top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:25) 12.05.Liz Gunn újságíró csatlakozik Maria Zeee-hez, miután közzétette az eddigi legsúlyosabb adatokat a COVID-bűnözéssel kapcsolatban: az új-zélandi egészségügyi minisztérium informátorának adatai az új-zélandiak közvetlenül a COVID-injekciók miatt bekövetkezett haláleseteit mutatják be egy olyan adatkészletben, amelyet MINDEN ország felhasználhat a bűnözők felelősségre vonására.


Egy meglehetősen fontos szakértői vallomásra kerül sor ma hétfő este Londonban a Parlament egyik üléstermében, amelyről úgy tűnik, az Egyesült Királyságban nem sokan tudnak. Minden parlamenti képviselő meghívást kapott. Több mint 200 000 EXTRA halott és több mint 1 millió megnyomorodott! Nem tudni pontosan mikor kezdődnek az előadások/beszédek. https://peterhalligan.substack.com/p/coming-this-monday-speaking-to-what


„Gáza palesztin föld és mindig a palesztinoké marad” – jelentette ki a török elnök.


Új szakaszába lépett a háború.


A nemzetközi közösség egyre több tagja figyelmezteti Izraelt az emberi jogok és az erkölcsi alapértékek betartására – írja az Euronews. Legutóbb a német külügyminisztérium közölte, hogy „Izraelnek nem csak utasítania kell a gázaiakat, hogy költözzenek biztonságos helyre, hanem ezt lehetővé is kell tennie”. A szóvivő egyúttal aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Izrael Hamász elleni szárazföldi hadjárata kiterjedhet Gáza menekültekkel zsúfolt déli részére.


Joáv Galant az övezet határáról szemlélte meg a Gáza északi részén zajló harcokat. (nu, hát ez az! amott az utolsó csepp ukrán vérig, emitt meg az utolsó palesztin eltakarításáig!)


Izrael szerint akár heteken belül képesek elárasztani a földalatti hálózatot. (nu, mondom... aztán majd nemsokára az arab tankönyvek írnak az új, nagyszabású holokausztól, a zsidók elkövette népirtásról...)


Konferenciával ünnepelték a Magyar Külügyi Intézet megalapításának 50. évfordulóját. A rendezvényen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is – számolt be róla az Origó. A kormányfő bejelentette, hogy az Intézet a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül a politikai igazgató segítségével a miniszterelnök munkáját segíti. „Mindez a régi világ helyreállítása. Amikor Magyarország szuverén és önálló külpolitikát folytatott, akkor a külügyek vezetése mindig miniszterelnök központú volt” – fogalmazott.


„Orbán felkészül az összecsapásra az ukrán tagsággal kapcsolatban” – fogalmazott a Politico reggeli brüsszeli hírlevele. A beszámolójuk szerint a magyar miniszterelnök „tovább fokozta az Ukrajna EU-csatlakozásával szembeni ellenállását, és megerősítette, hogy kész kisiklatni az e hónapban esedékes EU-csúcsot, amelyen a vezetők zöld utat akartak adni a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez”. A magyar miniszterelnök szerint ugyanis „Ukrajna tagsága nem összeegyeztethető Magyarország nemzeti érdekeivel”, Ursula von der Leyen pedig „le akarja nyomni a torkunkon Ukrajna uniós csatlakozását, anélkül, hogy felmérné, milyen következményekkel jár ez az európai adófizetőkre és gazdákra nézve”. Mindez pedig a Politico szerint „sokkolta Brüsszelt”, ugyanis „a múlt hétig a magas rangú tisztviselők és diplomaták azt állították, hogy Orbán fenyegetése nem jelent nagy gondot a csúcstalálkozó szempontjából”.


„Orbánnak igaza van: Ukrajna nem csatlakozhat az EU-hoz!” – írta Harald Vilimsky a Facebook-oldalán.


Fennáll a kockázata, hogy Ukrajna nem kapja meg az Európai Unió által megígért 50 milliárd eurót a németországi költségvetési válság és a jobboldali pártok megerősödő pozíciói miatt – idézte a Financial Times című lap meg nem nevezett európai tisztviselőket. “Az EU tagállamai messze vannak attól, hogy a december 14-15-i brüsszeli csúcstalálkozó előtt megállapodásra jussanak az unió közös költségvetésének feltöltéséről, beleértve az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurót” – mondták a lapnak a tárgyalásokban részt vevő források.


A megállapodást újbóli megfontolásra visszaküldte a bolgár parlamentnek.


Komoly technológiai előrelépés.


Az ukránok szinte egyenlően megosztottak a továbblépést illetően az Oroszországgal zajló konfliktusban – jelentette a helyi állami ellenőrzésű média vasárnap a Rating csoport novemberben végzett felmérésére hivatkozva. A felmérés eredményei szerint a megkérdezettek 44 százaléka szerint fontos, hogy az Oroszországgal folytatott tárgyalások során kompromisszumot keressenek, és hogy más országokat is be kell vonni a folyamatba.


Volodimir Zelenszkij az ukrán fegyvere erők egyes parancsnokaival kommunikál Valerij Zaluzsnij főparancsnokot megkerülve, megakadályozva őt abban, hogy a csapatokat vezesse – írja az Ukrajinszka Pravda című lap. “Tudja, néha az a benyomás alakul ki, hogy Zelenszkijnek kétféle ukrán fegyveres erői vannak: a “jó”, amelyeket Szirszkij és más kedvencek irányítanak, és a “rossz”, amely Zaluzsnijnak vannak alárendelve. Ez nagyon demotiváló a főparancsnok számára, és ami a legfontosabb, megakadályozza abban, hogy az egész hadsereget irányítsa” – áll a cikkben.


A teherautókból 22 kilométeres sor alakult ki, mivel az ukrán kamionosok alternatív utakat keresnek az EU-ba való bejutáshoz a lengyel és szlovák kollégáik által elrendelt határblokád közepette – közölte a csatorna vasárnap.


A Politico betekintést nyert a rendőrségnek adott vallomások jegyzőkönyvébe. Megdöbbentő, amit találtak.


A sémában részt vevő bankárok, jogászok és adótanácsadók Európa-szerte több mint hatvanmilliárd dollárral károsították meg az adófizetőket. Messze a németek zsebéből húzták ki a legtöbb pénzt az adócsalók 2012-ig, amikor a vonatkozó jogszabályok változása miatt a séma már nem volt tovább fenntartható.


A világ vezetői megpróbálnak konszenzusra jutni az éghajlatváltozás elleni fellépésről és az alkalmazkodásról. Az Egyesült Államok 3 milliárd dolláros új klímafinanszírozást jelentett be, míg Franciaország az atomenergiát szorgalmazta a kibocsátás csökkentésének módjaként. "Most mindannyiunknak szilárd eltökéltséget kell mutatnunk a fosszilis tüzelőanyagok – mindenekelőtt a szén – fokozatos megszüntetése iránt. Ezen a klímakonferencián erre vitorlázhatunk" – mondta Scholz a világ minden tájáról érkező delegációknak. Martin Kaiser, a Greenpeace németországi ügyvezető igazgatója szerint Scholzból hiányzik a "következetesség és a hitelesség" klímapolitikájában. Több mint 100 ország vállalta, hogy megháromszorozza a megújuló energiaforrásokat. Brazília bányászati és energiaügyi minisztere, Alexandre Silveira azt mondta: "Lula elnök vezetésével az olajbevételeket tiszta és megújuló energia finanszírozására akarjuk fordítani."


Emlékezetes: Wilders hatalmas győzelmet aratott a parlamenti választásokon,miután kampányában ígéretet tett a muszlim bevándorlás megfékezésére. A holland politikus ezzel csatlakozik a bevándorlás-szkeptikusok csapatához, köztük Giorgia Meloni olasz miniszterelnökhöz és Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz, akik üdvözölték választási győzelmét.


Az amerikai védelmi miniszter elismerte, hogy a saját hadiiparukat támogatják Ukrajnán keresztül.


Novemberben a jemeni felkelők elfoglalták az M/V Galaxy Leader hajót, legénységét pedig elfogták. A húszik a kereskedelmi hajót és 25 fős legénységét arra hivatkozva kerítették uralmukba, hogy Izrael támadást indított a Hamász ellen, amely október 7-én példátlan mértékű vérengzést hajtott végre Izraelben. A Galaxy Leadert egy japán társaság üzemelteti, de brit cég tulajdonában van, amelyet egy izraeli üzletember alapított.


Miért nem a saját hazájában, illetve Nyugat-Európa nagyvárosaiban próbál az antiszemitizmus ellen küzdeni? A Váci Zsidó Hitközség elnökének írása.


James Carville demokrata stratéga egy múlt héten adott interjúban azt állította, hogy a nemrégiben megválasztott keresztény republikánus házelnök, Mike Johnson nagyobb veszélyt jelent az Egyesült Államokra, mint az Al-Káida.


A közvéleménykutatás során 2088 brit felnőttet kérdeztek meg arról, hogyan vélekednek azoknak a könyveknek a betiltásáról, amelyeket gyűlöletbeszédet tartalmazó kiadványoknak könyvelnek el - legyen szó akár a Bibliáról. Mint a kutatás kiemeli, a válaszadók közül leginkább a 18 és 34 év közöttiek értenének egyet az ilyen kiadványok betiltásával, esetükben 23 százalék vélekedett így. Őket követik a 35-54 évesek, akiknek 17 százaléka támogatna hasonló lépéseket. Ezzel szemben az 55 év feletti válaszadóknak „csak” mintegy 13 százaléka lenne a betiltás pártján.


„Tényleg vonzódom hozzájuk” – vallott Billie Eilish a saját neme iránti érzéseiről még novemberben.


Naná, hogy aggódó szülők a sajtó nyilvánosságához fordulnak, amikor már a legnevesebb egyházi iskolákban is felüti fejét a liberális politikai agitáció. Francesca Rivafinoli írása.


Ezeken változtatna a Mi Hazánk:

  • Alapfokú iskolai végzettséghez kötnék a szavazati jogot, azaz aki nem tud írni-olvasni, attól megvonnák, későbbi sikeres tanulás után pedig visszaadnák.

  • Kezdeményezik a szavazatvásárlás és láncszavazás eltörlését, a csalókat súlyosan büntetnék.

  • Eltörölnék a szavazószállításokat, jelenleg kis létszámmal ez engedélyezett.

  • Bevezetnék a visszahívhatóság intézményét a képviselőkre vonatkozóan.

  • Eltörölnék a képviselők mentelmi jogát.

  • Megválasztás, választási indulás előtt kötelezően nyilatkozniuk kellene a jelölteknek kettős állampolgárságukról. Itt Novák Márki-Zay Péterre utalt, akiről csak az előválasztások után derült ki, hogy egyben kanadai állampolgár is.

  • Közvetlen államfőválasztást vezetnének be, a „nép válassza a köztársasági elnököt”.

  • Kötelező lenne választási programot adniuk a pártoknak, másként nem indulhatnak a választásokon.

  • Kötelező miniszterelnök-jelölti vitát vezetnének be.

  • A médiatanácsban ellenzékieknek is helyet kell biztosítani.

A “Szent István 2025” programsorozat elindításának érdekében a három szervezet öt évre szóló együttműködési megállapodást írt alá azzal a szándékkal, hogy Szent István államépítő, államszervező, egyházszerevező munkáját, külpolitikáját és a szomszédos birodalmakhoz fűződő kapcsolatát, politikai tetteit megismertesse – mondta Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa Egyesület elnöke, aki a program társelnökeként vesz részt a kezdeményezésben.


1822-ben, majdnem kétszáz évvel ezelőtt egy olyan könyv jelent meg német nyelven, amely a hazánkról szóló leírások egyik legfontosabb hivatkozásává vált. „A magyarországi Buda szabad királyi városának teljes leírása” címen napvilágot látott mű látványos sikert ért el külföldön is. Ez második kötete volt annak a vállalkozásnak, amely egy évvel korábban, 1821- ben a Magyarország szívének számító Pest-Buda teljes körű bemutatására vállalkozott. Az első kötet címe: „A magyarországi Pest szabad királyi városának teljes leírása”. Szerzője Franz Schams, azaz, ahogy később sokan hívták Schams Ferenc. Nem túlzás azt állítani, hogy ez volt az első olyan munka, amelyik feltette Magyarországot az akkori világ turisztikai térképére. Schams a könyveivel a magyar főváros idegenforgalmának megteremtőjévé vált.

 

Meghívó: Paláver


Meghívó: A cansel culture és a woke mozgalom harapófogójában


986 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page