top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:10) 2023.03.14.
"A világon minden harmadik ember rákos lesz élete során... Ez valami olyasmi, mint az mRNS a vakcinák, [de] a rák ellen".Az amerikai bankszektort a múlt héten kezdődött bankcsődök sorozata rázta meg, amelyek továbbra is befolyásolják a hazai és a globális piacokat. A közgazdászok a bukások megfékezésére tett erőfeszítések ellenére végzetes és borús jövőt jósolnak. A következőket kell tudni. Erről írt mai cikket teljes egészében lefordítottam számotokra. A címe: How the US banking crisis could lead to the collapse of the Western financial system


A látogatás idejére feloldanak minden szankciót Rishi Sunakkal szemben.


Lemondásra szólították fel a szerb gazdasági minisztert, aki szankcionálná Oroszországot Aleksandar Vulin, a szerb Biztonsági-Tájékoztatási Ügynökség igazgatójának szocialista mozgalma lemondásra szólította fel Rade Basta gazdasági minisztert, aki felszólította a belgrádi kormányt, hogy döntsön az Oroszország elleni szankciók kérdésében.


A nyugati országok magatartását az ukrajnai konfliktusban Sunak a legjobb lépésnek nevezte, ha szükséges, "bármely állam ellenséges cselekményeinek elrettentésére bárhol".


A Fox Newsnak nyilatkozott hétvégén az amerikai kongresszus alsóházának republikánus képviselője, James Comer, aki a Biden család kétes ügyeivel foglalkozó bizottságot vezeti. Nyilatkozatában elmondta, a legújabb bizonyítékok szerint a helyzet „pont olyan rossz, mint ahogy azt gondolták”, a Biden család egyenesen a Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzt.


A moszkvai patriarchátushoz hű ukrán ortodox egyházi "szárny" szerzetesei nem hajlandók elhagyni a kijevi Pecserszka Lavra templom- és kolostorkomplexumot - közölte Pavlo metropolita, a Lavra vezetője hétfői videoüzenetében.


Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) sürgősen határozatot kell hoznia egy független bizottság felállításáról az Északi Áramlat csővezetékeken történt robbanások kivizsgálására, tekintettel egy olyan "tárgy" felfedezésére, amely nem tartozik a vezeték szerkezetéhez, de egy robbanószerkezet eleme lehet – írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a minisztérium honlapján.


A legújabb fejlemény, hogy Sanna Marin egy hétfői kampányeseményen azt mondta, nem ígérte oda Zelenszkijnek a vadászgépeket, csak egy lehetőséget hozott szóba.


A fegyverek nagy része feketepiaci hálózatokon át visszaszivárog Európába.


Az olaszok szerint a Wagner-csoport szabadította rá az országukra a mostani migránshullámot.


DeSantis szerint Biden biankó csekket ad Zelenszkijnek, Trump pedig Moszkva helyett inkább Washingtonban szeretne rendszerváltást.


Az amerikai kormány hosszas megfontolás után, a környezetvédők tiltakozása ellenére engedélyt adott egy újabb alaszkai kőolajmező kiaknázására - jelentették be hétfőn Washingtonban.


(bocsánat, de igen találó)


A hétfő esti Macron-Orbán csúcstalálkozó kapcsán készített riportot hazánkról a francia Le Point.


Az elemzés szerint az árak befagyasztása nem lassította, hanem gyorsította az inflációt. Zimbabwéhoz és Ruandához hasonlítják Magyarországot.


A Scholz-kabinet nagyon kihúzta a gyufát az elektromos átállás uniós blokkolásával: a franciák szerint a kancellár úgy vonul be a történelembe, mint az az ember, aki kivégezte a Green Dealt.


A Neue Zürcher Zeitungban megjelent véleménycikk szerint teljesen rendben van, hogy az EU rövid pórázon tartja Magyarországot.


A magyar-francia kétoldalú kapcsolatokon kívül a legfontosabb nemzetközi témákról, az ukrajnai háborúról és európai politikai ügyekről tárgyalt a két politikus.


Szijjártó Péter: „Még bőven van a napban második franciaországi állomásunk Flamanville, ahol egy jelenleg is épülő atomerőmű projekt helyszínén tárgyalunk a francia Framatome vállalattal. Az új paksi atomerőmű lelkének számító irányítástechnikai rendszert ugyanis egy francia-német konzorcium gyártja, legalábbis kellene, hogy gyártsa és leszállítsa. A helyzet jelenleg úgy áll, hogy a német kormány tisztességtelen eszközökkel blokkolja a folyamatot, ezért nekünk is változtatnunk kell: azért vagyunk itt, hogy a francia Framatome szerepének további növeléséről egyeztessünk annak érdekében, hogy Berlin ne tudja tovább blokkolni a paksi irányítástechnika érkezését. Az energiaellátás biztonsága számunkra szuverenitási kérdés és nem hagyjuk, hogy bárki veszélyeztesse Magyarország ellátását.”


61 szavazattal, 52 ellenében.


Az évtizede egyházfő Ferenc hol karakteres, hol kétértelmű üzeneteivel sokat szerepelt a világ nyilvánosságában, s időközben valamiért a magyarság felé kitüntetett figyelemmel forduló pápa lett.


A szlovák kormány azzal védekezett, hogy hiányzik a kellő politikai támogatás, ráadásul az utóbbi időben csökken a homoszexuális közösség elfogadottsága Szlovákiában.


A Telexnek szivárogtattak ki egy belsős levelet ismeretlenek, akik feltehetőleg azzal voltak elégedetlenek, hogy nem lett komoly következménye a jogvédő szervezetnél zajló munkahelyi visszaéléseknek.


De megnyugtattak mindenkit, a BKK és a BKV vizsgálja a „gazdaságilag fenntarthatóbb dunai hajóközlekedés kialakításának a lehetőségét”.


Saját követői fogalmaztak meg erőteljes kritikát a bizonyos összefonódásokat elhallgató aktivista fenegyerek ellen.


Kedden 9 óra után nem sokkal a Momentum politikusai - köztük Orosz Anna, Gelencsér Ferenc, Fekete-Győr András - és Hadházy Ákos ellenzéki politikusok egy csoportja nekiállt lebontani a Karmelita előtti kordon. Ezt a helyszínen levő rendőrök még engedték, de azt már nem, hogy a Karmelita bejáratára kiragasszák a „7 pont Magyarország megújításáért” című követeléslistájukat.


Szerencsére nem nézek TV-t.


Inna Sovszun ukrán parlamenti képviselő kedden javaslatot nyújtott be az ukrán parlamentnek, azzal a céllal, hogy az azonos nemű pároknak ugyanazokat a jogokat biztosítsák, mint a heteroszexuális házastársaknak – közölte a Christian Network Europe.


Ahogy a Mandiner is megírta, a magyar felmenőkkel rendelkező, származására rendkívül büszke Jamie Lee Curtis Oscar-díjat nyert a legjobb női mellékszereplő kategóriájában az akadémia 95. díjátadóján, sikerét pedig egy magyar gyerekdal eléneklésével ünnepelte meg a színfalak mögötti interjú közben.


Ez a mocsok a végetlenségig nyomatta a génterápia vállba injektálását, most meg sajnálkozik! Nagyon sajnálom, hogy a "konteósok" hangja nem jutott el, csak az emberek kis részéhez. Pedig voltunk/voltak páran, akik próbáltak mindent megtenni. Borzalom, amit elkövettek ezek az aljadékok. Asszisztáltak az emberiség ellen elkövetett legsúlyosabb bűntetthez. Eladták a lelküket az ördögnek... Visszafordíthatatlan károkat okoztak, lehet, több generációnak. Minél jobban ráeszmélnek az emberek, hogy mit tettek velük és szeretteikkel, annál nehezebb lesz nem ítélkezniük...


A kommunista történetírás az egyházi levéltári iratok hiányában nyugodtan mutathatta be az erdélyi egyházkerületeket és papokat, mint akik inkább forradalomellenesek voltak 1848–49-ben. Tamási Zsolt egyháztörténész szerint nagyon is forradalompártiak voltak az erdélyi papok, felekezettől függetlenül – írja a Székelyhon.ro.

 

Szabadság, hadd nézzünk szemedbe! I-II. Meghívó863 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg