top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:57) 07.24.A tüntetők az utolsó pillanatokban is próbálják meghátrálásra kényszeríteni az izraeli kormányt.


Az Ultrahang legfrissebb adásában ismét jelentkezik Ádám Ráchel újságíró a Shalom Israel műsorával. Szó lesz az izraeli megatüntetésekről, a hét hónapja zajló utcai demonstrációkról, melyet a baloldal szervez azért, mert szerintük korrupt, piromániás és bűnöző elemekből áll az izraeli kormány. A Kneszet holnap dönt egy vitatott törvénymódosításról, ami az ellenzék szerint a demokráciát és a liberalizmust ássa alá.


“Nem a Legfelsőbb Bíróság testülete fogja eldönteni mi ésszerű és mi nem, hanem a parlament.“


“Megteszünk mindent, hogy megakadályozzuk a terv törvényre emelését.“


Rison Lecion városban az egyik kereszteződésnél ez történt...


„Én nem szerepelni jöttem ide” – mondta Budaházy György, akit sikerült elkapnunk Bayer Zsolt tusványosi panelbeszélgetése után, ahol Budaházy Edda is megfordult. Válaszolt pár kérdésünkre, de nem engedte, hogy videót készítsünk róla, így olvasóink most kénytelenek maguk elképzelni, ahogyan oldalán tarsolylemezzel beszélget tudósítónkkal.


Győzött a jobboldal Spanyolországban.


A német lap szerint utolsó figyelmeztetés érkezett Európának, ahol a konzervatívok közelednek szélsőjobbhoz.


Nyilvánosságra hozták Nixon egy hónappal a halála előtt írt levelét, amelyet Bill Clinton amerikai elnöknek küldött.


A volt elnök úgy véli, Európa nincs egálban az Egyesült Államokkal támogatás szempontjából. (nu, kedves Trump úr, az egál úgy is kijönne, ha senki nem háborúztatná a szerencsétlen ukránokat)


Leszedték a támadó eszközöket.


Az Oroszországgal folytatott konfliktus miatt Ukrajna a világ “legjobban aláaknázott országává” vált – jelentette szombaton a Washington Post az ország kormányától és több nem kormányzati humanitárius aknamentesítési csoporttól származó adatokra hivatkozva.


Az orosz uráli olaj hordónkénti ára az elmúlt napokban meghaladta a 60 dollárban meghatározott nyugati árplafont, ami azt jelzi, hogy Oroszország megnyerte a világ olajpiacain a befolyásért folytatott csatát – jelentette a Wall Street Journal az Argus Media árupiaci adatszolgáltató cég számításaira hivatkozva.


Ukrajna az oroszhoz hasonló választ adott, ugyanis Kijevben is bejelentették, hogy a Fekete-tenger északkeleti, oroszországi részét (Krím félsziget, Novorosszijszk) blokád alá vonják, az oda tartó, vagy onnan jövő hajókat ellenséges hadi járműveknek tekintik. A probléma csupán az, hogy Ukrajnának nincs a Fekete-tengeren érdemi hadiflottája. A fenti helyzetből pedig az következik, hogy az ukránok a tengeri út lezárása miatt szárazföldi szállítási útvonalakkal fognak élni. A lengyelek ennek ellenére továbbra sem fogják megengedni, hogy az ukrán gabona Lengyelországban maradjon.


Nagy bejelentést tett a CNN-nek adott interjújában az amerikai külügyminiszter.


Az ukrán elnök szerint ez az egyetlen módja az orosz rakétaterror legyőzésének.


Jelenleg körülbelül 20 ezer zsoldos tartózkodhat Fehéroroszországban.


De nem fogja engedni őket.


Varsó létrehoz egy új zászlóaljat, amelyet a Belarusz és az oroszországi Kalinyingrádi terület közötti Szuvalszki-folyosó Augustow városában állomásoztatnak – közölte Twitter-oldalán Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter.


“A pápa felajánlotta Kirill pátriárkának, hogy találkozzon az egyik moszkvai repülőtéren a pápa repülőgépének az orosz fővárosban történő feltöltése idején a Mongóliába tartó, illetve a Mongóliából érkező repülőútja során augusztus 31-én, illetve szeptember 4-én” – mondta a RIA Novosztyinak.


Az olasz kormányfő hatpontos fejlesztési tervet vázolt fel a kiindulási és a tranzitországok támogatására, valamint az emberkereskedő szervezetek felszámolására.


A fővárosban nem élnek rosszabbul Békés megyénél, de a vidék is tiszta, aszfaltozott és rendezett. Útirajz Afrika igen kevés sikerországának egyikéről. Kigali utcái példásan aszfaltozottak, egy eldobott műanyagpalack vagy cigicsikk nincs sehol; az egyszer használatos műanyagzacskók szigorúan tilosak, nem csak nem adnak a boltban, de venni és behozni sem lehet. Az a közlekedési apokalipszis, ami Afrika maradékát jellemzi, itt nyomokban is alig jelentkezik. Vannak lámpák, körforgalmak, sávok, sebességhatárok, és a protokollsofőrök annak ellenére sem hajlandók túlmenni a szent hatvanas sebességhatáron, hogy világosan meg lett nekik mondva: a delegációval, konvojban szerzett büntetéseket nem kell kifizetni. Mégsem tapossák neki. És én sem merném. Meg lehet ezt szépen fogalmazni: a két etnikum, a hutuk és a tuszik történelmileg igencsak terhelt együttélése a renden alapulva békévé érett. De meg lehet csúnyán is: ez egy rendőrállam. Városon-vidéken ötven méterenként áll egy szilovik, a hivatalos rendőrség fekete-neonsárga egyenruhája messzire világít, közbül biztonsági magáncégek állnak mocsárzöldben, és nincs kegyelem. Azt nem lehet mondani, hogy ne lenne szegénység – a fővároson és egy-két nagyvároson kívül autó elvétve jön szembe, ablaküveg is alig. De tisztán még a szegénység is szebb, és látszik, hogy Afrika nagy részével ellentétben itt az állam van, lélegzik, működik. Némi nagyvonalúsággal fogalmazva: itt a fókuszban nem az emberi jogok vannak, hanem az ember fejlődése. Ebben pedig – afrikai összehasonlításban legalábbis – igen jelentős sikereket könyvelhetnek el: a tizennégymilliós ország fővárosa, a szűk kétmilliós Kigali egy működő, rendezett város az afrikai nagyvárosokra jellemző végtelen és pokoli nyomornegyedek nélkül, melynek lakossága aligha él érdemben rosszabbul, mint Békés vagy Nógrád kisvárosai. De ha van Ruandának a magyar szem számára egészen csodálatos tulajdonsága, az a szuverenitás végtelen szeretete. Az egyébként lassú beszédű, nyugodt Paul Kagame agyvizét rendszeresen forralják szijjártói magasságokba az őt kioktatni próbáló nyugati újságírók, s egészen pitiáner apróságokból kerekedhet Ruandában diplomáciai botrány – például abból, hogy szabad e az érkező és vizesblokkot adományozó vendégnek megtanítania a helyi iskolásokat kezet mosni. A magyar köztársasági elnök pedig a nyanzai kerület polgármesterétől lándzsát és pajzsot kapott „az ország szuverenitásának megtartásához”.


A gyógyszert, amit kap, szexuális predátorok kasztrálására is használják.


Újabb, Nyugatról érkező gendertrend van kibontakozóban. Az úgynevezett otherkin azt az embert jelöli, aki sem nőnek, sem férfinak, de még embernek sem érzi magát, ehelyett valamilyen állatként vagy fantázialényként azonosul. – adta hírül a Daily Mail. A Rajna-vidék–Pfalz tartományi parlamentjének AfD-s frakciója szerette volna megtudni, hogyan kezelnék az iskolák azt a helyzetet, amikor a fiatalok valamilyen házi kedvencként határozzák meg magukat. Michael Frisch és Joachim Paul képviselők feltették a kérdést, válaszul pedig a Junge Freiheit hivatalosan azt közölte, „pedagógiailag érzékenyen” kell kezelni a tanulókat, hogy támogathassák őket. Amennyiben a diáktársak negatívan reagálnának egy esetleges otherkinként azonosuló fiatalra, az iskolákban kríziscsapatokat állítanának fel a probléma megoldására. Lehetőség van egyedi esetekben arra is, hogy felvegyék a kapcsolatot Rajna-vidék–Pfalz tartomány diszkriminációellenes hivatalával a Család-, Nő-, Kulturális és Integrációs Minisztériumon belül. Az állam kormánya szerint az „állati ügyben” nem kellene előzetesen konzultálni a szülőkkel.935 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK