top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (18:35) 2022.09.30.


„Oroszok sok generációja harcolt ezekért a földekért” – jelentette ki az orosz elnök, mielőtt aláírta volna a csatlakozási dokmentumokat.A miniszterelnök reggeli rádióinterjújában többek közt szó esett az október közepén érkező nemzeti konzultációról, az elhibázott brüsszeli szankciós politikáról, a külföldről pénzelt magyar baloldalról, valamint a szívhangrendeletről is.


Az II Giornale szerint a „konzervatívabb európai bürokraták” a magyar miniszterelnökben bíznak, aki megvétózhatja az Oroszországgal szembeni összes új energetikai szankciót.


Amikor Európának hatalmas inflációs és energiaválsággal kell szembenéznie, akkor a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megítélje Magyarországot, azt az országot, ahol demokratikus választásokat tartanak... A külügyminiszter szerint az EP baloldala gyűlöli azt, hogy Magyarország konzervatív, jobbközép, keresztény, demokratikus és hazafias kormánya négy választást megnyert.


Brüsszelben pár napot eltölteni olyan, mint beinni a szocializmus éveit.


A kiszivárgások "nagy eseményt jelentettek, amelynek nem kellene nagy megoldással járnia, legalábbis egyelőre nem".


És még büszke is rá. A videót erősen ajánlott megnézni. Carlson következtetései egyértelműek


Miközben az orosz-ukrán háború még javában zajlik, az Amerikai Egyesült Államok és az ukrán kormány közösen tervezi meg Ukrajna újjáépítésének menetét számos új beruházáson és reformintézkedéseken keresztül.


A népszavazások eredményét egy ország sem ismerte el legitimnek Oroszországon kívül.


Ferenc pápa is közvetített az Ukrajnában szeptemberben megvalósult fogolycsere érdekében – közölte a La Civilta Cattolica című olasz jezsuita folyóirat. A lap azt a szeptember 15-én lezajlott beszélgetést közli, amely Ferenc pápa és a Vallások Világtalálkozójának orosz és fehérorosz jezsuita delegációja résztvevői között zajlott a kazahsztáni Nur-Szultanban (ma Asztana).


Kövér letiltotta a cigánybűnözés elleni törvényjavaslatot Mi Hazánk Mozgalom: A cigánybűnözés szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság a közmédia hasonlóan önkényes tiltása esetében – hívta fel a figyelmet Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, hozzátéve: ha a cigánybűnözés szót betiltanák, akkor ennyi erővel politikusbűnözésről és fiatalkorú bűnözésről sem lehetne beszélni, pedig egyik sem általánosító, pusztán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákról, illetve azok visszaszorításához szükséges specifikus megoldási javaslatokról van szó. A letiltott törvényjavaslat lényegre törő című, egyúttal szakmailag alaposan kidolgozott, életmentő indítvány, melyet ezzel az új címmel nyújtott be ma: A "rejtett erőforrások" bűnözésének visszaszorítása érdekében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról.


Néhány nappal ezelőtt írtam arról, hogy mi folyik a makói Continental gumigyárban, miszerint a korábban elbocsátott magyarok helyére indonézeket vettek fel, akiknek fizetik a rezsit, a lakhatást és az utazást is. Elképesztően felháborító, de ami még rosszabb, nem egyedi eset. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ki merem jelenteni, általános a jelenség, és egy tudatos terv végrehajtása történik. Nem nehéz tervszerűséget felfedezni, főleg nem akkor, ha figyelembe vesszük, hogy ez azért gyorsulhatott fel, mert a kormány a globális nagytőke segítségére sietett, a nyár folyamán egy salátatörvénybe bújtatva elfogadtak egy olyan javaslatot, hogy harmadik világbéli országból munkavállalási engedély nélkül érkezhetnek hozzánk. Az sem vad összeesküvés-elmélet, hogy a kormány számára kiemelt multinacionális cégek kérésére történt mindez, ahogy annak idején a nagy port kavart "túlóra-törvényt" is a német autógyárak szája íze szerint fogalmazták meg.


"Wittner Mária természetesen állami temetést kap, de a család kérésére nem a 301-es parcellában helyezik örök nyugalomra, hanem a lakhelye szerinti Dunakeszi temetőjében, október 14-én, pénteken 12 órakor. Pongrátz Andrással viszek koszorút tiszteletünk jeléül, és vele október 23-án 15 órakor a Corvin közben is emlékezünk Wittner Máriára, egy 1956-os ágyúból díszlövést is leadva emlékére" – írja Fb-oldalán Novák Előd.


Mi a nő? – teszi fel a korábban egyszerűnek tűnő kérdést Matt Walsh amerikai megmondóember. Dokumentumfilmjében körbejár rengeteg „szakembert” és aktivistát, de kérdésére kínos kitérések és szúrós szemek a válaszok. Recenziónk egy sokkoló alkotásról!


Ha a magánügyekre vonatkozó kérdésekre nem válaszolok, vagy hibás közlekedési formát / átlag időt adok meg? Szerintem ez egy cél, egy új kategória, a büntetés aránya és összege. Büntetés teszt. Ellenállás teszt, mint nemet mondani a méreg injekcióra.A Hezbollah egyre inkább úgy viselkedik, mint aki háborúra készül.


Az új olasz miniszterelnök elítéli pártja antiszemita múltját és kijelentette, hogy szoros szövetségesének tekinti Izraelt.


„Újabb halálos kihívás terjed a gyerekek között” – gyakori cím a médiában, de sajnos sokan nem is sejtik, hogy miről szól egy-egy virtuális kihívás és mitől veszélyes.


803 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page