top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.18.
A T/6064. számú törvényjavaslat a Törvényalkotási Bizottság elé került. A törvényjavaslat célja a digitális szolgáltatásokról szóló EU-s törvény (DSA) átültetése... Amennyiben az alábbi (lsd. a cikket) módosításokkal nem egészülne ki a T/6064. számú törvényjavaslat, akkor Magyarország online szuverenitása elveszne 2024. február 17-től, mivel a magyar hatóságok és bíróságok a továbbiakban nem járhatnak el. Itt az utolsó pillanat: Magyarország terjessze ki a szuverenitását az internetes közvetítő szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban minden olyan területre, amit a DSA nem vont az Európai Unió hatáskörébe. Ez a minimum. Milyen ismerős: a WHO pedig az egészségügyi szuverenitásunkat veszi el.


A Pfizer arra próbálja kényszeríteni Lengyelországot, hogy az EU-val kötött megállapodás eredményeként további 60 millió adagot fogadjon el, 1,4 milliárd dollár értékben. Ami azt jelenti, hogy az összes többi uniós ország megvásárolta ezeket a mérgeket, annak ellenére, hogy nincs rájuk szükségük.


(Ezt mi itt mind tudjuk, de a birkáknak most fel lehet mutatni a az egyik legtekintélyesebb brit tudományos magazin a Nature cikkét.) Egy japán tanulmány azonosította, hogy mi fejlődik ki bennük... A maszkokban talált izolált mikrobák listája hosszú. Több olyan kórokozó is van, amely betegséget okoz. Többsége úgynevezett opportunista kórokozó, amelyek egészséges emberekben ritkán okoznak betegséget, de a legyengült immunrendszerű embereknél igen.
Agnieszka Dziemianowicz-Bąk az LMBT-jogok előmozdításának hangos szószólója. A 39 éves Agnieszka Dziemianowicz-Bąk lett az új lengyel kormány család-, munka- és szociálpolitikai minisztere. A lengyel baloldal feltörekvő csillagaként tartja számon a sajtó, aki – mint írják – az LMBT-jogok előmozdításának hangos szószólója. „Ő az új lengyel családügyi miniszter. Nézze meg alaposan az ingén lévő képet, hogy megértse, merre tart a »katolikus« Lengyelország az új kormány alatt” – írja az X-en David Engels konzervatív író.
Több tengerészgyalogos is beszélt az újságírókkal, szerintük a tisztviselők túlságosan optimista jelentéseket adtak ki az offenzíva előrehaladásáról.


Kuleba ukrán külügyér Németország ajándékának nevezte, hogy az EU beleegyezett abba, hogy tárgyaljon Ukrajna uniós felvételéről.


A tényleges uniós tagsághoz véget kell vetni a háborúnak, mégpedig úgy, hogy Ukrajna életképes nemzet maradjon. Jelenleg egyik sem garantált – írja az amerikai lap.


Mattarella szerint meg kell reformálni az Európai Uniót.


Hatalmas botrány robbant ki Amerikában az eset miatt.
Miután szembesítették a diákokat a hibás válaszaikkal, 67,8 százalékuk megváltoztatta korábbi támogatói álláspontját.A zsaruk többször a levegőbe lőttek.


A találkozó után a helyi városvezető így szólt: "Úgy gondolom, hogy Franciaországnak ma nagyon világosan kell tekintenie a múltjára és a jövőjére is, amely az Algériával való együttműködéstől és szoros kapcsolatoktól függ. Marseille-ben, egy olyan városban, amelyet részben algériaiak építettek újjá a háború után, egy olyan városban, amelyet szintén férfiak és nők alkotnak, és amelynek egyedi történelme és identitása egyszerre gyönyörű és erős, tudjuk, hogy mindez mit jelent. Valójában a múltunk őszinte szemlélésével és a jelenünk megértésével képesek vagyunk felkészülni a jövőre, a gazdasági, kulturális és egyetemi kapcsolatokon keresztül kézen fogva. Ha francia vagy, ha marseille-i vagy, fel kell ismerned, hogy van mit tanulnod Algériától, egy olyan országtól, ahol például egyetemi kiválóság, vállalkozói szellem és egy rendkívül érzékeny életmód van, amely a városunknak is becsületére válik, hiszen sok francia-algériai és sok marseille-i van az algériai közösségből. Marseille a legnagyobb algériai város Franciaországban, mert ezt a történelem alakította. Az algériai nagykövet kiemelte Marseille polgármesterének "bölcsességét, elkötelezettségét és vízióját" a várossal, és az algériai származású közösségével kapcsolatban.


Eddig Willkommen volt, mostantól auf Wiedersehen lesz.


Az egyik gócpont a Leopoldplatz, amely a helyiek számára rémálommá vált – derül ki a Deutsche Welle és a Telex közös videóriportjából.


Tiltakozásának adott hangot Lantos János, a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinetjének elnöke a kecskeméti Mercedes-gyár előtt tartott sajtótájékoztatóján, ugyanis egyik beszállítójuk, a szintén a gyár területén belül elhelyezkedő Duvenbeck az elmúlt időszakban 40 magyar munkást küldött el, helyükre pedig indiai vendégmunkásokat hoztak.Megdöbbentő összefüggésekre derül fény a II. világháború eseményeit illetően ezekből a dokumentált tényekből, mégsem engedik széles körben elterjedni a neves történészek által feltárt információkat!

972 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page