VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Milliomos marxisták Amerikában. A BLM társalapítója négy házat és egy magánrepteret vett 2016 ótaMilliomos marxisták Amerikában. A BLM társalapítója négy házat és egy magánrepteret vett 2016 óta

A jelentések szerint Patrisse Khan-Cullors, a Black Lives Matter mozgalom egyik társalapítója, aki egy „elkötelezett és képzett marxista” az elmúlt években négy nagyértékű ingatlant is vásárolt, mivel amíg tüntetések tomboltak szerte az országban, az aktivista jelentős jövedelemhez jutott.


A múlt héten a Dirt.com ingatlan weboldal arról számolt be, hogy a „társadalmi igazságosság 37 éves látnoka”, Khan-Cullors 1,4 millió dolláros ingatlant vásárolt Topangában, Los Angeles szomszédságban, amely a Santa Monica-hegység mélyén fekszik.

A kaliforniai árakhoz képest 1,4 millió dollár nem feltétlenül extravagáns, bár az aktivista nehezen fogadta az ezzel kapcsolatos kritikákat.

A kapitalizálódott marxista kemény beszólásokat kapott többek között attól az afro-amerikai Jason Whitlocktól sportkritikustól, aki rendszeresen kritizálja a BLM mozgalmat. A Twitter azonban azonnal a marxista afro-amerikai segítségére sietett azzal, hogy cenzúrázta Whitlock megjegyzéseit.

Állítólag azért vásárolt egy nagyrészt fehérek lakta környéken, hogy a feketéket arra ösztönözze, hogy vásárolják be magukat a fehér elitnegyedekbe.

Kiderült azonban, hogy Khan-Cullorsnak van egy másik háza Inglewood túlnyomórészt feketék által lakott kerületében, és ezen ingatlanok mellett időközben számos új otthont is vásárolt. A New York Post szombaton arról számolt be, hogy 2016-ban 510 000 dolláros házat vásárolt ott, ami ma körülbelül 800 000 dollárt ér. Emellett vásárolt egy 590 000 dolláros otthont Los Angeles déli részén, amely ma 720 000 dollárt ér, és tavaly 415 000 dollárért vásárolt egy farmot Georgia vidékén, amelyen magánrepülőgép-hangár is található.

A The Post hozzátette, hogy Khan-Cullors és házastársa, Janaya Khan a Bahamákon lévő ingatlanokat is szemügyre vették. Ezeken az ultra-exkluzív üdülőhelyen lakik Justin Timberlake és Tiger Woods is. Az „álomnyaraló” árát nem közölték.

Khan-Cullors 2015-ben kijelentette, hogy ő és a Black Lives Matter társalapítói „kiképzett marxisták”, akik „szuper járatosak” az „ideológiai elméleteken”. Tavaly, ahogy a Breitbart News megjegyezte, a radikális aktivista tartalomgyártási megállapodást írt alá a Warner Bros.Television Group-al.

A Khan-Cullors ingatlanvásárlásának híre arra késztetett néhány aktivistát, hogy pénzügyi vizsgálatot kezdeményezzenek a Black Lives Matter mozgalom ellen. Khan-Cullors az elmúlt két évben minimum tizenkét millió dollárra (3,6 milliárd forintra) tett szert, és aligha az első, aki pénzt keres a „mozgalmárkodásával”.


Vajon ebben a szándékosan átpolitizált helyzetben az adóhatóságnak lesz-e joga marxistáknál vizsgálódni?

Februárban Patrisse Khan-Cullors a médiának elmondta, hogy a Fekete Lives Matter mozgalom 90 millió dollár adományt kapott 2020-ban az Egyesült Államokban a faji megkülönböztetés és a rendőri brutalitás elleni hatalmas tiltakozások után. A BLM vezetői nem határozták meg, mely vállalatok és adományozók küldtek pénzt a szervezetnek.

2014-ben a Breitbart News beszámolt a kaliforniai Santa Monicában élő gazdag helyi ingatlantulajdonosokról, akik a kapitalista lehetőségek kihasználása mellett mégis hívei maradtak a kubai Castro-rendszernek.Forrás: 
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek