top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:43) 2022.04.29.


„Megérkezett a tavasz, magas a dán lakosság oltottsága, és a járvány megfordult” – nyilatkozta a dán Egészségügyi Hatóság a leállítás kapcsán.


Zöld utat a német parlament nehézfegyverek Ukrajnába szállításának. Senkinek nem jutott eszébe néhány elemi kérdést feltenni.


A kanadai professzor a Neokohnnak beszélt arról, hogy miért tagadják a progresszívek a biológiai valóságot, és mi lesz az identitáspolitika következménye.


Bernie Sanders az amerikai baloldali szenátor szerint a vállalatok az infláció érvét használják arra, hogy az árak drágításával felháborító profitra tegyenek szert. A vállalati nyerészkedés megfékezésére a baloldali politikus a vállalati extraprofitok megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be az amerikai Kongresszusnak, amivel az állítólagos vállalati kapzsiságnak is véget vetne.


A lap szerint az EU az uniós forrásokhoz való hozzáférésen keresztül szeretné elérni azt, amit törvényi úton nem sikerült: hogy a társadalompolitika terén is engedelmességre kényszerítse a magyar kormányt.


A baloldali politikus szerint párhuzamos társadalmak épültek ki Svédországban.


Többek között a Bucsában történt háborús bűnök kivizsgálása miatt érkeznek a háborús övezetbe.


A német lap szerint a magyar miniszterelnök elidegenítette utolsó európai szövetségeseit is.


Az ukrán elnök adminisztrációja bejelentette, hogy pénteken megkezdődik a civilek evakuálása az Azovstal üzem pincéiből.
Az előzetes adatok szerint 2022 márciusában 6970 gyermek született, és 11 746-an haltak meg, 2021 áprilisa és 2022 márciusa között a születések száma 2,2, a halálozásoké 0,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.


Oklahoma állam törvényhozása csütörtökön texasi stílusú törvényjavaslatot fogadott el, amely megtiltja az abortuszt hat hetes terhesség után. Kevin Stitt republikánus kormányzó várhatóan a napokban alá is írja.


A kanadai nemzetvédelmi miniszter tanácsadó testületének megdöbbentő új jelentése a vallást „szenvedés és generációs traumák forrásaként” írja le, és arra utasítja a tisztviselőket, hogy ne engedjék be a kormány sokszínűségre és befogadásra vonatkozó elvét nem elfogadó vallást képviselő egyéneket tábori lelkészként szolgálni a hadseregben.


Németország lazított annyit az orosz olajtól való függőségén, hogy képes lenne kezelni egy európai szintű embargót, mondta Robert Habeck gazdasági miniszter a ZDF-nek. Szerinte most a német olajimport 12 százaléka érkezik Oroszországból, míg a háború előtt ez 35 százalék volt. Éppen ezért Németország nem fog az embargó útjába állni, ugyanakkor Habeck attól tart, egy ilyen intézkedés kontraproduktív lenne. Szerinte Putyin megtehetné, hogy drágábban adja az olajat más országoknak, vagy némi kedvezményért cserébe maga mellé állítja őket, miközben a nyugatot állítja be bűnbaknak. A miniszter szerint meg kell akadályozni az olajár olyan szintű emelkedését, hogy „csak Németország, Nyugat-Európa, az Egyesült Államok és talán Kanada legyen képes kifizetni”.439 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page