top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:30) 2023.03.10.Habár az elsőfokú ítéletet nagyon jelentősen enyhítette a bíróság, Budaházy Györgynek például még majdnem két évet kellene fegyházban töltenie jogerőre emelkedés esetén. Mindenki a köztársasági elnöki kegyelemben reménykedik. A tárgyalótermet egyébként teljesen megtöltő tömeg most átvonul az Igazságügyi minisztériumhoz. Bár sokan azt gondolják, Budaházyék ügye már rég lezárult, valójában a Gyurcsány-érában gründolt büntetőeljárás lassan 15 év után még mindig tart. De a mai nap kétségkívül mérföldkő: másodfokon még nem született eddig ítélet az amúgy egészen a Kúriáig az igazságszolgáltatás minden szintjét megjárt perben. Egy éve, a megismételt első fokú eljárásban a 17-ből még 15 vádlottat ítéltek el, a legtöbbeket súlyos fegyház- és börtönévekre. Budaházy György például 17 évet kapott akkor, fegyházban, amelyből kedvezménnyel sem szabadulhat.


A BBC nyilvánosságra hozta a LOCKDOWNFÁJLOKAT. A brit Telegraph birtokába került egy több mint 100.000 üzenetből álló, kiszivárogtatott WhatsApp gyűjtemény, amelyet Matt Hancock volt egészségügyi miniszter továbbá más miniszter és tisztviselők küldtek egymásnak a pandémia ideje alatt. Dr. Stefan Homburg elkezdte elemezni az üzeneteket, melyek feldolgozása hónapokba fog telni. Egy biztos: A járvány egy előre kitalált és megtervezett, a sikeres megfélemlítésre építő összjátéka volt a politikusok, a média és a gyógyszeripar között, melynek ők egyedül voltak nyertesei. Ezt úgy hívják, hogy összeesküvés az emberiség ellen!!


Az ukrán lapok szemlézték a mai kormányinfón elhangzottakat.


Ezreket várnak ma a székely szabadság napján Marosvásárhelyre, ahol a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) ismét megszervezi hagyományos nagygyűlését és felvonulását – közölte Izsák Balázs, az SZNT elnöke.


Kellenek azok az emberek, akik megvédik a hazát. Ezért fontos, hogy a hadsereg ütőképes legyen.


Orosz-ukrán háború, béketárgyalások, Európa, infláció, migráció, gyermekvédelem. Összefoglalónk a magyar miniszterelnök rádióinterjújáról!


A szakértő szerint az a kérdés, hogy feláldozzák-e azokat katonákat, akiket a tavaszi offenzívára készítettek elő.


Dicsőség Ukrajnának! Éljen Fehéroroszország! Fehéroroszország szabad lesz.


Mao óta nem történt meg, hogy harmadik ciklusra is ugyanaz marad Kína első számú vezetője.


Pekingben a közelmúltban bejelentették, hogy az idén Kína 7,2 százalékkal megemeli hadi kiadásait. Egyes elemzők azonnal levonták azt a következtetést, hogy az ázsiai ország Tajvan lerohanására készül, míg mások ennél súlyosabb rémképeket látnak, az Egyesült Államok és Kína összecsapását.


Peking ingerülten reagált a hírre.


A lengyel diplomácia lépését azzal hozták összefüggésbe, hogy a TVN24 amerikai tulajdonú lengyel kereskedelmi hírtelevízió hétfőn egy dokumentumfilmet sugárzott, melyben azt taglalták, hogy a néhai Szent II. János Pál a pápává választása előtt, krakkói érsekként mit tudhatott a lelkészek által elkövetett pedofil bűntettekről.


Napvilágot látott, hogy mit gondol valójában Trumpról a népszerű konzervatív sztárműsorvezető.


A francia lap szerint a testület „aggasztónak találja” a menedékkérők és az LMBT-személyek jogait „komolyan aláásó” törvények elfogadását.


Tom Vandendriessche szerint nem véletlen, hogy az Európai Unió a gazdák ellehetetlenítésén dolgozik.


A legújabb kormányhatározat szerint illegális migránsok szállításáért öttől tizenhat évig terjedő börtön szabható ki.


Benjámin Netanjahu miniszterelnök reméli, hogy meg tudja győzni Olaszországot, hogy ismerje el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.


Jichák Hercog izraeli államelnök csütörtök esti televíziós beszédében felszólította a kormánykoalíciót, hogy hagyjon fel a jogrendet átalakító, szerinte katasztrófához vezető törvénycsomagjával és kezdjen konszenzusos tárgyalásokat az ellenzékkel.


Nem olyan nagyon régen még kőkemény letiltás járt annak a felvetéséért is, hogy a világot letaroló koronavírus nem csak úgy kialakult, vagy hogy a megtalált „átkozott laptop” az amerikai elnök fiáé; s aki mást mert feltételezni, mint hogy az oroszok robbantották fel az Északi Áramlatot, az minimum kiírta magát az emberi fajból. Aztán szembejött a valóság.


A nyugati világ – Svédország kivételével – ugyanazon mechanizmusok szerint keltette a pánikot. A vezető politikusok röhögtek a megijesztett alattvalókon. A súlyos korlátozó intézkedések megszegőit drákói szigorral büntették. A politikusok természetesen a saját maguk számára engedélyezték ugyanezeket az áthágásokat.


Az új német tanulmány a maszkok kockázatait vizsgálta és arra a következtetésre jutott, hogy a kismamák, a gyermekek és a fiatalok különösen veszélyeztetettek. A maszk viselése miatt 5 percen belül 0,04%-ról jelentősen megnövekszik a belélegzett levegő CO2 tartalma. Ez a megemelkedett érték 1,4% és 3,2% közötti. Már 0,1 % CO2 tartalom esetén csökken a kognitív teljesítmény, 1% CO2 tartalom pedig súlyos egészségügyi kockázatokhoz vezet. Állatkísérletek során megállapították, hogy a 0,3%-os és annál nagyobb krónikus CO2-koncentráció fejlődési rendellenességeket és idegsejtek károsodását okozta az utódokban. A szerzők ezért azt feltételezik, hogy a maszkviselési kötelezettség összefüggésbe hozható a jelenleg megfigyelt halvaszületésekkel és a gyermekek csökkent verbális motoros és kognitív teljesítményével. (Biró Éva)


Most egységes erővel nyomulunk afelé, hogy alapvető döntéseket hozzunk világszinten. És erről beszélünk ebben az adásban. Itt csak egy újabb kis szegmensét említjük meg van ennek a jelenleg is zajló népirtásnak. A Pfizer gyógyszergyár és az FDA engedélyeztetési hivatal 75 évre le akarta zárni ezt az 55 000 Pfizer-dokumentumot, azaz szándékosan el akarta rejteni az emberiség elől. Mert mi a nép hatalmas túlerőben vagyunk hozzájuk képest. Mindaddig nem hagyjuk szem elől téveszteni ezeket a bűnözőket és népírtókat, amíg jelenlegi és jövőbeli, de az évtizedekkel ezelőtti bűneik is alkotmányosan és szakszerűen fel nem lesznek dolgozva! Ez az én felhívásom a népekhez. Népként kijelentjük: „A háborúk ideje lejárt. Nem akarunk több háborút. Mert mi vagyunk az uralkodó nép. Mi vagyunk a békeszerető nép!“


A házak közelsége miatt ne engedje, hogy a kutyája ugatásával megzavarja a lakókat. A túlzott kutyaugatás nem tolerálható.” Ezzel a felirattal helyezett ki táblákat Toronto városvezetése. A kanadai metropolisz kutyatulajdonosait meghökkentette az abszurd tilalom, és tiltakozni kezdtek. Ennek hatására a hivatal leszedette a táblákat és egy közleményt is kiadott. Ebben az áll: a kutyások és a környező lakásokban élők közötti harmónia megteremtése volt a céljuk, de elismerik, hogy nem a megfelelő eszközt választották. Megígérték egyúttal, hogy a jövőben sokkal egyértelműbb kommunikációt fognak folytatni. (nu, egyszer rájönnek, hogy a sorozatos sületlenség a politikai korrektség rendszerhibája)


Joe Biden felesége kitüntetett egy férfit a nőnapon Jill Biden first ladyt és Antony Blinken külügyminisztert szerdán szétkapta az internet népe, amiért a nemzetközi nőnap alkalmából egy argentin biológiai férfit tüntettek ki egy nőknek járó díjjal. Az argentin Alba Ruedát úgy mutatták be az ünnepségen, mint „transznemű nőt, akit kirúgtak az osztálytermekből, eltiltottak a vizsgák letételétől, megtagadták tőle a munkalehetőséget, erőszaknak volt kitéve és a családja is elutasította. De ezekkel a kihívásokkal szemben azért dolgozott, hogy véget vessen az LMBTQ+-közösséggel szembeni erőszaknak és diszkriminációnak Argentínában”.


Gyöngyszemre lelt a Tűzfal csoport (TCS) a szélsőbaloldali Közélet Iskolája egyik pedagógiainak hazudott propagandakötetében, amelyet Udvarhelyi Tessza, Pikó András kampányfőnöke vezet. A TCS elemzése szerint a Pikó András és Jámbor András „vezette” kerület az európai marxista hálózat egyik fő pénzlecsapoló és elosztó központja is egyben, az itt működő Közélet Iskolája pedig egy külföldi pénzekkel jól kitömött „kommunista gittegylet”, amely érintett az amerikai kampányfinanszírozási botrányban is, hiszen logójuk mind a mai napig fent van azon a botrányos weboldalon, amelyet „Karácsony volt tanácsadója gründolt össze, hogy az Amerikából mikroadományként érkező 4 milliárd forintnak legyen egy fedőszervezete”.757 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page