top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:07) 2022.02.24.


Az orosz elnök fegyverletételre és hazatérésre szólította fel az ukrán fegyveres erők tagjait. (...)

„Nem tervezzük Ukrajna megszállását, nem akarjuk magunkat ráerőltetni senkire” – mondta Putyin, aki egyúttal megfenyegette azokat „akik esetleg kísértésbe esnek, hogy beavatkozzanak” Ukrajna nevében.

Aki megpróbál velünk ütközni, és még inkább megpróbál veszélyt jelenteni országunkra, népünkre, annak tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyeneket még soha nem tapasztaltak a történelmükben. Minden vonatkozó döntés megszületett. Remélem, meghallottak– jelentette ki az elnök.


Ez már kőkemény háború, úgy néz ki, hogy összefogott Putyin ellen a világ döntő része, de mégis tehetetlenek – nyilatkozta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő csütörtökön reggel a Vasarnap.hu-nak.

– A múlt héten bizakodóak voltunk, hogy a háború elkerülhető. Ma már más reggelre ébredt a világ. Mi történik most Ukrajnában? – Jelezni szeretném, hogy ez az interjú reggel fél 8-kor készül, vagyis a most ismerhető hírek ellentmondásosak. Tény az, hogy az orosz csapatok több irányból, főleg fehéroroszország felől megtámadták Ukrajnát. Új helyzet van, de az első perceiben járunk a konfliktusnak, minden bizonytalan. A kialakult helyzetet, az orosz támadást a világ szinte minden vezetője elítéli. Nem tudni, hogy ennek hol lesz a vége. Az Amerikai Egyesült államok egyértelművé tette, hogy közbeavatkozik, amennyiben az orosz csapatok elérik a NATO-országokat. – Ez lehet egyáltalán cél? – Meggyőződésem, hogy Vlagyimir Putyin nem akarja sem a három balti államot, sem pedig Lengyelországot megtámadni. Az orosz vezetés úgy érezte, hogy eljött az a történelmi pillanat, amikor leszámolhat Ukrajnával. A kérdés az, hogy megállnak-e a Donyeck–Luhanszki térség határánál, vagy sem. A két terület egy része volt ugyanis a felkelők kezén van. Az oroszok ide nyomultak be – hogy tovább nyomulnak-e Ukrajna nyugati területei felé, az még nem ismert. Tény azonban, hogy robbanások voltak több helyen, de jelenleg lehetetlen megmondani, mik az orosz stratégiai célok. – Tegnap az ukránok mozgósítást rendeltek el. – Igen, de nagyon komoly időbeli hátrányba kerültek, ráadásul bármilyen fegyvert adnak Ukrajnának a nyugatiak, az orosz fölény úgy is óriási. Az orosz támadás hírére az összes nyugati vezető elképedt. A franciák és a németek egyaránt azt hitték, hogy közvetíteni tudnak és el tudják érni a békés rendezést. Nem így lett.


Ifj. Lomnici az ukrajnai harcokról: Ha igaz, amit Putyin a népirtásról mondott, az árnyalja a képet A Századvég szakértője arról beszélt a közmédiának, hogy jogilag nehéz megítélni a háborút. Jogi szempontból bizonytalanság van a mostani háború kapcsán, mivel a múltban több olyan esemény történt, amikor a nemzetközi jogot "félretették" – értékelte a csütörtöki eseményeket ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője csütörtök reggel az M1-en. Csütörtök hajnalban általános támadást kezdett Ukrajna ellen Vlagyimir Putyin. Az offenzív megindítása előtt közölte, a cél Ukrajna demilitarizálása, és „nácitlanítása”. A Századvég jogi szakértője felidézte, hogy a "Donyecki Népköztársaság" és a "Luhanszki Népköztársaság" helyzetét a minszki megállapodás rendezte. Rövid idővel az egyezmény után viszont kiújultak a harcok ezeken a területeken, amelyeket az ENSZ és a Nyugat nem ismer el függetlennek, holott a lakosság etnikai összetételét tekintve valóban többségben vannak az orosz ajkúak – hívta fel a figyelmet. Ifj. Lomnici Zoltán megjegyezte, hogy Vlagyimir Putyin ukrán részről népirtásra hivatkozik, valamint arra, hogy nukleáris fegyverek kifejlesztése zajlik Ukrajnában. Ha ezek az állítások helytállóak, árnyalják a képet, miszerint egyoldalú háborús lépések indultak meg. Kérdés, hogy a háborús lépések mennyire élvezik az ottani területeken élők szimpátiáját, mennyiben érzi a lakosság úgy, hogy valóban az orosz állam védelmi fellépéséről van szó.


Trombitás Kristóf: A kanadai diktatúrától az orosz agresszióig Néhány hónappal ezelőtt a Pesti TV-ben vendégem volt Rusvai Miklós, akinek feltettem azt a kérdést, hogy Portugáliában, ahol a fiatal és felnőtt lakosság – akkor – kilencvennyolc százaléka már oltást kapott, miért tart érvényben szigorú járványszabályokat, maszkviselési kötelezettséget és egyebeket. A válasz őszinte és bizonyos szempontból szívet melengető volt: professzor úr csak annyit mondott, nem tudom. Amikor már a szakember is értetlenül áll a történések előtt. Aztán itt van Kanada esete is, ahol az elmebajos, társadalomkonstruktőri meghasonulásban szenvedő liberálisok és balosok etalonpolitikusa, Trudeau vezet be diktatúrát. Nem tetszenek a szabályozások és tüntetsz ellene? Befagyasztjuk a számláidat. Egy pillanatra, csak egyetlen pillanatra képzeljük el, ha ennek csak nüansznyi részét a magyar kormány tette volna meg 2020 óta bármikor. Jöttek a szerencsétlen ellenzékiek az ostoba címkézésekkel, felhatalmazási törvény és társai, de hol jártak attól, amit most a liberálisok hőse a világ teljes egyetértésével megtehet? Jordan Peterson, egyébként kanadai pszichológus – nem hiszem, hogy ezen a felületen szükséges bővebben méltatni – nyilatkozta a minap, hogy katonai forrásból azt a fülest kapta, vegye ki a pénzét a bankintézetéből, mert őt is az a veszély fenyegetheti, hogy ezek a komcsik egyszerűen elveszik a pénzét, mert nem ért egyet az ostoba, agyament intézkedésekkel.

Értik?


Romániában jelenleg csökkenő félben van a “Covid-világjárvány” “ötödik hulláma”, a kormány készül meghozni a helyzetnek megfelelő intézkedéseket – jelentette ki a szerdai kormányülés elején Nicolae Ciucă. A kormányfő elmondta, hogy mind az egészségügyi, mind a járványkezelésben illetékes többi intézmény szintjén elemezték a helyzetet február 15-étől kezdődően. Figyelembe véve a helyzet javulását, illetve azt, hogy a veszélyhelyzetet legutóbb meghosszabbító kormányhatározat március elején hatályát veszti, a kormány a rögtön elkövetkező időszakban kidolgozza és előáll a megfelelő intézkedésekkel.

Első eset Romániában: érvénytelennek nyilvánította a bíróság a maszk nem hordása miatti bírságot! – Tömeges perek várhatóak a kötelező maszkviselés megszegése miatt megbírságoltak részéről (+VIDEÓ) Precedens értékű ítélet született: annulálták a maszk nem viselése miatti bírságot a bukaresti bíróságon. Az elmúlt két évben a romániai embereket is maszkviselési kötelezettségre szorították a covid-terror pszichopata vezetői. Durvábbnál durvább esetek történtek, volt olyan is, hogy a magukat hirtelen covid-kisistennek vélő rendőrök a nyílt utcán tepertek le, bilincseltek meg tisztes adófizetőket, csak mert azok a szabad levegőn nem hordták a kötelezőnek hirdetett szájmaszkokat. Történt mindez, egy olyan rendelkezés okán, mely ma már jogilag is bizonyítottan törvényellenes, jogtalan.


EU-s képviselők lemondásra szólítják fel Ursula von der Leyen-t Öt EP-képviselő Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének azonnali lemondását követelte. Az ok: Ursula von der Leyen nem hajlandó nyilvánosságra a vakcinabeszerzések kapcsán a Pfizer vezérigazgatójával folytatott kommunikációját. A képviselők azt is szorgalmazták, hogy vessenek véget az EU digitális Covid-tanúsítványa használatának, amely haszontalan, szükségtelen és diszkriminatív.Így emelkedtek meg az egyes betegségtípusok a covid oltások után Oltáskásosodási adatok az amerikai hadseregben. Dr. Bodo Schiffmann arról beszélt a mai (2022 február 22.) videóban, hogy az USA-ban folyamatban van egy jogi eljárás, aminek nem titkolt célja, hogy megállítsák az oltáskényszerítést. Az USA-hadsereg orvosai (dr. Samuel Sigoloff, dr. Peter Chambers és dr. Theresa Long) a Honvédelmi Minisztériumból származó hivatalos adatok alapján megállapította és januárban nyilvánosságra hozta, hogy bizonyos megbetegedések száma a géninjekciók óta hogyan emelkedett.761 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page