top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:00) 05.28.Most azt látjuk, hogy a politikusok és az egészségügyi bürokraták kétségbeesetten próbálják átírni a történelmet, és meggyőzni az embereket arról, hogy ők soha nem álltak ki az illiberális bezárások, az oltási kötelezettség és az iskolai bezárások mellett. Nem, "nem az ő hibájuk", dehogy; ők csak "javaslatokat" tettek... Nézzük meg gyorsan, mint mond Justin most, és mit mondott korábban...


Szaúd-Arábia nyugati szankciókkal sújtott cégeket hívott kereskedelmi egyeztetésre.


Rijád tárgyalásokat folytat arról, hogy kilencedik tagként csatlakozzon az Új Fejlesztési Bankhoz (NDB), vagyis a BRICS-bankhoz – jelentette vasárnap a Financial Times a pénzintézet nyilatkozatára hivatkozva.


Az import májusban tovább emelkedett, és csak a hónap első két hetében napi 191 200 hordót tett ki, ami 2017 óta nem látott rekordot jelent.


Nem véletlen, hogy már néhány hónapja tanácsolták Nyugatról is Zelenszkijnek Bahmut feladását.


Oroszország rekordszámú, 54 kamikaze drónt indított útnak ukrán célpontok ellen – jelentette az ukrán légierő a BBC szerint. Az 54 drón közül 52-őt lelőttek, a maradék kettő legalább egy ember halálát okozták.


Korábban vasárnap este a TSN tévécsatorna nagyon erős robbanásokról számolt be az ukrán fővárosból.


A Guess amerikai divatmárka visszavásárolta részesedését orosz partnerétől egy olyan üzletben, amelyet szakértők a szankciókkal sújtott ország divatpiacán szokatlannak neveztek – jelentette csütörtökön a Kommerszant.


Li Huj azért utazott Európába, hogy a lehetséges békéről beszéljen.


Ely Ratner, az Egyesült Államok Indo-csendes-óceáni biztonsági ügyekért felelős védelmi miniszterhelyettese azt állította, hogy a Pentagon az elmúlt hónapokban tett kísérleteit, hogy felvegye a kapcsolatot a kínai hadsereggel, figyelmen kívül hagyták vagy visszautasították.


A csúcstechnológiás félvezetők körüli tilalmi szabályozások valóban meghökkentő szintre emelték a hidegháborús hangulatot. Az Egyesült Államok tavaly szeptemberben jelentette be a legújabb technológiájú chipek Kínába irányuló kereskedelmi tilalmát, amelyhez nem sokkal később Japán és Hollandia is csatlakozott. A válasz a múlt héten érkezett, amikor Kína – egy vizsgálati folyamatot követően – importtilalmat vezetett be az amerikai Micron chipgyártó termékeire. Az amerikai Nvidia vezetője, Jensen Huang a napokban dühösen fakadt ki az USA és Kína között zajló chipháborút értékelve.


A rendőrség még a demonstráció előtt leszögezte: szigorúan tilos az autópálya lezárása. Végül több száz klímaaktivistát vettek őrizetbe.


Pedro Sánchez miniszterelnök jelenlegi baloldali koalíciója megtömte a bíróságokat, megreformálta a büntető törvénykönyvet a szeparatista szövetségesei javára, és egy korábbi igazságügyi minisztert nevezett ki főügyésznek, aláásva ezzel a hatalmi ágak szétválasztását és a független igazságszolgáltatást. Akkor miért nem aggódik Brüsszel Sánchez „jogállamisággal” kapcsolatos teljesítménye miatt? Egész egyszerűen azért, mert progresszív kormányként az európai baloldali-liberális komplexum kedvence lett, míg Orbán Viktor továbbra is rémes alak számukra. Ez a globális összeesküvés valójában nem is annyira az igazságszolgáltatást akarja megváltoztatni Magyarországon, hanem inkább Orbán Viktor szociálpolitikáját – elsősorban a kiskorúakat az LMBTQ-indoktrinációtól védő törvényét, valamint az EU külső határainak védelmét az illegális migráció visszaszorításával.


A floridai kormányzó ördögi kihívás előtt áll: legyőzni Trumpot anélkül, hogy elidegenítené a szavazóit.


Össze-vissza csoszognak az összeesett, nyílt, tátongó fekélyes fogyasztók az amerikai városban.


Az, hogy Hadházy Ákos vagy Tordai Bence éppen mit művel az utcán vagy a parlamentben, teljesen jelentéktelen. De az, hogy a WHO lopakodó módon el akarja venni a nemzetek jogát attól, hogy szuverén módon döntsenek a járványokkal kapcsolatos fellépések módjáról, tartalmáról, nos, az nem jelentéktelen. Az a mi sorsunkról szól. Arról, hogy például ne kelljen bevezetnünk kötelező oltást akkor, amikor nem látjuk a szükségességét. Sem a Covid–19, sem a következő időszakban jelentkező járványok esetében.


A lelkész szerint a világban 2015 óta olyan nagy jelentőségű fordulat zajlik, a migrációs hullám, a világjárvány, majd pedig az orosz-ukrán háború nyomán, amelyek következtében minden nemzetnek újra kell gondolnia a helyét és perspektíváját. Németh Sándor történelmi példák és bibliai kijelentések tükrében úgy látja, érzékelhető egyfajta törekvés arra, hogy az európai konfliktusok kezelése és a kontinens egyesítése által „létrejöjjön egy olyan birodalmi alapzat vagy formáció, amely meg tudja szerezni a dominanciát a világban, szoros szövetségben az Egyesült Államokkal”. A lelkész szerint ezzel állhat összefüggésben az ukrán háború is, mert ezzel a tervvel Oroszország vezetése és Kína is szemben áll.


Magyarország "precedens arra", hogy lehet az EU-ban mást is csinálni, mint amit Brüsszel éppen kitalál. Lehet úgy sikeres, nemzeti alapú, kereszténydemokrata politikát folytatni, hogy azt az emberek megértik és támogatják.


Kissinger a WEF alapító atyja, aki az 1960-as években a Harvardon tartott nemzetközi szemináriumon szemelte ki Klaus Schwabot. Kissinger azóta is Klaus Schwab mentora. Kissinger szoros kapcsolatot ápol a Rockefeller családdal is, illetve Nelson és David Rockefeller barátja volt. Amikor David Rockefeller 2017-ben elhunyt, Kissinger a következő cím alatt emlékezett meg róla a Washington Postban: „Barátom, David Rockefeller, egy ember, aki a világot szolgálta“.


Az ügyvéd az M3-as metró öt és fél év utáni átadása kapcsán leszögezte, „tősgyökeres budapestiként én ezen csak nevetni tudok”.


A zenész szerint teljesen rendben volt a berlini koncertjén viselt öltözete.


Mint írták, az incidens péntek éjjel történt, és ez a 18. támadás a belgrádi Pride Információs Központ épülete ellen.


(nu, és egy igaz hozzászólás!) Csodálatos volt. Nem is tudott megszólalni a riporter. Egyre többen lázadnak fel Amerika és az Angolszász uralom ellen. Ráolvassák a bűneiket és ezek után nem szállja meg az amerikai hadsereg Dél-Afrikát. Gyengül az USA és ez jó. Lesz még itt vinnyogás a közeljövőben.


A 2019-ben elhunyt Wilhelmina Lancaster nővér, bencés apáca által alapított közösség, a Mária, az Apostolok Királynője nővérei május 18-án kiásták a 95 éves afroamerikai nő koporsóját, az amerikai Missouri állambeli Gowerben található vidéki kolostor területén lévő temetőből, hogy földi maradványait a végső nyughelyére, a kápolnába helyezzék át. Azonban azt vették észre, hogy a test sértetlen állapotban maradt meg, még négy évvel a temetés után is.

780 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK