top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:10) 07.31.
Újabb nagy bejelentés: Ukrajna tárgyalásokat kezd Washingtonnal a biztonsági garanciákról Ukrajna még a héten tárgyalásokat kezd az Egyesült Államokkal arról, hogy a NATO legerősebb tagállama milyen biztonsági garanciákat tud nyújtani Kijevnek egészen addig, ameddig nem válik az ország a katonai szövetség részévé – közölte vasárnap este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke. Andrij Jermak Telegram-oldalán azt írta, „ezek világosan megfogalmazott formátumok és támogatási mechanizmusok lesznek, amelyek addig lesznek érvényben, amíg Ukrajna nem kap a NATO-tagságot”. Mindez néhány órával azután történt, hogy Zelenszkij bejelentette: elkerülhetetlen, hogy a háború Oroszország területére is átterjedjen, illetve a volt orosz elnök azzal fenyegetett, hogy atomfegyvert vetnének be, ha sikeres lenne az ukrán ellentámadás és Oroszország is veszélybe kerülne.


Itt a teljes vágatlan videó, amelyen egyetlen orosz harckocsi veri vissza az ukránok offenzíváját Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője utasítást adott arra, hogy tüntessék ki annak a harckocsinak a legénységét, amely Zaporizzsja térségében megállította az ukrán fegyveres erők páncélozott járműveinek oszlopát. A korábbi felvételt a YouTube korlátozta, így a Rumble csatornánkra töltöttük fel a vágatlan verziót. “Tegnap mindenki látta azt a nálunk és az ellenség táborában is szenzációs videót, amikor az egyik harckocsink Zaporozsje térségében megállította a nyolc egység NATO-felszereléséből álló ellenséges offenzívát. Tekintettel arra, hogy ennek a hadosztálynak a parancsnoka közvetlen kapcsolatban áll a köztársaságunk északi részén lévő települések felszabadításával, tekintettel a harckocsi legénységének hősiességére, szükségesnek tartom, hogy a Donyecki Népköztársaság állami kitüntetéseivel tüntessük ki őket” – közölte Telegram-csatornáján.


Angol lap: Fordulópont jöhet az ukrán–orosz háborúban! Ukrajnának már csak néhány hét áll a rendelkezésére, hogy a tengerhez kijutva véget vessen a háborúnak, mert utána kezdődik a „sárszezon". Ráadásul, ha az ukrán hadsereg rövid időn belül nem mutat fel döntő eredményt, a Nyugat is belefárad a támogatásába – írja a Daily Telegraph hasábjain Robert Clark, a Civitas nevű brit civil szervezet védelmi és biztonságpolitikai igazgatója, egykor Irakban és Afganisztánban szolgált katona.

Clark hangsúlyozza, a most következő hét fordulópontot hoz az ukrán ellentámadásban és talán a háborúban is. Mivel a jelek szerint az ukrán csapatok áttörték a megerősített orosz védelem első vonalát keleten és délen, ezzel talán a Krím felé is út nyílik.

Ukrajnának most mindenképpen ki kell használnia a helyzetet, az ukrán katonáknak pedig kemény harcokat kell vívniuk, hogy elérjék a tengert, és közben visszafoglalják az oroszok tartotta, kulcsfontosságú Tomak és Melitopol városokat.

Ez már csak azért sem lesz könnyű, mert a katonák már eddig is a világ egyik legjobban aláaknázott területén haladtak, becslések szerint átlagosan minden négyzetkilométert 1500 gyalogsági és páncéltörő akna hálóz be, a lövészárkokban pedig az orosz hadsereg legjobbjai ülnek.


Elkerülhetetlennek és igazságosnak nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi videóüzenetében azt, hogy a háború fokozatosan átterjedjen Oroszország területére.

Az orosz agresszió kudarcot vallott a csatatéren. Ma van az 522. napja annak, hogy folytatódik az úgynevezett különleges hadművelet, amelyre az orosz vezetés egy-két hetet adott. Ukrajna egyre erősebb. A háború fokozatosan visszatér Oroszország területére, jelképes központjaira és katonai bázisaira, és ez elkerülhetetlen, természetes és abszolút igazságos folyamat.


A dél-afrikaiak sajnálják, hogy Putyin nem utazik a BRICS-csúcstalálkozóra Dél-Afrikában sokan sajnálják, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem látogat Johannesburgba, hogy részt vegyen a BRICS-csúcson – mondta Joseph Pu, a dél-afrikai elnök tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek az Oroszország-Afrika csúcstalálkozón. “Sajnálom, hogy azt kell mondanom, hogy nincsenek tökös vezetőink” – kommentálta a Putyin BRICS-csúcson való részvétele körüli helyzetet. “AZ EMBEREK A HELYSZÍNEN AZT MONDTÁK, HOGY MEG FOGJÁK VÉDENI PUTYIN ELNÖKÖT, MERT SZERETIK. DÉL-AFRIKÁBAN OROSZORSZÁG MIATT VAGYUNK OTT, AHOL VAGYUNK, NEM AMERIKA, NEM NAGY-BRITANNIA MIATT. OROSZORSZÁG MINDENT FELÁLDOZOTT AZÉRT, HOGY OTT LEGYÜNK, AHOL MA VAGYUNK”.


A Guardian arról ír, hogy ismét atomfegyver bevetésével fenyegetőzött az egykori orosz elnök, Dmitrij Medvegyev. Ahogy arról a Mandiner is többször beszámolt, Medvegyev nem egyszer beszélt már arról, hogy „Moszkva kénytelen lenne atomot bevetni, ha Kijev folyamatban lévő ellentámadása sikeres lenne”.


A nukleáris megsemmisülés veszélye nem komolyabb, mint a klímaváltozás veszélye – állította Antony Blinken amerikai külügyminiszter. Blinken kritikusai szerint Washington atomháborút kockáztat Ukrajna felfegyverzésével.

A 60 Minutes Australia című műsor vasárnapi adásában Blinkent arról kérdezték, hogy a nukleáris háború vagy az éghajlatváltozás jelenti-e “a nagyobb fenyegetést az emberiségre”. “Szerintem nem lehet hierarchiát felállítani…” – válaszolta. “…számunkra ez korunk egzisztenciális kihívása” – folytatta, hozzátéve, hogy ez “nem jelenti azt, hogy eközben ne lennének súlyos kihívások a nemzetközi renddel szemben, mint például Oroszország Ukrajna elleni agressziója”.

Mivel július a történelem legmelegebb hónapjaként fog bevonulni a történelembe, az ENSZ “gyorsított cselekvésre” szólított fel a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, beleértve a szénfelhasználás globális megszüntetését 2040-ig. A nyár elején John Kerry, az Egyesült Államok elnöki különmegbízottja az éghajlatváltozással kapcsolatban a világ mezőgazdasági rendszerének átalakítását követelte a mezőgazdaságból származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, hogy “a század közepére fél fokos felmelegedést” el lehessen kerülni.


Az államtitkár azt a kérdést feszegette, hogy miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni a következő években.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Miroslav Wlachovský szlovák külügyminiszter Twitter-oldalán reagált Szijjártó Péter egyik videójára, amelyben a magyar külügyminiszter többek között arról is beszélt, hogy az Európai Unió álláspontja szerint a háború akár még négy évig is eltarthat.

Wlachovský úgy fogalmazott: „Kedves Péter, kérlek, ne mondd meg, hogy mások mit gondolnak, mielőtt megkérdeznéd őket. Az EU 27 országból áll. Nem emlékszem olyan tárgyalásra, amelyen azt mondtuk, hogy a háború még 4 évig tart. A háború holnap is véget érhet. Az EU nem probléma, Oroszország a probléma. Ruszkik haza! Legyen béke! 1956”

Erre reaált egy Facebook-bejegyzésben nemrég Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Menczer szerint „Wlachovsky miniszter úrnak vagy rossz a rövid távú memóriája – és ez a jóindulatú feltételezés – vagy hazudik”.

Ezután felidézte, hogy az EU-s külügyminiszterek a legutóbbi tanácskozáson azt a javaslatot vitatták meg, amely szerint a következő 4 évben évente 5 milliárd eurót kellene költenünk arra, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat finanszírozzanak. „A szlovák külügyminiszter a javaslatot nem ellenezte” – emlékeztetett az államtitkár.

Végül azt a kérdést tette fel: „ha a következő 4 évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni⁉️” „A magyar álláspont változatlan: mi azonnali tűzszünetet és békét akarunk” – szögezte le Menczer Tamás.


Azt kérte az orosz elnöktől, hogy újra biztonságosan lehessen szállítani a gabonát.

Ferenc pápa felszólította Oroszországot, hogy állítsa helyre a fekete-tengeri gabonaüzletet – írta a Guardian. A lap felidézte, hogy ennek révén tette lehetővé Moszkva a háború ellenére Ukrajnának, hogy gabonát exportáljon tengeri kikötőiből.

Hagyományos vasárnapi üzenetében, az Angelus elimádkozása után a katolikus egyház feje így fogalmazott: „Azért fordulok testvéreimhez, az Orosz Föderáció hatóságaihoz, hogy a fekete-tengeri kezdeményezés újraindulhasson, és a gabonát biztonságosan lehessen szállítani”.


Oroszország gabonát ígér néhány afrikai nemzetnek, amivel tovább rombolja az ukrán infrastruktúrát. Mindezzel nemsokára a Nyugatnak is szembe kell néznie – írja a német lap szerzője.

Florian Hassel ezt cinizmusnak tartja, de szerinte Putyin mindig is cinikus volt, és az utóbbi időben még inkább az lett. Különösen az óta a válság óta, amelyet az ukrán gabonaszállítási szerződést felmondása eredményezett. A silók és a készletek megsemmisítése következtében világszerte nő a búza és a kukorica ára, amiből egyedül Moszkva jön ki jól: tavaly rekordszintű volt az orosz agrárkivitel. Hassel szerint Putyin azonban nem is lenne Putyin, ha az ukrajnai dúlást demagóg módon nem arra használná, hogy magát a világ előtt irgalmas szamaritánusnak mutassa.

A héten a szentpétervári Afrika-csúcson Putyin által bejelentett humanitárius segély hat államra vonatkozik a 300 ezer tonnát sem elérő összmennyiséggel. Mindez Hassel álláspontja szerint csak porhintés, hiszen tavaly 45 millió volt az orosz gabonaexport, vagyis egy ilyen kis mennyiségű „segítséget” Moszkva minden gond nélkül megengedhet magának.

Nagy kérdés – írja még a tudósító –, hogy minderre hogyan reagáljon a Nyugat. Korábban a NATO volt főparancsnoka, Stavridis tengernagy követelte, hogy a Fekete-tengeren az ukrán gabonatankerek hadihajók kíséretében haladjanak, hátha ezzel megtörhető lenne a blokád. Hogy Biden hajlandó-e a Putyinnal való újabb összeütközésre, ezt viszont senki nem tudja.

Akárhogyan is alakul a háború, semmiképpen nem szabad megengedni, hogy a Fekete-tengert egy „agresszív diktátor” tartsa huzamosabb ideig ellenőrzés alatt, teszi hozzá Hassel.


Izrael 100 milliárd sékelt (mintegy 9400 milliárd forint) tervez befektetni vasúthálózata kiszélesítésébe összekapcsolva Tel-Aviv térségét a vidékkel, valamint a jövőben megteremtve az összeköttetés lehetőségét Szaúd-Arábiával is – jelentette be vasárnap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Az izraeli pénzügyminiszter szerint az elképzelések szerint tíz éven belül megteremtenék az észak-déli gyorsvasúti összeköttetést. „Ma elindítjuk az Egy Izrael projektet – az egész országot nagysebességű vonattal kötjük össze” – mondta vasárnap Netanjahu.

Az izraeli miniszterelnök arról is beszélt, hogy Izraelt és Szaúd-Arábiát is összekötheti egy jövőbeli vasútvonal, amelynek nyitó szakaszát Izrael most kezdi meg egy 100 milliárd sékelbe kerülő projekt keretében. Netanjahu ezzel összekapcsolta a projektet az izraeli-szaúdi normalizációs megállapodás lehetőségével, amelyről már tárgyalnak Rijádban és Washingtonban. „A jövőben képesek leszünk arra, hogy vonattal szállíthassunk árut Eilatból a Földközi-tengeren lévő kikötőinkbe, és vonattal összekapcsolhatjuk Izraelt Szaúd-Arábiával és az Arab-félszigettel is. Ezen is dolgozunk” – mondta Netanjahu.


Prof. Bergholz ismét elvégezte az élveszületések visszaesésének kiértékelését a német statisztikai hivatal legújabb adatai alapján. Prof. Werner Bergholz fizikus és minőségügyi vezető már 2022 decemberében arról tájékoztatott, hogy Németországban 7%-kal csökkent az élveszületések száma a 2018-2021-es évekhez képest.

A legújabb grafikon arra utal, hogy nem várható javulás. Éppen ellenkezőleg!

2022-ben (piros görbe) az élveszületett csecsemők száma havonta kb. 5.000-rel esett vissza a 2021-es évhez (sárga görbe) képest. Ez 2023-ban (lila görbe) további csökkenést mutat.


Lois Cardinal 2009-ben döntött a nemátalakító műtét mellett. A transzszexuális nő hamar megbánta döntését, ugyanis ez a műtét gyakran kibírhatatlan fájdalmakkal járhat a későbbiekben.

Így volt ez Loissal is, aki egyszer a Daily Mailnek úgy nyilatkozott, az állandó fájdalmak már pszichológiai problémákhoz vezetnek. A transzszexuális nő ezért Kanadában kérelmezte, hogy vegyék fel egy listára, amelyen olyan betegek szerepelnek, akik az eutanáziát választották, vagyis, hogy orvosi segítséggel vessenek véget az életüknek. A 35 éves Cardinalt azonban elutasították az orvosok, mondván hogy semmi nem indokolja az eutanáziát.

Az orvosok úgy vélik, a szóban forgó program a gyógyíthatatlan betegségben vagy fogyatékosságban szenvedők számára van fenntartva, és mivel vannak lehetőségek a nemváltó műtét okozta fájdalom enyhítésére, Lois Cardinal nem jogosult részt venni a programban.


Szerinte Amerika folyamatosan próbálja lenyomni a fehérséget az emberek torkán.

Az amerikai Baltimore-i Egyetem oktatója és a Salon.com főszerkesztője, D. Watkins úgy döntött, nem viszi el kislányát az élőszereplős Barbie filmre, mivel a gyerek már így is „túl sok nem kívánt fehérséget kap” – írja a The College Fix. Beismerte, bár eleinte nagyon izgatott volt a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott film megjelenése miatt, hamar rájött, hogy hosszasan kéne magyaráznia gyerekének az abban bemutatott szépségideált.

„A Barbie filmé az egyik legfehérebb előzetes, amit valaha láttam” – nyilatkozta a férfi. Hozzátette, szerinte Amerika „nap mint nap nyomja le a fehérséget a torkunkon”, ami ellen nem lehet mást tenni, mint „bölcsen nevelni” a gyerekeket véleménye szerint.


Az élelmiszerekkel történő észrevétlen kényszeroltás fejlesztése teljes gőzzel folyik. Bill Gates, a WHO és számos egyetem beszél arról, hogy mRNS vakcinákat kellene az élelmiszerekbe beültetni. "Úgy fogják módosítani ezeknek az élelmiszereknek a génjeit, hogy ezáltal mRNS vakcinákká váljanak". - Ez minden határon túlmegy! A Kla.TV alapítója, Ivo Sasek több mint 45 ország nemzetközi közönsége előtt mutatja be alapos nyomozásának eredményeit.

És az egyik ilyen közös probléma, amely itt a világban mindannyiunkra nehezedik, még a hagyományos háborúknál is rosszabb. És tudom, hogy szeretett ukrán és orosz barátaink ezt a mondatot nagyon nehezen értik majd meg. De sajnos van egy másik veszély is, ami még átfogóbb, még több embert érint.

Ti legalább a háború ellenére ma itt lehettek, de nagyon sok embernek ez már nem adatik meg. Miért? Mert a Covid plándémia egy új dimenzió felé halad.

Amikor a kötelező védőoltásokról beszélünk, a vakcina áldozatainak ezrei, milliói - láttátok a kla.tv-n - még rosszabb helyzetben vannak, a háborúnak talán vége lesz, de ők életük végéig érintettek, szenvedésüknek nem lesz vége.

És a Covid plándémia - mindig hangsúlyozom az L-t, plán mint terv - a plándémia új nagyságrendet ölt. És ez az, amiről ma beszélnünk kell, ez része annak a sötét ösvénynek, amelyen ma végig kell vezesselek benneteket.

Ahogy a kla.tv-n már százszor bizonyítottuk, a hivatalos döntés mögött, hogy a Földön mindenkit mRNS-méreganyagokkal oltsanak be, egy szándékos népirtási terv áll. Ezt ma még nagyon kevesen értik meg.

De az egyik főszereplő – ugyan sok más is van - egy olyan szimbolikus figura, aki újra és újra feltűnik - ő képviselheti a többit is. Ennek az eugenikus tervnek, azaz a világ elnéptelenítési tervének egyik főszereplője, fő finanszírozója és mozgatója Bill Gates, és még egyszer hangsúlyozom, nem ő az egyetlen, sokan vannak a fajtájából.

De mielőtt kegyetlen tényeket mutatnék be nektek az oltóanyag-fejlesztés új dimenziójáról, hallgassuk meg röviden ezt a főmuftit, aki a milliárdjaival úgymond megvásárolta az egész WHO-t. Hallgassuk meg őt röviden, eredetiben, hogy tudjuk, milyen gondolatok kísértenek újra egyesek fejében.

991 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK