekik. És ha úgy érzik, hogy több pénzzel tartozol, szó szerint csak segítenek maguknak, vagy befagyasztják a számládat, amíg nem fizetsz.Mit tehetünk tehát?


Lehet, hogy arra gondol, hogy azonnal leállítja a bankszámláját, hogy kikerülje ezt a rendszert. Ne tegye. Nem fog működni.


Bármennyire is szeretném azt hinni, hogy ki tudunk lépni ebből a rendszerből, nem tudunk. Legalábbis nem teljesen. Hacsak nem élsz teljesen a hálózatról leválasztva, és nem termelsz meg minden egyes fogyasztási cikket, amit használsz, beleértve az olyan dolgokat, mint az élelmiszer és a higiéniai szükségletek, nem tudsz megszabadulni ettől a rendszertől. És még akkor is, az ingatlanadót meg kell majd fizetni, és ha az egyetlen törvényes fizetőeszközünk a CBDC, akkor nem lesz más választásunk, mint használni, ha meg akarjuk tartani azt a hálózaton kívüli otthont.


Nézzük meg gyorsan a pénz négy funkcióját:

 • az elszámolás eszköze

 • a jövőbeli felhasználásra való megtakarítás eszköze

 • a cserekereskedelem eszköze

 • értéktároló a munka tisztességes megfizetéséhez

Mindezek közül csak a nemesfémek látják el ezeket a funkciókat az Ön magánéletének és anonimitásának megőrzése mellett. És ha elég sokan áttérnének az aranyra és az ezüstre, akkor ezt az ostobaságot sokkal nehezebb lenne érvényesíteni.


Nem azt javaslom, hogy csak ezüstpénzzel kereskedjünk, ha olyan helyzetben vagyunk, hogy fizetésből fizetésbe élünk. Ha olyan helyzetben vagy, mint oly sokan közülünk most, akkor nincs annyi lehetőséged. Nem kivitelezhető vagy praktikus, ha azonnal szükséged lesz erre a pénzre a meglévő kiadásokra.


De ha a meglévő vagyonát próbálja megvédeni, és ez nem olyan pénz, amihez azonnal hozzá kell férnie, akkor arra kérem, hogy fontolja meg, hogy aranyba vagy ezüstbe fektesse, hogy megvédje megtakarításait az előttünk álló gazdasági visszaesés idején. Ugyanakkor az egyetlen módja annak, hogy biztosítsa, hogy a pénze az Öné maradjon, ha kiveszi a pénzét ebből a valutarendszerből, amely hamarosan átállhat a CBDC-re. (Emlékszik, hogy megemlítettem Kanadát, amikor Trudeau lezárta a számlákat a rossz gondolkodás miatt?).


Én az ITM Tradinget használom, Phoenixből, AZ-ból, minden fémvásárlásomhoz. Tudom, hogy rengeteg jó cég van odakint, de én az ITM-et részesítem előnyben, mert az oktatásra összpontosítanak. Nagyon sokat tanultam a konzultációim során (amelyek egyébként ingyenesek). Nagyon lenyűgözött az általuk biztosított hozzáférés a kurátori forrásokhoz, a kutatáshoz és a makrogazdasággal, központi bankokkal, valutákkal és a globális visszaállítással kapcsolatos heti betekintésük. Számomra tényleg nincs más lehetőség a vásárlásaimra.


Ha szeretne egy stratégiai tanácskozást az ITM-mel, az teljesen ingyenes, és nincs semmiféle nyomás. Vannak, akiknek hetekig vagy hónapokig tart, mielőtt befektetnének, mások pedig úgy döntenek, hogy ez nem nekik való. Amivel azonban minden egyes ember távozik, az az, hogy jobban megérti a monetáris rendszert és azt, hogy a nemesfémekbe való befektetés mivel jár. És mindezt ingyen kapja. Ha időpontot szeretne kérni, menjen ide, vagy hívja közvetlenül ezt a számot: 1-866-517-1257 – Nagyon kíváncsi leszek, hogy Önt is lenyűgözte-e annyira, mint engem.A CBDC gazdaság a kormányoknak jó, nem az egyéneknek


Tényleg el akarom kerülni, hogy mindenemet CBDC-be tegyék, amit egy gombnyomással elvehetnek vagy leereszthetnek. Túl sokáig dolgoztam túl keményen ahhoz, hogy a pénzügyeim teljesen kiszolgáltatottak legyenek egy globális bankrendszer kegyelmének. Nem kívánom, hogy a költési adataimat felhasználják ellenem. Magánéletet és biztonságot akarok, és nem hiszem, hogy egy CBDC-rendszerben bármelyiket is megkaphatnám.


Mi a véleménye a CBDC-kről? Ön szerint ez hamarosan bekövetkezik? Van olyan ütemterv, amelyen belül várható, hogy ez bekövetkezik? Aggódsz emiatt, vagy szerinted ez egy jó ötlet? Beszéljünk erről a hozzászólásokban.

669 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK