top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.20.Mint Önök is tudják, a közügyek és a közpénzek felhasználásának átláthatósága érdekében az állampolgárok jogosultak közérdekű információhoz jutni Magyarország bármely állami, önkormányzati vagy más közfeladatot ellátó szervétől, intézményétől. A közérdekű adatigénylés menetét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) szabályozza. „A kismama születendő gyermekét is védi az oltásokkal” címmel interjú jelent meg Dr. Mészner Zsófiával, amit itt olvashatunk: https://vasarnap.hu/2023/11/27/kismama-szuletendo-gyermeket-is-vedi-az-oltasokkal/ A cikkben több állítás is szerepel, amelyekkel kapcsolatban közérdekű adatigényléssel élünk:  1) A cikk állítja: a várandós nők immunizációja nemcsak az anya betegségekkel szembeni védelmét biztosítja, de egyúttal az újszülött számára is védelmet nyújt élete első hónapjaiban”. Közérdekű adatként kérjük, mutassák be, hol, milyen tanulmányokat, statisztikai felméréseket tettek közzé az oltóanyag gyártók az oltóanyagok dupla vak, placebo kontrollált klinikai kísérletei, valamint az oltóanyagok utókövetése alapján, amelyekre támaszkodva helytálló az a kijelentés, hogy 1. Az oltás a várandós nők betegségek elleni védelmét biztosítja, 2. Az újszülött számára is védelmet nyújt élete első hónapjaiban. 


Az alábbi írás eredetileg Substacken jelent meg. A szerzője John J. Mearsheimer professzor, amerikai politológus, az Amerikai Tudományos Akadémia tagja, akit a nemzetközi kapcsolatok és a geopolitika egyik legnagyobb szakértőjének tekintenek a világon. Az írás lefordítását azért éreztem szükségesnek, hogy rámutassak az olyan cionisták, mint Puzsér Róbert folyamatos hazudozásaira, aki szerint „Izrael csak védekezik”. Gallant védelmi miniszter október 9-i megjegyzése jól érzékelteti az izraeli politikát: "Elrendeltem a Gázai övezet teljes ostromát. Nem lesz áram, nincs élelmiszer, nincs üzemanyag, minden le van zárva. Emberi állatok ellen harcolunk, és ennek megfelelően cselekszünk." "Egy tömeggyilkosság gyár: Izrael kiszámított gázai bombázása belülről."


Dél-Afrika azon kevés országok egyike, amelyek elismerik a Hamászt a palesztin nép legitim képviselőjeként.
Az október 7-e óta tapasztalható antiszemitizmus teljesen a feje tetejére állíthatja a helyi zsidó közösségek jövőjét.


Mostani és egykori államfők álltak ki hazánk mellett. Robert Golob szlovén miniszterelnök interjút adott a TV Sloveniának, amelyben gyakorlatilag bevallotta, hogy „teljesen legitim álláspont”, hogy a magyar fél Ukrajna támogatásával kapcsolatban időt nyert magának, hogy meggyőződjön arról, hogy a kölcsönös megállapodásokat betartják-e.


A These Times podcastban már arról beszéltek, hogy konszenzus van az európai politikusok között. Tom McTague azonban arra a következtetésre jutott, hogy a későbbiek során Merkel álláspontja nagyon gyorsan egybeesett Orbán álláspontjával a tágabb kérdésben, vagyis abban, hogy lényegében meg kell akadályozni, hogy a menedékkérők Európába jöjjenek. „Úgy gondolom tehát, hogy a történet valójában a közeledésről szól.

És a német politikában azóta is konszenzus van arról, hogy 2015 nem ismétlődhet meg. Tehát Orbán azt mondja, hogy ebben a kérdésben ő győzött. És szerintem igaza is van” – fogalmazott Tom McTague.


A tárcavezető a kormányülés szünetében arról számolt be, hogy a bolgár törvény súlyos kockázatokat jelentett Észak-Macedónia, Szerbia és Magyarország földgázellátása szempontjából, ugyanis a szállító, az orosz Gazprom erősen vitatta annak jogszerűségét. Aláhúzta: ellenséges lépésről volt szó, már pusztán azért is, mert azt mindenfajta előzetes tájékoztatás nélkül hozta meg a szófiai parlament. Kértük a bolgárokat a törvény visszavonására, ami nem történt meg, ezért világossá tettük számukra, hogy amennyiben hatályban marad, akkor Magyarország megvétózza Bulgária belépését a schengeni övezetbe”.


A bolgár törvényhozók jóváhagyták azt az indítványt, amely megtiltja az orosz olaj vásárlását az ország egyetlen finomítója, az orosz Lukoil tulajdonában lévő Neftohim számára – jelentette hétfőn a Bolgár Nemzeti Televízió (BNT).


Az Európai Unió továbbra is be kívánja fagyasztani a feketelistán szereplő orosz állampolgárok vagyonát, még akkor is, ha meghaltak – jelentette be az unió hétfőn a Moszkva elleni 12. szankciócsomag részeként.


Amivel most dolgozunk, az nem elégséges, ezért kénytelenek vagyunk porciózni. Áttervezzük a feladatainkat és egyre kisebb célokat tűzünk ki, hogy legalább ezek eléréséhez legyenek ellátmányaink”  – mondta, részleteket ugyanakkor nem közölt. 


Arról is beszélt, hogy hivatásos NATO-katonák légvédelmi rendszereket, műveleti-taktikai rakétarendszereket és rakéta-sorozatvetőket kezelnek személyesen Ukrajnában.


30 ezer illegális migránst tartanak meg. A görög parlament kedden jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely hároméves tartózkodási és munkavállalási engedélyt biztosítana mintegy 30 ezer illegális bevándorlónak az országot sújtó krónikus munkaerőhiány csökkentés érdekében. A törvényjavaslatot 295 képviselő jelenlétében 262 igen szavazattal fogadta el a 300 tagú görög parlament – jelentette az AMNA görög állami hírügynökség. A törvényjavaslatot az ellenzék is támogatta. Azon kritikákra válaszul, miszerint a törvényjavaslat rossz üzenet a migrációt illetően, a kormány hangsúlyozta, hogy az intézkedés egyszeri, és csak korlátozott számban biztosít lehetőséget a munkaerőhiánnyal küzdő szektorok megsegítésére. 


Tovább növekszik a konzervatívok támogatottsága, a német mainstream egyre kétségbeesetten keresi a megoldást.


A 2256 berlini választókerületből egész pontosan 455-ben kell ismételni.


Aki bújt, aki nem, kezdődik a lengyel jogállam helyreállítása.


A legfrissebb adásunkban Hossó Andrea közgazdász volt a vendégünk, akit az előttünk álló kihívásokról és a világ repedező töréspontjairól kérdeztünk.
Liberális unikum: ha valami nem működik, álljunk elő egy még rosszabb koncepcióval.


Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök szerint a nyugati valutákat szinte teljesen kivonták az orosz-kínai kereskedelemből, mivel az országok közötti szinte minden elszámolást rubelben és jüanban teljesítenek. A kijelentés kínai kollégájával, Li Csianggal folytatott keddi találkozóján hangzott el. Az orosz miniszterelnök kétnapos látogatáson tartózkodik Pekingben az orosz és a kínai kormányfő rutinszerű találkozója alkalmából.


A 2023-as év legfontosabb geopolitikai történéseiről, a világrend átalakulásáról és a 2024-re vonatkozó várakozásokról beszélgettünk az MCC Geopolitikai Műhely vezetőjével.

Legalább 215 millió adag Covid-19 vakcinát, amelyet az uniós országok a világjárvány tetőpontján vásároltak, azóta kidobtak, ami a Politico elemzése szerint 4 milliárd euróba kerül az adófizetőknek. És ez szinte biztosan alulbecsült adat.Egy díszőrség tagja élő adásban összeomlik Sandra Day O'Connor bírónő koporsója előtt.–És ön oltott? – Nem. – És a férje? – Ő sem.
A pápa hozzátette, hogy a házasságot továbbra is egy férfi és egy nő közötti szövetségnek tekinti. A Vatikán szerint a mostani lépéssel azt kívánják kifejezni, hogy „Isten mindenkit befogad”, egyúttal kiemelték, hogy a dokumentum alapján a papoknak esetről esetre kell majd dönteniük az áldások kérdésében. A hivatalos iratokat ismertetve, Víctor Manuel Fernández bíboros egyházi prefektus azt mondta, hogy az új nyilatkozat „szilárdan kitart az egyháznak a házasságról szóló hagyományos tanítása mellett”.


Romániában ezentúl csak az áruházak elkülönített polcain, jól látható figyelmeztető felirat kíséretében szabad olyan rovarlisztet tartalma ó termékeket forgalmazni, amelyeket élelmiszerekként ismert el és engedélyezett az Európai Unió.


120 000 lej (mintegy 2,4 millió forint) kártérítést kap a katona.


„Próbálom megérteni, hogyan lehet legálisan pontatlan információkat tanítani, és arra kényszeríteni a diákokat, hogy a hitükkel ellentétes válaszokat adjanak azért, hogy elkerüljék, hogy rossz jegyeket kapjanak”

– fogalmazott a műsorban, ahol azonban névtelenséget kért, mert attól félt, hogy a fiát megtorlás éri, ha kiderül a személyazonossága. Az édesanya azt is elmondta, hogy az iskola rutinszerűen megengedi a tanároknak, hogy politikai nézeteket erőltessenek az osztályteremben, és hogy a nemi ideológiával kapcsolatos radikalizmusuk mellett a bőrszíne miatt is támadják a fiát.


Több ezer dolláros adótartozás miatt került a figyelem középpontjába Joe Biden lánya.


"Tétlenül nézzük, ahogy a szövetségi kormány és annak fegyveres támogatói a polgári lakosság körében megrongálják és lerombolják az emlékműveket, és elpusztítják örökségünket, kultúránkat és történelmünket". 

Megdöbbentő összefüggésekre derül fény a II. világháború eseményeit illetően ezekből a dokumentált tényekből, mégsem engedik széles körben elterjedni a neves történészek által feltárt információkat!

1 048 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg