top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.23.
Az Ukrajnába pumpált nyugati fegyverek sem lesznek elegendőek az Oroszország feletti győzelemhez – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök, hozzátéve, hogy ez azt jelenti, hogy a konfliktusnak nincs katonai megoldása. A Pravda című helyi lapnak adott pénteki interjújában Fico – aki élesen bírálta a Kijevbe küldött fegyvereket – azt állította, hogy bár a Nyugat mindent megtesz azért, hogy Ukrajnát arra használja fel, hogy mind gazdaságilag, mind katonailag “megsemmisítse” Oroszországot, ez a megközelítés már a kezdetektől fogva kudarcra van ítélve.
Kijevbe látogatott pénteken Radoslaw Sikorski nemrég kinevezett új lengyel külügyminiszter, akinek hivatalba lépése óta ez az első külföldi útja – közölték lengyel és ukrán híradások. Az ukrán fővárosba érkezésekor a lengyel diplomata az X közösségi portálon publikált fotót a helyszínről.


Az EU-nak továbbra is támogatnia kell Ukrajnát, és meg kell akadályoznia, hogy Oroszország győzelmet arasson a harctéren, annak ellenére, hogy egyre több kétség merül fel Kijev jövőjét illetően – hangsúlyozta Emmanuel Macron francia elnök a France 5 televíziónak adott szerdai interjújában.


Az ország már augusztus óta fontolgatja a lépést.


A hadművelet megkezdése után az EU és a G7-országok befagyasztották Oroszország mintegy 300 milliárd euró értékű devizatartalékainak csaknem felét. Mintegy 200 milliárdot az EU-ban tartanak, főként a világ egyik legnagyobb elszámolási és klíringrendszerének, a belga Euroclearnek a számláin. A letétkezelő október végén arról számolt be, hogy 2023 első kilenc hónapjában mintegy hárommilliárd euró kamatot szerzett a szankciókkal sújtott orosz eszközök befektetésén. Mint Anton Sziluanov pénzügyminiszter korábban elmondta, 2022-től a barátságtalan nyugati országok szankciókkal sújtják Oroszországot, annak állampolgárait és szervezeteit, és az EU és más országok is aktívan dolgoznak a befagyasztott orosz vagyonok elkobzásának jogi feltételeinek megteremtésén. Emellett külső irányítást vetnek ki az orosz vállalatok leányvállalataira, és törvénytelenül megfosztják vagy korlátozzák az orosz jogi és magánszemélyek tulajdonjogát. A külügyminisztérium lopásnak nevezte az orosz vagyon európai befagyasztását, megjegyezve, hogy az EU nemcsak magánszemélyek pénzeszközeit, hanem Oroszország állami vagyonát is ellopja.


„Tudni akarjuk, hogy ki, hol és mennyivel pénzeli a civil szervezeteket” – mondta Dubravka Šuica, az Európai Bizottság demokráciáért és demográfiáért felelős alelnöke. Šuica hozzátette: a javaslat elsősorban az orosz és a kínai befolyást veszi célba, valamint azokat az aktorokat, akik jelenleg még rejtőzködnek. (nu, megint a szokásos cinizmus, hisz az USA már javában befolyásol, kilóra megvette Brüsszelt)


“Mi az Ukán Labdarúgó Szövetségnél… ragaszkodunk ahhoz, hogy a jelenlegi körülmények között nem lehetséges a fent említett mérkőzés megrendezése” – közölte az ukrán labdarúgás irányító testülete, utalva a térségben zajló katonai konfliktusra.Brüsszelben hirtelen aggódni kezdtek a külföldi befolyás miatt

„Tudni akarjuk, hogy ki, hol és mennyivel pénzeli a civil szervezeteket” – mondta Dubravka Šuica, az Európai Bizottság demokráciáért és demográfiáért felelős alelnöke.


Nem tudni kire számíthatna a Bundeswehr, ha meg kellene védeni Németországot... a németek 61 százaléka nyilatkozott úgy, hogy „valószínűleg nem” vagy „egyáltalán nem” lenne hajlandó fegyvert fogni egy esetleges agresszor ellen. A november közepén végzett felmérés kiemelte, hogy 2022 májusa óta megduplázódott azoknak a száma, akik kategorikusan kizárják ennek lehetőségét.


Civilizációk harca van kibontakozóban a világon, a Nyugatnak az „életiparba”, nem pedig a „haláliparba” kellene befektetni, és ráébredni, hogy ami a zsidókkal kapcsolatos gyilkos gyűlölettel kezdődik, nem feltétlenül áll meg ott. Erről és ezekhez hasonló izgalmas témákról beszélgettünk Jákov Hadasz-Handelszman nagykövettel.Karácsony Berlin módra, bónusz drag show-val. (nu, csoda-e, hogy egy ilyen hazát a kutya sem akar megvédeni...)


A bűnügy körülményei rendkívüli hasonlóságot mutatnak George Floyd hetekkel későbbi, súlyos zavargásokat kiváltó halálával.


A francia kormány szeretné megőrizni Franciaország országimázsát az olimpia alatt, ezért igyekszik „megtisztítani” a sportesemény környékét.


Szegeden épít gyárat a BYD.


A kormány azt állította, hogy csak olyan helyekre szabad vendégmunkásokat felvenni, ahová nem jelentkeznek magyarok. Csakhogy ez a gyakorlatban nem igaz, a multicégek ezt totálisan megkerülik, célzottan hozzák be a vendégmunkásokat, sőt, még ennél is tovább mennek. Most már kijelenthetjük, hogy egy elbocsátási hullám indult el az országban, amely magyarokat érint, hogy helyükre vendégmunkásokat vegyenek fel – fogalmazott Lantos János, a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinetjének elnöke.
Ennek az ismeretanyagnak a kiiktatása az általános műveltség köréből nemzeti művészeti örökségünk lebecsülését is jelenti – írták a közleményben.


A kaszinókoncessziókon milliárdossá vált Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz írásbeli kérdést nyújtottam be ezzel a címmel: Miért törölték ki Zrínyi nevét a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program nevéből? A kérdésben emlékeztettem a minisztert, hogy az éves meghallgatásán ezt válaszolta nekem: „a Zrínyi Honvédelmi program, amit már nem is Zrínyinek hívunk, hanem Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak nevezünk…”


Katolikus családban nőtt fel, ennek ellenére már nagyon fiatalon kinyilvánította, hogy nem hisz Istenben az a férfi, aki mára hívő lett. Marc mára már a Christ Centered Capital nevű szervezet tulajdonosa, amely keresztény befektetőket segít, és pusztán önkéntes adományokból tartja fenn az oldalt, mivel nem kér pénzt befektetési tanácsaiért.804 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page