top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:41) 2022.09.16.
Enoch Burke nem volt hajlandó a transznemű tanítványát a „they” névmással megszólítani. Szerinte csak fiúk és lányok vannak. (sajnos eddig nem voltam elég ügyes, hogy meg tudjam szervezni a beígért Hála Hazafiainkért Mozgalmat; a legtöbb ember nem is érti, mit akarok vele...; pedig jól látható, hogy nemcsak Budaházy és társai szenvedik meg az egészséges nemzet iránti, szabadságharcos elkötelezettségüket, hanem pl. ez az ír tanár is – vdgy)


Az olasz lap hozzátette, hogy még a keleti kommunista rezsimekben is formálisan többpárti választásokat tartottak. (nu, azért ehhez is kell egy nagyfokú korlátoltság; édesanyámat kiverte a hideg veríték, amikor már nagykorú gyerekeiként röhögcsélve vonultunk választani; nem ok nélkül; ld. itt – vdgy)


A szombati tanítás és a digitális oktatás a pedagógusok szerint nem megoldás, de az őszi szünet megkurtítása észszerű lehetőségnek tűnik.


Greg Abbott szerint Texas túlterhelt, a hatalomban ülőknek pedig szembesülniük kell a határválság valóságával.


Özönlenek a migránsok a déli határon keresztül. Ásotthalmon már forrnak az indulatok. Lakossági fórumon adtak a helyzetről információkat a helyiek.


Idén is ezrek próbálnak meg eljutni a haszidizmus alapítójának, Nachman rabbinak az Uman nevű város zsidó temetőjében található sírjához, hogy szokás szerint táncos, vidám ünnepléssel üljék meg az idén szeptember végére eső zsidó újévet.


Juliana Taimoorazy a Neokohnnak beszélt arról, hogyan menekült el Iránból, miért kötődik a zsidósághoz, és miért nem segített a Nyugat a közel-keleti keresztényeken. Interjú.


A már bejelentett egyezség ellenére a pártlisták benyújtásának utolsó órájában szétesett az arab pártok Közös Listája, s ezzel jelentősen megnőtt Benjamin Netanjahunak, a jobboldali Likud párt elnökének az esélye a visszatérésre Izrael kormányfői székébe.


Az egypólusú világ megteremtésére tett jelenlegi kísérletek “az utóbbi időben teljesen csúnya formát öltöttek, amit a bolygó nemzeteinek túlnyomó többsége elfogadhatatlannak tart” – jelentette ki csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök. Szamarkandban ért véget a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozójának első napja. Különösen érdekesek voltak Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök megbeszélései, amelyek előre riasztották a Nyugatot.


A vírussal összefüggő halálesetek száma 2020 márciusa óta a legalacsonyabb szinten van. Azt állítva, hogy a védőoltások és más közegészségügyi intézkedések csökkentették a vírus jelentette veszélyt, a WHO vezetője felszólította a kormányokat, hogy szorgalmazzák a veszélyeztetett személyek és az egészségügyi dolgozók 100%-os, a lakosság 70%-os beoltását. A vakcinák, maszkok, zárlatok és egyéb közegészségügyi intézkedések hatása a vírus terjedésére ellentmondásos kérdés, mivel az olyan, szinte teljesen beoltott országokban, mint Szingapúr, idén nyáron még mindig olyan fertőzési hullámokat tapasztaltak, amelyek eltörpültek a 2021-es és 2020-as hasonló kiugrások mellett.


Éppen abban a korban válik általánossá a megfogant élet elpusztítása, amikor a fogamzásgátlásnak tucatnyi kényelmes és olcsó módozata létezik. Ki érti ezt? Egyetlen dolgot kell tudatosítani, hogy senki se tartsa elfogadhatónak a beavatkozást: a magzat ember. Embert ölni márpedig nem szabad. Ha a csecsemőjét megöli egy anya, felháborodik mindenki, börtönbe zárják. Ha néhány hónappal korábban teszi, akkor pártolandó jog.


A kritikus kiállt a rendelet mellett, miszerint abortusz előtt meg kell hallgatnia a várandós nőnek gyermeke szívhangját. Hozzáteszi, nem tud elítélni egy olyan kormányzati döntést, amely egészséges magzatok életét mentheti meg.


"A párok szándékosan nyitva vagy résnyire nyitva hagyhatják a hálószoba ajtaját az intim pillanatok alatt. Kérje meg gyermekét, hogy hozzon vagy vigyen magával valamit az intimitás idejére. Vigye magával gyermekét az ágyba, és hagyja, hogy nézze, miközben önök intimitást osztanak meg egymással. Az anyának nyugodtan kell szoptatnia a gyermekét, miközben a férje szeretkezik vele. Egy párnak nem lehetnek gátlásai azzal kapcsolatban, hogy a gyermekük nézi, miközben intim ölelésben vannak." Ti mit szóltok ehhez?


A szerb ortodox egyház és a helyi lakosok tiltakoztak korábban az esemény belgrádi megrendezése ellen, és a hatóságok a tervezett ellentüntetések miatt mondták le az LMBTQ-rendezvényeket.
772 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page