top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:18)

Talán Müller Cecília nem ezt akarta mondani. Mert ha igen, ez alaposan felborítaná a “mindenki sürgősen oltassa be magát” kampányt. Ugyanakkor nem ez az első eset arra nézve, hogy a tájékoztatásban kulcsszerepet kapó Müller Cecíliának jól láthatón fogalma sincs arról, miről beszél. Ezzel kapcsolatban az internetes videócsatornákon rengeteg mémvideó jelent meg az elmúlt hónapokban.


Bizarabbnál bizarabb forgatókönyvek válnak valósággá a koronavírus járvánnyal kapcsolatos eljárások ügyében. Izrael a beérkező utazók kéthetes karanténjának “alternatívájaként” koronavírus-nyomkövetőt vezetett be. Tegnap a nyomkövető karkötő kísérleti program keretében a Ben Gurion repülőtéren 100 eszközt osztottak ki az érkező utazóknak, hogy “elkerüljék a tartózkodást egy katonai fennhatóság alatt álló karanténhotelben”. Ehelyett azok, akik a karkötő rendszer mellett döntenek – amely az elektronikus karszalagot, az okostelefonos alkalmazást és a falra szerelt nyomkövető eszközt tartalmazza – szabadon térhetnek haza, hogy kivárják a kéthetes elszigetelési időszakot.


Országmegosztó a budapestieknek kedvező főpolgármesteri oltási indítvány.

Karácsony Gergely nekem elsősorban azt üzente: eldöntötte, hogy nem akar miniszterelnök lenni. A politikában természetesen nincs olyan hogy végleg, meg hogy sohasem. De ahhoz kétség nem fér, hogy a budapestieknek kedvező oltási indítvány országmegosztó. Legyen nekünk jó, s utánunk a vízözön! Ezt mindig ellene lehet majd fordítani, amíg csak él. Aki valaha is az egész országot akarja képviselni, az nem emelheti ki a fővárost az attól távolabb egyébként is sok hátrányt elszenvedők rovására!


A német médiát jobban érdekelte, mi történt vasárnap Budapesten. Az alábbi felvezető szöveg került a híradó videó mellé: "A magyar fővárosban, Budapesten vasárnap több ezren tüntettek a koronapolitika elle. A demonstráció mottója a következő volt: 'Adjátok vissza az életünket.' Gődény György, a tiltakozás szervezője, gyógyszerész, a COVID-19 szkeptikusa mikrofonon keresztül kiabálta az embereknek: 'Többé nem engedjük magunkat bezárni! Ne állítsanak nekünk olyan szabályokat, amelyeknek nincs értelme.' A tüntetőket jelentős rendőri jelenlét kísérte. A rendőrség hangszórókon keresztül mondta el, hogy november óta minden összejövetel tiltott, és felszólították az embereket, hogy hagyják el a teret. November 11. óta este 8 és reggel 5 óra közötti országos kijárási tilalom van érvényben. Tíznél több ember gyűlése tilos, csakúgy, mint általában a rendezvények. Az éttermek, bárok, edzőtermek és színházak zárva maradnak, és csak az általános iskolás gyermekek látogathatják az osztálytermi órákat."


Egy év letöltendő és két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte befolyással való üzérkedés és korrupció miatt Nicolas Sarkozy volt francia államfőt hétfőn a párizsi büntetőbíróság.


Joe Kort klinikai szexológus és pszichoterapeuta azt mondja, a viselkedés és a személyiség nem ugyanaz, vagyis egy férfi nem lesz attól meleg, vagy biszexuális ha lefekszik egy másik férfival.


A marxizmus és liberalizmus összefonódásának eszmetörténeti áttekintése.


Láthatóan totális a függetlenségük. Ha Magyarországon egy állami áramszolgáltató felad egy hirdetést egy egyébként előfizetésekből meg piaci hirdetésekből (is) élő hetilapban, az automatikusan állami pénzből kistafírungolt fideszes propagandalappá minősül, Németország és az Egyesült Államok azonban oly fokán állnak a felvilágosultságnak, hogy százszázalékos, közvetlen állami támogatásból, baloldali sajtókáderekkel is tudnak független médiát csinálni. Németország és az Egyesült Államok épp ugyanazt csinálja a világ körül, amit Kína és Oroszország: állami propagandagépezetet épít.


A bíróság szerint a magyar hatóságok nem biztosítottak számukra kielégítő körülményeket a menedékkérelmük elbírálásának idejére szálláshelyként kijelölt röszkei tranzitzónában.49 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page