top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.22.
A digitális személyazonosságra nemcsak a pénzügyi szolgáltatások miatt van szükség, hanem az iskolai beiratkozáshoz, annak megállapításához, hogy ki van beoltva és ki nincs beoltva, valamint az állami támogatások igénybevételéhez is. (nu, már mindenki érti, mire megy ki...?)Az UFC 297 légköre olyan váratlan fordulatot vett, amire senki sem számított:  A kanadai miniszterelnököt is megemlítette a közönség. De nem úgy ahogyan azt Justin Trudeau szerette volna. Baszd meg, Trudeau! – skandálták a lelátón ülők. Sean Strickland Justin Trudeau-ról, Kanada miniszterelnökéről is kifejtette gondolatait. A harcosnak erős kritikái voltak Trudeau-val szemben, ami váratlan politikai dimenziót adott az UFC 297-nak. Úgy vélte, Trudeau nem jó vezető, és nem engedte meg a szólásszabadságot az országban. 


Vendégünk Dr Tamasi József.KÖTELEZŐ minden tudatosan tájékozódó ember számára! Személy szerint mindig hálával gondolok Drábik Jánosra, mennyi tudást adott nekünk az elmúlt évtizedek során! Ezt gondolom 13 év VilagHelyzete cikkek után már nem is kell részleteznem.Ez a mai friss adás és annyira örülök, hogy van alkalmunk még Drábik János páratlan tudásában részesülni!Köszönet Cs. Király Tamás-nak, hogy újra ellátogatott Magyarország legnagyobb igazságkutató és igazságszerető MAGYAR írójához! Fogadjátok szeretettel ezt a videót és ki ne hagyjátok! (VilagHelyzete)
Az ukrajnai konfliktus csak az első szakasza a Moszkva és Washington közötti új küzdelemnek. Írta: Andrej Szuszencov, a Valdai Klub programigazgatója, akinek teljes elemzését lefordítottam számotokra magyarra.

Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok egy olyan elhúzódó szakaszba léptek, amelyet "hosszú konfrontációnak" nevezhetünk. Ha Moszkva és Washington közötti kölcsönhatások még mindig a nemzetközi élet központi folyamatai lennének, mint a hidegháború idején, akkor ezt az új szakaszt akár ideiglenesnek lehetne tekinteni. De a Moszkva-Washington konfrontáció most egy a sok közül. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy olyan körülmények között zajlik, amelyek néhány évszázadonként csak egyszer fordulnak elő - a hatalom és az erőforrás-potenciál globális újraelosztásának időszakában.


A felvidéki fiatalok fele dobbantana a Szlovákiai Magyar Középiskola Szövetségének ijesztő felmérése szerint – ők azonban bátran harcba szállnak a magyar jövőért. Vezetőjükkel beszélgettünk.
"A világon tucatnyi katonai konfliktus van, és véleményünk szerint a művészeknek és a kultúrának nem szabad szenvednie" – mondta a lapnak szóvivője, Pavel Chorba.
Robert Fico (Smer) Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel való találkozása előtt az ukrán sajtó elítélte a szlovák kormányfő szavait.


Oroszország tükörválaszt ígért a központi banki tartalékok nyugati országok általi elkobzására – ez legalább 288 milliárd dollárba kerülhet nekik – számolta ki a RIA Novosztyi hírügynökség az országok statisztikai hivatalainak adatai alapján.


Az ukrán elnök ugyanakkor úgy véli, hogy szükséges a mozgósítás amiatt, hogy a fronton hosszú ideje szolgálókat leválthassák.


A 2021-2027-es uniós költségvetésből származó pénzeszközök kifizetését jogi aggályok miatt zárolták, miután a nacionalista Jog és Igazságosság (PiS) párt vezette kormány olyan igazságügyi reformokat hajtott végre, amelyek a lengyel bíróságok függetlenségének felforgatásával fenyegetnek. 


Kemény hangot ütött meg Schiffer András a Hetek podcastjában azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió ismét jogállamisági harcot hirdetett Magyarországgal szemben. Az ügyvéd szerint az EU az Egyesült Államok érdekeinek nyúlványa.


Tüntetések voltak Frankfurtban, Hannoverben, Kasselben, Dortmundban, Wuppertalban, Karlsruhéban, Nürnbergben és más városokban is. (nu, amikor egy nemzet elfuserált fele várja nemzete kegyes halálát)


A negyvenhét éves kémiatanárnak nem volt betegsége, édesanyja alig tudta feltárni, mi történt pontosan.


Donald Trump szombaton azzal érvelt saját elnökjelöltsége mellett, hogy csak ő lehet képes legyőzni Joe Bident novemberben.


A színfalak mögött Amerika, Izrael és az arab országok folyamatosan egyeztetnek egy új regionális valóság megteremtéséről.


Oroszországot nem lepte meg, hogy Németország úgy döntött, hogy megvédi Izraelt a népirtási ügyben a Nemzetközi Bíróságon (ICJ), mivel a zsidó állam feltétel nélküli támogatása kötelező a washingtoni “szabályokon alapuló nemzetközi rendben” – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.


Bocsánatot kérne antiszemita kijelentéseiért. A kérdés csak az, hogy ez kit érdekel?
A videójának végén arra bátorítja követőit, hogy ha valamelyikük találkozik egy transzfób emberrel, pofozza fel.
Most, amikor a „humánum” jegyében mintegy erkölcsi paranccsá kezd válni az anya-anya vagy apa-apa felállás jóváhagyása, jó lesz jegyzőkönyvbe vennünk néhány merész ellenérvet is.


Veszély fenyegeti a Francia Köztársaság értékeit: amint azt egy minisztériumi vizsgálat feltárta, az ország második legjobb oktatási intézményében, egy 220 éve fennálló katolikus magániskolában azt tanítják, hogy az abortusz az emberöléshez hasonlítható. Charles de Gaulle alma materében állítólag „szexista, homofób és tekintélyelvű” légkör uralkodik. A szülők, a diákok és a tanárok elégedettek, a társadalommérnökök azonban nem hagyják annyiban a dolgot.


A ferences szerzetes szerint az ilyen áldás összeegyeztethetetlen a Szentírással és a szenthagyománnyal.Egy híres sportújságíró (59 éves korában) hirtelen elhunyt, miközben az Australian Openről tudósított: jegyezzük meg Djokovic nagy klasszisát, aki az X-en posztolt egy részvétnyilvánító üzenetet, pedig ez az újságíró szidta őt, amiért visszautasította az injekciót! (lásd: telegraph.co.uk/tennis/2024/01...) Konkrétan "szánalmasnak" nevezte Djokovicot, és bírálta, amiért "dezinformációt" terjesztett azzal, hogy azt állította, hogy az injekciót kapó játékosokat hirtelen halál sújtja! Az újságíró hirtelen összeesett, mielőtt elhunyt.Rusvai Miklós szerint annak, hogy egy koronavírus-variáns újabb, az egészségügyet megterhelő világjárványt okozzon, nagyon alacsony a valószínűsége, esélyesebbnek tartja, hogy a következő pandémia oka a madárinfluenza lesz, ami bármikor átterjedhet az emberre. (nu, épp ideje lenne rémhírterjesztésért megszorongatni) 
1 136 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png