top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:55) 2022.02.15.


Egy hónapra országos szükségállapotot hirdetett ki Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a koronavírus-demonstrációk miatt, amelyek megbénították az ország fővárosát, Ottawát, valamint korlátozták az Egyesült Államokkal való kereskedést az utóbbi két hétben. Nem fogjuk engedni, hogy ezek az illegális, veszélyes tevékenységek folytatódjanak – mondta beszédében a kormányfő a demonstrációkra utalva, majd bejelentette, hogy szükségállapotot vezetnek be, amelynek részeként – ha kell, akkor erőszakkal – feloldják a körülbelül 400 kamionból álló blokádot a fővárosban és a határátkelőknél, valamint befagyaszthatják a demonstrációkban résztvevők bankszámláit is. A miniszterelnök szerint erre azért van szükség, mert a demonstrációk ellen a rendfenntartók már nem tudnak máshogy fellépni.


A Real Canadian Liberal szerint Justin Trudeau olyan kormányt vezetett, amely számos nemzetközi és nemzeti törvényt megsértett, és emberiesség elleni bűncselekményeket követett el. Tette ezt egy olyan országban, ahol a tartományi kormányok is részt vettek ezekben a bűncselekményekben.A folytatólagosan, két évben keresztül elkövetett bűncselekmények miatt az elkövetőket, élükön a miniszterelnökkel, végül bíróság elé kell állítani. Ami kevésbé biztos, hogy ez Kanadának és a kanadaiaknak mennyibe fog kerülni. Ezek a bűnözők békésen megadják magukat, vagy a probléma megoldása határozottabb fellépést igényel?


Az intézkedéseket utoljára Justin Trudeau miniszterelnök édesapja alkalmazta a quebeci szeparatisták elleni harcban 1970-ben.


Ben Wallace nem az első Boris Johnson kabinetjéből, aki magyarázkodásra kényszerül. (a világelit cinizmusa és pofátlansága nem ismer határokat; szerdára "meghirdetik" az orosz támadás időpontját, egy nappal előbb meg elhúznak vakációzni... – a Szerk.)


Az oroszok éppen a nyugati háborús propaganda vereségét ünneplik. A nyugati és a déli katonai körzetekhez tartozó alakulatok befejezték a feladatukat és vasúton, illetve teherautókkal a mai nap folyamán visszaindultak a laktanyáikba – közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov kedden.


Az európai feszültség fokozását célzó példátlan propagandakampány részének nevezte kedden a Kreml szóvivője, hogy Joe Biden amerikai elnök január 16-át nevezte meg az Ukrajna elleni állítólagos orosz támadás időpontjaként.


Ausztria az európai uniós tagállamok közül elsőként rendelt el általános oltási kötelezettséget a Covid-19 ellen - ami immár életbe is lépett. Ám nem kis meglepetésre, terítékre került a döntés felülvizsgálata. Ausztria felfüggesztheti a koronavírus elleni általános oltási kötelezettséget, ha az orvosokból és jogászokból álló bizottság ezt javasolja – nyilatkozta a Krone című lapnak Karl Nehammer osztrák kancellár.


Hillary Clinton, demokrata párti elnökjelölt 2016-os kampánystábjának munkatársai egy tech-cégnek fizettek, hogy beszivárogjanak többek között a Trump Tower, később pedig a Fehér Ház szervereibe és így kémkedjenek Donald Trump után – adta hírül hétfőn az amerikai sajtó a John Durham különleges ügyész által a hétvégén beadott bírósági beadványra hivatkozva.


Az Alföldön egy olyan nagy tömegű, szabad jogi helyzetű népesség élt – főleg avarok és magyarok –, akik egyszerűen nem voltak hozzászokva ahhoz, hogy egy földesúr uralma alá tartozzanak. Egy ilyen ellenálló népességet nem lehetett könnyen egy feudális államba szervezni. A 11. század belső harcai is nagyrészt éppen azt célozták meg, hogy megtörjék az ő ellenállásukat, megkereszteljék és a feudális rendbe sorolják be az ottani népességet. A 12-13. századra már jelentős változások történhettek, de ezeket a tatárjárás részben semmivé tette, hiszen éppen az alföldi területeken volt a legnagyobb a pusztítás.


A hírportál szerint az épületfoglalók csoportja illegális migránsokból szerveződött, akik magukat "Brüsszel iratok nélküli önkénteseinek" nevezik. A helyi sajtónak úgy nyilatkoztak, remélik, hogy sikerül "ideiglenes elfoglalási megállapodást" kötniük a tulajdonossal, hogy ne kelljen tovább hajlék nélkül maradniuk.


A jelentés szerint a gyártók által nem bejelentett zárványok voltak a középpontban, elsősorban grafén és szénnel kapcsolatos nanostruktúrák szén- vagy grafén kompozitok formájában, grafén polietilénglikollal, grafén-oxiddal, vas-oxid vegyületekkel és kalcittal összefüggésben.


(magyar rögvalóság – a Szerk.)
669 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page