top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (18:54) 2022.12.08."Az oltást követő halálesetek fele szív- és érrendszeri és szívsérülések miatt következik be." "Figyelmen kívül hagyják a tudományt, az orvostudományt és hagyják, hogy az egészségügy összeomoljon! Ez egy katasztrófa..." "Milliárdokat költenek a vakcinára, és kényszerítik az embereket, hogy beadják maguknak." "(A tudósaitok) nem tudósok, hanem a tudomány sírásói, akik az igazságot eltorzítják, a tudomány és az orvostudomány teljes megvetésével!"


Ld még:


Módosult az extraprofit adókról szóló kormányrendelet.


A Do Rzeczy szerzője szerint ez a háború legveszélyesebb momentuma.


Az ukrajnai „különleges hadművelet” elhúzódhat, de nincs szükség további mozgósításra Oroszországban – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának szerdai tanácskozásán.


Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára - jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.


Jó pár napja a német Szövetségi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Hivatal (BBK) vezetője gyakoribb és hosszabb ideig tartó áramkimaradásokra figyelmeztetett. Igaz, másnap a Hivatal enyhített a kijelentés súlyosságán, megelőzve a pánikhangulatot. Szokásos német történet. Ami miatt érdemes foglalkozni a hírrel, hogy a katasztrófavédők még augusztusban tartalékolásra szólították fel a lakosságot, sőt módszertant is adtak hozzá.


Az ország példátlan bevándorlási és migrációs roham alatt roskadozik, a kormány mégis további intézkedésekkel teszi azt még vonzóbbá a jóléti rendszerbe bevándorlóknak.


Az üzlet becslések szerint 3 milliárd euróba kerülne, ami a legnagyobb védelmi üzlet lenne Izrael történetében.


Scholz a védelem brutális erősítését ígérte, hát tessék. Harmincöt maradhat?


Ed Miliband szerint Anglia azt teszi, amit másoknál helytelenít.


A marokkói származásúak nem bírtak magukkal, miután Marokkó továbbjutott.


Nem tetszik a román vezetőknek, hogy az osztrákok nem támogatják schengeni csatlakozásukat.


Az ukrán elnök lett az év embere a Time szerint, amit se a francia jobb-, se a francia baloldal nem hagyott szó nélkül.


A Közel-Kelet egyre inkább olyan térré válik, ahol az események menetét a regionális szereplők kölcsönhatása határozza meg és a külső erők hagyományosan igen nagy szerepe relatíve csökkent.


A lap 1100 munkatársa szüntette be a munkát. A tárgyalások kedden és szerdán is folytak, de a felek továbbra is távol álltak egymástól olyan kérdésekben, mint a béremelés és a távmunkára vonatkozó irányelvek.


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaiként a sajtóból értesültünk egyes egyházi iskolák tanárainak polgári engedetlenségre hívó kezdeményezéséről. A munkavégzés megtagadása vagy felfüggesztése munkáltatóként is nehéz helyzetbe hozza az egyházi fenntartókat, hiszen felelősséggel tartoznak azon szülők felé, akik rájuk bízták gyermekeiket, illetve az állam felé is el kell számolniuk, hiszen teljesíteniük kell a köznevelési szerződésekben vállalt kötelezettségeiket.


Az ukrán diplomáciai képviseleteknek küldött gyanús vagy fenyegető csomagok feladója ugyanaz volt – egy németországi Tesla-kereskedés – állítja az ukrán külügyminiszter. A szóban forgó Tesla-kereskedés a délnyugat-németországi Sindelfingen városában található. A küldeményeket általában olyan postahivatalokból küldték, amelyek nem voltak felszerelve videómegfigyelő rendszerrel” – írta Kuleba egy Facebook-bejegyzésben. „A bűnözők arra is ügyeltek, hogy ne hagyjanak DNS-nyomokat a csomagokon. Ez különösen a végrehajtás professzionális szintjét jelzi”.


A lista élén Giorgia Meloni olasz miniszterelnök áll.


A TVN24 podcast-műsorában az is elhangzott, hogy „ezt a hatalmat senki sem veheti el tőle”.


Szerdai ülése előtt, létrehozása óta először sajtóreggelit tartott az OBT. Apropót nem közöltek, de nem is kellett: az igazságszolgáltatás Brüsszel által kikényszerített reformja miatt a testület súlya jelentősen nőni fog. Ez már csak azért is így van, mert az Európai Bizottság elvárja, hogy a parlament az igazságügyi reform részeként készülő törvényjavaslatok előkészítésébe az OBT-t is vonja be. (Nu, akkor ehhez egy nemzeti radikális bajtárs személyes véleménye: "A liberálisok egy nagyon komoly és veszélyes eszköze a 'függetlenség' mindenhol való hirdetése. A demokráciában, ahol választanak az emberek, úgy lehet a választók akarata alól kimenteni a dolgokat, ha azok 'függetlenek', mert ez esetben elég a 'független' intézményeket pénzzel, média nyomással zsarolással stb. megszállni, és onnantól az dönt ott, aki megszállta. Kétségtelenül nem szerencsés, ha a politikai vezetés beleszól bizonyos intézmények működésébe, de ez még mindig 'demokratikusabb' (hisz a politikai vezetést mégiscsak választók juttatták hatalomhoz), mintha az 'intézmény megszállók' dirigálnak ott, akiket senki nem választott. Ami KÖZfeladat, ott mindig a KÖZ választása kéne valamilyen módon megjelenjen, ilyen szempontból igencsak aggályos, hogy a KÖZösségi média is egy igen szűk megszálló csoport kezében van. A balliberálisok azért is kezdték ennyire hirdetni mindenre a 'függetlenséget' már régóta jó előre, mert már akkor tudták, hogy ők fogják az ilyen 'független' dolgokat megszállni. Tőlük nagyon messze áll a demokratikus gondolkodás és nagyon közel a 'bolsevik éberség'." Budaházy György)

Nem hagyna sok mozgásteret a tagállamoknak a Bizottság: egy javaslat szerint mindenhol el kellene ismerni a máshol megállapított szülői jogállást – akkor is, ha a „szülők” azonos neműek.


Csaknem másfél milliárd forint közvetlen uniós pénzhez jutott több, a Soros-hálózathoz köthető magyar egyesület, pontosabban az Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorcium, amelynek tagjai az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány–Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete.


Radikálisan megugrott a marihuána okozta mérgezéses esetek száma a gyerekek körében az Egyesült Államokban, eközben csökkent a mértéktelen alkoholfogyasztás az elmúlt két évtizedben – derül egy a héten megjelent kutatásból.


A "MAID", a Kanadában tervezett, legális, államilag támogatott asszisztált öngyilkossággal kapcsolatos cselszövések egyre bizarrabbak. Évek óta ismert, hogy a donorszerveket holttestekből nyerik ki. Ez végső soron azt is megmagyarázhatja, hogy miért népszerűsítik mostanában Hollywoodban a "legális asszisztált öngyilkosságot", és miért nyitották meg az utat a halálos betegek számára, hogy a végső lépést válasszák. Most azt remélik, hogy a 12 évesek számára is engedélyezik.


Alain Berset-t, aki egyben egészségügyi miniszter is, Pascal Najadi bankár és filmrendező támadja, amiért azt mondta, hogy "a Covid-igazolvsány bizonyítja, hogy nem vagy fertőző". Ugyanakkor a szakértői elismerték, hogy ez nem így van.


Az amerikai Pfizer gyógyszeripari konszern és német partnere, a Biontech panaszt nyújtott be a Moderna ellen egy bostoni szövetségi bíróságon. Ezzel ellentámadásba lendülnek az amerikai cég ellen. A Moderna augusztusban perelte be a mainzi székhelyű vakcinagyártót és az amerikai gyógyszeripari óriást. Azzal vádolja a versenytársat, hogy megsérti szabadalmait a Covid vakcinák gyártása során. A Moderna saját állítása szerint már a világjárvány előtt kifejlesztette a megfelelő technológiákat. (Tényleg??? Pedig a Moderna a Covid előtt soha semmit nem forgalmazott...). A Pfizer és a Biontech szerint ez abszurd. Kérik a Moderna panaszának elutasítását. Ennek érdekében a bíróságnak tudomásul kell vennie, hogy a Moderna szabadalmai érvénytelenek.


A Számvevőszék szerint "bizonytalan eredményességgel"


Kovidos félhumor


1 036 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page