VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (14:18)

Müller Cecília: A vakcinák a halálos betegségek kialakulását segítik elő

Talán Müller Cecília nem ezt akarta mondani. Mert ha igen, ez alaposan felborítaná a “mindenki sürgősen oltassa be magát” kampányt. Ugyanakkor nem ez az első eset arra nézve, hogy a tájékoztatásban kulcsszerepet kapó Müller Cecíliának jól láthatón fogalma sincs arról, miről beszél. Ezzel kapcsolatban az internetes videócsatornákon rengeteg mémvideó jelent meg az elmúlt hónapokban.


Covid-terror Izraelben: bevezetik a „szabadság karkötőt”, ami lehetővé teszi a totális megfigyelést

Bizarabbnál bizarabb forgatókönyvek válnak valósággá a koronavírus járvánnyal kapcsolatos eljárások ügyében. Izrael a beérkező utazók kéthetes karanténjának “alternatívájaként” koronavírus-nyomkövetőt vezetett be. Tegnap a nyomkövető karkötő kísérleti program keretében a Ben Gurion repülőtéren 100 eszközt osztottak ki az érkező utazóknak, hogy “elkerüljék a tartózkodást egy katonai fennhatóság alatt álló karanténhotelben”. Ehelyett azok, akik a karkötő rendszer mellett döntenek – amely az elektronikus karszalagot, az okostelefonos alkalmazást és a falra szerelt nyomkövető eszközt tartalmazza – szabadon térhetnek haza, hogy kivárják a kéthetes elszigetelési időszakot.


875. BEKIÁLTÁS: Karácsony feladta

Országmegosztó a budapestieknek kedvező főpolgármesteri oltási indítvány.

Karácsony Gergely nekem elsősorban azt üzente: eldöntötte, hogy nem akar miniszterelnök lenni. A politikában természetesen nincs olyan hogy végleg, meg hogy sohasem. De ahhoz kétség nem fér, hogy a budapestieknek kedvező oltási indítvány országmegosztó. Legyen nekünk jó, s utánunk a vízözön! Ezt mindig ellene lehet majd fordítani, amíg csak él. Aki valaha is az egész országot akarja képviselni, az nem emelheti ki a fővárost az attól távolabb egyébként is sok hátrányt elszenvedők rovására!


Közel 200 ezres megtekintés és több ezer gratuláció Németországból a Hősök terei tüntetőknek

A német médiát jobban érdekelte, mi történt vasárnap Budapesten. Az alábbi felvezető szöveg került a híradó videó mellé: "A magyar fővárosban, Budapesten vasárnap több ezren tüntettek a koronapolitika elle. A demonstráció mottója a következő volt: 'Adjátok vissza az életünket.' Gődény György, a tiltakozás szervezője, gyógyszerész, a COVID-19 szkeptikusa mikrofonon keresztül kiabálta az embereknek: 'Többé nem engedjük magunkat bezárni! Ne állítsanak nekünk olyan szabályokat, amelyeknek nincs értelme.' A tüntetőket jelentős rendőri jelenlét kísérte. A rendőrség hangszórókon keresztül mondta el, hogy november óta minden összejövetel tiltott, és felszólították az embereket, hogy hagyják el a teret. November 11. óta este 8 és reggel 5 óra közötti országos kijárási tilalom van érvényben. Tíznél több ember gyűlése tilos, csakúgy, mint általában a rendezvények. Az éttermek, bárok, edzőtermek és színházak zárva maradnak, és csak az általános iskolás gyermekek látogathatják az osztálytermi órákat."


Börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt

Egy év letöltendő és két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte befolyással való üzérkedés és korrupció miatt Nicolas Sarkozy volt francia államfőt hétfőn a párizsi büntetőbíróság.


Csúcson az agymosás: Egy szexológus szerint, ha egy férfi lefekszik más férfiakkal, ettől még nem lesz homoszexuális

Joe Kort klinikai szexológus és pszichoterapeuta azt mondja, a viselkedés és a személyiség nem ugyanaz, vagyis egy férfi nem lesz attól meleg, vagy biszexuális ha lefekszik egy másik férfival.


A munkások helyett homoszexuálisok és bevándorlók – miként váltott célcsoportot a baloldal?

A marxizmus és liberalizmus összefonódásának eszmetörténeti áttekintése.


Kohán Mátyás: A propaganda az propaganda – Berlintől Moszkváig

Láthatóan totális a függetlenségük. Ha Magyarországon egy állami áramszolgáltató felad egy hirdetést egy egyébként előfizetésekből meg piaci hirdetésekből (is) élő hetilapban, az automatikusan állami pénzből kistafírungolt fideszes propagandalappá minősül, Németország és az Egyesült Államok azonban oly fokán állnak a felvilágosultságnak, hogy százszázalékos, közvetlen állami támogatásból, baloldali sajtókáderekkel is tudnak független médiát csinálni. Németország és az Egyesült Államok épp ugyanazt csinálja a világ körül, amit Kína és Oroszország: állami propagandagépezetet épít.


A strasbourgi bíróság döntött: Magyarország kártérítést fizet az afgán és iráni migránsoknak

A bíróság szerint a magyar hatóságok nem biztosítottak számukra kielégítő körülményeket a menedékkérelmük elbírálásának idejére szálláshelyként kijelölt röszkei tranzitzónában.