VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:16)


A magyaroknak üzent Klaus Iohannis államfő a nemzeti ünnep alkalmából

„Önöknek, magyar etnikumú román állampolgároknak a mai nap alkalmat nyújt megerősíteni nagyra becsült értékeiket, amelyek egy néppé egyesítik önöket, valamint arra, hogy büszkén mutassák fel a világ előtt azt az identitást, amely felszentelt helyet biztosít önöknek a történelemben és az egyetemes kultúrában" - olvasható Iohannis üzenetében.


Több európai nagyvárosban rendeztek tüntetést a Covid egy éves évfordulója apropóján

NÉMETORSZÁG szombaton Stuttgartban tüntetésre került sor, melynek mottója: "Elég volt!" Az egy éve tartó lezárások és szigorítások feloldását követelték. A rendőrség több tüntetőt letartóztatott.


A katolikus egyház kitart az egynemű élettársi viszonyok megáldásának elutasítása mellett

A Hittani Kongregáció válaszára Ferenc pápa is áldását adta. A Hittani Kongregáció nemleges választ ad arra a lehetőségre, hogy áldást nyújtson az azonos nemű párok kapcsolatára, hozzátéve, hogy ez „nem jelenti az érintettek megítélését”.


Felfüggesztik az AstraZeneca-vakcina alkalmazását Németországban

A minisztérium döntése azt is jelenti, hogy egyelőre nem kapja meg a második adagot, akit egyszer már beoltottak AstraZeneca-vakcinával. Olaszországban is felfüggesztették az AstraZeneca vakcina használatát. A miniszter aláhúzta: egyelőre semmit nem lehet tudni arról, hogy a következő hónapokban miként alakulhat a szérum alkalmazása, az viszont biztos, hogy az oltóanyag iránti lakossági bizalom csak úgy őrizhető meg, ha „nyíltan és átláthatóan elmondjuk, hogy mi van".


Nem engedünk negyvenhétből! – az elfelejtett ellenforradalmárok története

Az 1848-as forradalom kapcsán nem szokott szó esni az aulikus magyar arisztokrácia szerepvállalásáról. A Windisch-Grätz támogatását élvező konzervatív arisztokraták bár a fontolva haladás hívei voltak, a szabadságharc kitörése után igyekeztek 1847-re visszatekerni az idő kerekét.


Angela Merkel távozását sürgetik a választási fiaskó után

A németországi Baden-Württemberg tartományban a Zöldek, Rajna-vidék-Pfalz tartományban a szociáldemokraták kapták a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott helyi törvényhozási választáson a hétfőre virradóra ismertetett hivatalos végeredmények szerint.

Beesett koronás vicc</