top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:00) 2022.12.04.
Az évtizedek óta fennálló "szabad" kapitalizmus megszűnőben van, ezért már most arra kell felkészülni, hogyan lehet leválni az új rendszerről fokozatosan, minél jobban, minél többen

Világszerte ezen dolgoznak azok akik felismerték a kovidterror, a kényszeroltások és most a CBDC által előrevetített közelgő digitális diktatúrát.

Ha valahogy sikerül elérni, hogy a nyugati lakosság 20-30%-a ne vegyen részt a "játékukban" akkor a tervük összeomlik.


Trump az alkotmány felfüggesztését kéri, hogy visszahelyezzék őt az elnöki székbe, vagy új választásokra kerüljön sor

A példátlan csalás, példátlan gyógymódot igényel – írja Donald Trump a közösségi oldalán, a Truth-on


Egy vuhani laboratóriumban dolgozó tudós szerint amerikai finanszírozásból, tudatosan hozták létre a koronavírust

Arról, hogy miért Kínában kísérleteztek a koronavírussal, Andrew Huff azt írta, hogy azok a kutatások, amelyeket végeztek (az úgynevezett „gain of function” kutatások, amelyek különösen veszélyesek lehetnek), az Egyesült Államokban be voltak tiltva a vizsgálatok kezdetének idején, 2014 és 2017 közt.


Oroszország, Ukrajna és a Nyugat: Mi lesz a konfliktus következő állomása? – Rövid ELEMZÉS magyarul

Moszkva kivonult egy kulcsfontosságú déli városból, de nagyszabású légi offenzívát indított Ukrajna mélyén lévő célpontok ellen. Szergej Poletajev és Dmitrij Stefanovics elemzését lefordítottam számotokra, ők a Vatfor projekt társalapítói és szerkesztői.


Macron utasítja a fecsegő és forgolódó Bident, hogy koncentráljon a sajtóra

(szent ég, nála az indítógomb?!)


Orbán: Magyarország fel szeretné számolni az orosz energiafüggőséget

A miniszterelnök szerint három lehetőség van az orosz energiától való függetlenedésre.


Az olajembargó veszélybe sodorja a benzinárstopot is, ami az inflációs nyomás fokozódásához és a kibontakozó gazdasági válság mélyüléséhez vezet + videó

Az olajembargó bevezetésével az európai politikai elit a gázpiaci helyzethez hasonló problémát idézett elő, amiben a fő kérdést lassan nem az ár jelenti, hanem hogy lesz vagy nem lesz. Azáltal, hogy az unió lépésről lépésre elvágja magát a működéséhez szükséges nyersanyagoktól, évtizedek munkáját teszi tönkre – nyilatkozta Hortay Olivér, a Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője.


"Kifizetjük, elfelejtjük": Fordulat a kormány válságkommunikációjában?

Bontsuk szét a két szereplő ábrázolását! Orbán Viktor ebben a párbeszédben a törődő, érdeklődő államférfi szerepében van feltüntetve, akinek nagyon fontos, hogy a "mindennapok virágárusa" ki tudja-e fizetni a rezsiszámlákat. A másik szereplő, az eladónő pedig a türelmes, kötelességtudó (mivel befizeti a számlát) és lojális állampolgár, aki nemcsak, hogy állja a sarat, de még el is felejti a magyar kormánynak, hogy most nehezebb idők vannak. Ezek az üzenetek nem az "ellenzéki keménymag" szavazóknak szól, hanem annak a 3 millió környéki embernek, aki a Fideszre szavazott a választáson. Mindenki küszködik a megélhetéssel, még a Fidesz-szavazók is, ezekkel az üzenetekkel azt próbálják elkerülni, hogy lemorzsolódjanak.


Felszentelték a Szentháromság templomot Debrecenben

2020. július 11-én tették le Debrecen vadonatúj görögkatolikus templomának alapkövét. A munkálatokat számos nehézség hátráltatta, de 2022 végére teljes egészében elkészült a mintegy 250 nm alapterületű, 200 fő befogadására alkalmas lelki hajlék. A beruházás mintegy 380 millió forintból valósult meg.


Mit él át a magzat élete első kilenc hónapjában?

Badacsonyiné Solt Éva egyszerű, közérthető nyelvezettel, szerethető stílusban mutatja be a várandósság kilenc hónapját a magzat szemszögéből. A rövid, naplószerűen megírt könyv kettős célt szolgál: egyrészt segít megértenünk, mi történik a megtermékenyített petesejttel a fogantatás pillanatától kezdődően. Másrészt stílusával és azzal, hogy a magzatot már a fogantatás pillanatától személyként mutatja be, rávilágít a tényre: már a kezdetektől fogva egy különálló, független entitásról, emberről beszélünk.


Történelmi: Polgár Juditot beiktatták a sakk Hírességek Csarnokába

Méltó módon jutalmazták minden idők legjobb női játékosát.

747 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page