top of page

Mindennapi szemezgetésünk (18:45)


Dán klinikusok bebizonyították, hogy a maszkhasználat hatékonysága statisztikai módszerekkel mérve jelentéktelen. Inszignifikáns hatását a koronavírus fertőzés terjedésének gátlásában egy több mint 6000 alanyon végzett vizsgálattal bizonyították be. A kutatók a vizsgálatok során a maszkot használók koronavírus megbetegedési arányát 1. 8%-nak, míg a maszk nélküli kontroll csoportét 2. 1%-nak találták. Ezek az arányok az összes résztvevő többlépcsős szűrésén alapultak, antitestméréseket alkalmazva, és ezeket PCR-tesztekkel kombinálva. Ilyen nagy esetszám mellett egy -0. 3 százalékpontos eltérés nem minősíthető egzakt orvosi bizonyítéknak egy randomizált klinikai vizsgálatban. A vizsgálati időszak során a megfigyelt fertőzési arány hasonló volt más nagy dán vizsgálatokban közöltekhez. Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy az eltérés a maszk és maszk nélküli csoportok megbetegedési arányszámai között minimális, így nem igazolja a maszkok kötelező használatának jelentőségét a koronavírus terjedésének megakadályozásában. Emellett még számos kutatás szerint is kétségesek a kötelező maszkviselet járványügyi előnyei.


Egy új törvény lehetővé teszi, hogy a francia tömegközlekedési eszközökön olyan arcfelismerő szoftvert használjanak, amellyel az üzemeltetők a maszkhasználatot ellenőrizhetik – írja az Erdély.ma németországi tudósítója az RT.com német kiadására hivatkozva. A francia adatvédelmi szakemberek szerint ez nem más mint egy offenzíva a demokrácia ellen.

Na most olyan nincs, hogy valaki nem tud leesni a lóról. Van persze egy rutin, amivel sokáig ki lehet ülni a ló rakoncátlankodását, de ha valóban le akarja dobni az embert, akkor nincs az az Isten aki fenntartja. Így jártam én is. Sajnos lepottyantam, és ami még súlyosabb, a szárat is elengedtem. Nincs annál megalázóbb, mint mikor a ló és a lovas külön mennek be az istállóba. Mert a ló az mindig az istállóba megy, hogy a többiek is lássák és röhögjenek rajta. Még a helyére is beáll, és mintha mi sem történt volna, néz rád, hogy mi van?


Bő egy hete szavazta meg az Európai Parlament képviselőinek a többsége, hogy az Uniót az LMBTIQ-szabadság zónájává nyilvánítják. A szavazás nyíltan a Lengyelországban és Magyarországon tapasztalt törvényi és társadalmi folyamatokra adott válasz, az LMBT-emberek családalapítását hivatott előmozdítani.


Az oltások kezdete (2020. december 27.) óta összesen 7145 személynek (az összes beoltott személy 0,49 százalékának) lett pozitív a koronavírustesztje azok közül, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcina első dózisával - olvasható az Informatia Libera román lap cikkében, melynek címe: A „harmadik hullám” valójában a beoltott majd pozitívra teszteltek miatt van?- de akkor mitől véd a szuperoltás?


Kínában egyelőre csigalassúsággal oltanak - az okát is elárulták Kínában vasárnapig 64,98 millió dózist adtak már be a hazai fejlesztésű koronavírus elleni oltóanyagokból - számolt be internetes kiadásában a China Daily című kínai pártlap a kínai nemzeti egészségügyi bizottság hétfői közlésére hivatkozva - adta hírül az MTI 2021. március 15-én. (Ezt a hírt leginkább csak azért szemléztük, hogy érzékeltessük, milyen veszedelmes tud lenni a nyelvi helytelenség. Az első mondat ugyanis nem mást állít feketén-fehéren, mint hogy Kína fejlesztette ki a koronavírust. Mivel ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, itt dupla veszélyt hordoz a nyelvi pontatlanság. Hacsak nem éppen ezt akarta a hírmondó közölni velünk... Tehát helyesen: "a koronavírus elleni hazai fejlesztésű oltóanyagokból..." stb. – a Szerk.)


A bíró azt is kimondta, hogy a szülőknek „kötelessége megerősíteni a kiskorú gyermekük nemi identitását,” mert ha ezt nem teszik meg az „családon belüli erőszaknak” minősül.


Elbocsátották a professzort, mert azt mondta, hogy a fekete diákoknak mindig rosszabbak az eredményei a vizsgákon, mint a fehér társaiknak, és ettől őt szorongások gyötrik a vizsgaidőszakban – írja a V4NA Hírügynökség.


Egy bronz bevonatú szobor fog megjelenni hamarosan a Winchester Egyetemen, ami nem mást fog ábrázolni, mint a svéd klímacelebet, Greta Thunberget. A mű készítője Christine Charlesworth, aki már egy éve dolgozik rajta. Az elképzelés szerint Greta szobra inspiráló hatással lesz majd a "zöldnek" jellemzett egyetem diákjaira.


Beesett koronás vicc61 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page