top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:45) 2023.02.12.A jelenlegi járványügyi helyzet nem indokolja sem itthon, sem külföldön a védettség igazolását, korlátozások sincsenek, ezért a kormány megszünteti a koronavírus elleni védettséget igazoló igazolványt, szúrta ki a Telex a kormány.hu-n megjelent kormányrendeletet.


Információink szerint a tegnapi antifatámadás után újabb támadások történtek, volt, akit megkéseltek.


Ezekben a percekben telefonáltak szerkesztőségünknek. Információink szerint a Betyársereg 70 fővel külön úton közelítette meg a Várat. Támadást indítottak a külföldről importált antifasiszták ellen. A rendőrök léptek közbe ők védték meg az antifasisztákat, miközben az egyik Betyársereg tagot előállították.


A rendőrség elfogta a külföldi antifákat A fővárosi rendőrök eddig négy embert – köztük három külföldit – vettek őrizetbe. Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban – közli az police.hu.


Médiainformációk szerint a rendőrök kiszúrták, majd előállították a helyszínről. A cikk megjelenése után a 444 törölte a képet és cikküket azonnal átállították fizetős cikké. Késő.

A tény, hogy tegnap éjszaka újra visszatértek a gravitációs bombák használatához, mélyen berepülve ukrán területre, egy minőségi változást jelezhet. Nem kizárt, hogy az elmúlt hónapok stratégiai légihadjárata kezdi elérni a valódi célját, az ukrán integrált légvédelmi rendszer kimerítését.


Az amerikai védelmi minisztérium újra elküldené a speciális csapatait Ukrajnába, hogy megfigyelhessék az orosz katonák mozgását és több hírszerzési információt gyűjthessenek.


Háború 2023Az ukránok attól tartanak, hogy az újabb orosz támadás miatt kimerülhetnek a készleteik, valamint attól, hogy Oroszország még a nyugati szankciók ellenére is sokkal gyorsabban tudja pótolni a készleteit. Mint a Financial Times cikkében írták: Ukrajna egyedüli a tüzérségi lövedékekből körülbelül 5000 darabot tüzel el naponta, ami megfelel egy kisebb Európa ország által egyetlen évre rendelt mennyiségnek.


Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy blokkolták a vasúti útvonalakat, amelyeken a nyugati fegyverek, lőszerek, valamint az utánpótlás eljuthat Ukrajnába. A védelmi tárca arról nem közölt részleteket, hogy pontosan hol akadályozták meg a vasúti szállítást. Pénteken Oroszország ismét nagyszabású rakétaoffenzívát indított a ukrajnai infrastrukturális létesítmények ellen. Igor Konasenkov, a moszkvai védelmi minisztérium szóvivőjének szombati tájékoztatása szerint minden megcélzott objektumot eltaláltak. Hozzátette: a hadiipart és Ukrajna közlekedési rendszerét ellátó energetikai infrastruktúrát semmisítették meg. Oroszország korábban többször figyelmeztetett rá, hogy megsemmisít minden olyan fegyvert, amelyet a NATO-tagállamok szállítanak Ukrajnának.


A lengyel elnök szerint „ez nagyon komoly döntés lenne, amelyet nem könnyű meghozni”.


Most Ruszlan Dzjubát, a Nemzeti Gárda parancsnokhelyettesét mentették fel.


Andrea Cozzolino olasz EP-képviselőt tartóztatták le péntek este az Európai Parlamentben állítólagosan korrupcióval kapcsolatos vizsgálatban – erősítette meg ügyvédje a POLITICO-nak.


 • Nancy Mace: “Hol végzett orvosi egyetemet?”

 • Vijaya Gadde: “Nem végeztem orvosit.”

 • Nancy Mace: “Tessék?”

 • Vijaya Gadde: “Nem jártam orvosi egyetemre.”

 • Nancy Mace: “Gondoltam. Miért hiszi, hogy önnek vagy a Twitternél bárki másnak megvolt az orvosi szaktudása ahhoz, hogy cenzúrázza egy orvos szakértői véleményét?”

 • Vijaya Gadde: “A kovidra vonatkozó irányelveink úgy lettek kifejlesztve, hogy védjék azokat az embereket, akikkel dolgunk van.”

 • Nancy Mace: “Önök cenzúráztak Harvardon végzett orvosokat, Stanfordon végzett orvosokat, olyan orvosokat, akik a világ legjobb helyein végezték az orvosit, önök elhallgattatták ezeket a hangokat. A következő kérdésem az USA kormányára vonatkozik. Bocsánat van még valami, amit meg szeretnék önnek mutatni Gadde asszony. Van egy további Tweet valakitől, akinek 18.000 követője van. Ez a személy a CDC egyik diagramját tette közzé, ezek a CDC saját adatai. Ezek tehát az önök szabványai szerint pontosak és önök mindannyian ezt megtévesztőnek nevezték. Ön ugye nem orvos, Gadde asszony?”

 • Vijaya Gadde: “Nem, nem vagyok orvos.”

 • Nancy Mace: “Oké, miből gondolja, hogy ön vagy bárki más rendelkezik a Twitternél azzal az orvosi tudással, hogy cenzúrázzák az aktuális CDC-adatokat?”

 • Vijaya Gadde: “Ezt a konkrét helyzetet nem ismerem.”

 • Nancy Mace: “Biztos vagyok benne, hogy nem. De pontosan ezt tette a Twitter, hogy a CDC-adatokat pontatlannak nevezte. Ezek a kormány saját adatai. Nevetséges, hogy egyáltalán erről kell ma beszélnünk. Itt nemcsak Hunter Biden laptopjáról van szó, hanem azokról az orvosi véleményekről is, melyeket tapasztalt orvosok próbáltak adni az amerikaiaknak, mert a közösségi média-vállalatok, mint pl. a Twitter, elhallgattatta a hangjukat.

A többi közösségi médiában is ez ment. Fizetett “tényellenőrzők” cenzúráztak. Ismerek olyanokat, akik szerint a cenzúra jó, mert szerintük a hülyék véleménye lett elhallgattatva. Őket csak sajnálni tudom, szánalmasan butácskák. (Biró Éva)


Vjosa Osmani, Koszovó elnöke a The Telegraph című brit lapnak azt nyilatkozta, hogy az orosz Wagner zsoldoscsoport katonái szerb paramilitáris alakulatokkal együtt fegyvereket és felségjelzés nélküli egyenruhákat csempésznek Koszovóba, hogy hibrid támadást indítsanak az ország egy részének megszerzéséért.

A titkos akció Osmani szerint a Krím 2014-es megszálláshoz hasonló katonai művelet előkészítése lehet. Akkor orosz katonák – „kis zöld emberkék” – felségjelzés nélküli egyenruhában vették át az irányítást az Ukrajnához tartozó félsziget fölött. „Fegyvereket és egyenruhákat hoznak be, de formálisan nem tagjai a szerb hadseregnek. Szerbia anélkül akarja elérni céljait, hogy ezt katonai műveletnek nevezné” – mondta a koszovói államfő.


Egy alig több mint 700 lakosú, Mexikóval határos texasi megyében az elmúlt évben 7400 illegális bevándorlót tartóztattak fel. A seriff a kormányzó segítségét kéri.


"A gyerekeket be kell oltani. Tegyük fel, hogy nincs oltási bizonyítványuk. Ebben az esetben az anya elveszíti a juttatást" (nu, egy újabb setét hálózati ember)


A Südwestrundfunk rántotta le a leplet a Siemens piszkos törökországi üzleteléseiről.


A 35 éves argentin futballsztár, Lionel Messi törökországi lapértesülések szerint 3,5 millió euró (1,4 milliárd forint) értékben fizetett ki azonnali humanitárius segélyt az áldozatok családjának megsegítésére. A lapok szerint a Paris Saint-Germain játékosa az alapítványán, a LeoMessi Foundation-ön keresztül kérte, hogy küldjenek segélyt a földrengés áldozatainak. Az alapítvány egy olyan családi szervezet, amely a világ gyermekeinek egészségével és oktatásával egyaránt foglalkozik. A világsztár bátyja, Matias Messi az UNICEF-fel karöltve koordinálja a szervezet minden tevékenységét.


Pénteken folytatódott a Hunnia-ügy másodfokú büntetőpere a Fővárosi Ítélőtáblán. A Budaházy György által szerdán beterjesztett bizonyítási indítványokat Török Zsolt tanácsvezető bíró elutasította. Ellenben Budaházy és még egy vádlott esetében enyhítette a szabadságkorlátozó intézkedéseket. Ezután elkezdődtek a perbeszédek, amelyek jövő szerdán, február 15-én fognak folytatódni, utánuk pedig a vádlottak adhatják elő utolsó szó jogán saját védekezésüket. A kitűzés szerint március 1-jén várható a másodfokú határozat kihirdetése.
787 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page