top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:23) 2023.01.12.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik bizottsága globális vakcinaútlevelet vezetne be idén. A G20-országok tavaly novemberben aláírtak egy nyilatkozatot, amelyben vállalták, hogy bevezetik a covid-útlevelet. A WHO egészségügyi szabályokat felülvizsgáló bizottsága a nemzetközi egészségügyi szabályozások módosításán dolgozik, és az idén májusban megrendezésre kerülő Világegészségügyi Közgyűlésen fogadtatná el a tagországokkal a digitális vagy papíralapú globális vakcinaútlevelek koncepcióját.


2022 decemberében elhunyt Nagy László, a 2006-os rendőrterror áldozata. Bal szemét egy rendőr lőtte ki, aki – dacára a videófelvételeknek – megúszta a felelősségre vonást. Nagy László haláláig harcolt az erkölcsi és jogi igazságtételért, és a felelősök bíróság elé állításáért. Ebben nagy segítségére volt a filmrendező, újságíró Skrabski Fruzsina, akinek igazságérzetét szintén bántotta az elszámoltatás elmulasztása. Vele beszélgettünk Nagy László temetése kapcsán.


Egyetlen bűne, hogy rosszkor volt rossz helyen. Azok gyilkolták meg, akik egy sötét napon hadat üzentek békés járókelőknek, megaláztak, fizikailag és lelkileg megfélemlítettek magyar embereket a saját hazájukban. Ez tűrhetetlen. Ma arról is beszéljünk, hogy Budaházy Györgynek végleg otthon a helye. Családja, szerettei körében, nem pedig börtönben, ahova - nem mellesleg - a valódi bűnösöket soha nem zárták be. Budaházyval nincs személyes ismerettségem, nem tudom, több-e a közös bennünk, mint ami elválaszt bennünket. De ez nem is fontos. Hiszen ő a méltánytalan és igazságtalan bírói ítélet óta egyértelműen áldozat. Az elnöki kegyelemnek el kell érnie majd őt is. Nemzeti felfogású, jogkövető emberként úgy gondolom, hogy ha bűnös az ellene felhozott vádakban, már régen megfizetett azért, amiben tévedett. Ha pedig ártatlan az ellene felhozott vádak egy részében, annál inkább haza kell engedni. Felkérem barátaimat, támogatóimat, fontolják meg a fentieket, és szolgálják az igazságot, mert csakis azzal jutunk előrébb közös ügyeinkben. Szurkolok azért, hogy Budaházy György hazajuthasson végre, bízom az elnök asszony jóindulatában.


Németország most fogadott el egy törvényt, miszerint a kormánnyal egyet nem értő állampolgárok akár az állásukat is elveszthetik. Döntő fontosságú, hogy a törvény kimondja, hogy a közalkalmazottak, például rendőrök vagy tanárok bírósági döntés nélkül elbocsáthatók, ha úgy ítélik meg, hogy megsértették Németország alaptörvényét (az alkotmányt). Ez óriási változást jelent a közalkalmazottak jogállásában ahhoz képest, hogy eddig csak akkor lehetett őket elbocsátani, ha bírósági úton bizonyosodott be, hogy megsértették az alkotmányt. Az új szabály szerint ezt már nem kell bizonyítani. Elég lesz azt állítani.


Mateusz Morawiecki szerint a nyilvánosság előtt alig ismert, hogy a „nácik mit tettek Lengyelország egészével”.


A beérkező félmilliós embertömegből mindössze negyvenezren kaptak munkavállalási célú tartózkodási engedélyt – adta hírül szerdán a Die Welt.


Hadszíntérré váltak 2023 szilveszter éjszakáján a legtöbb német nagyváros, de különösen Berlin egyes, migránsok által lakott kerületei. Krisztina Koenen jelenti


Az integrációs politika kudarcát látja a német politikusok egy része a migránscsoportok által szilveszter éjjel végzett pusztításban, melynek során tűzijátékot is kilőttek a kiérkező rendőrökre és mentősökre. A történések nyomán a bevándorlás ügye újfent napirendre került Németországban.


Már a brit felségvizek közelében is cirkál az oroszok egyik hajója, pedig egy szakértő szerint „ha csak egy rakétát kilőnek, abban a percben elsüllyesztik őket”.


Nem sok bűnöző fog hazatérni. De az kétségtelen, a taktika működik, Szoledar régóta az első olyan orosz művelet, ami nem csak a tüzérségen és 1. világháborús, primitív rohamokon alapul.


A magyar kormányfő érti, miként működik a hatalom a posztliberális társadalmakban – olvasható a portál cikkében.


„Azok, akik azt állítják, hogy segítenek, azok keresik a legtöbb pénzt”– olvasható a portál cikkében.


Hát erről szól a játszma, miközben Brüsszelben tombol a korrupció.


Luxusnyaralásról, 50 ezer eurós mikuláscsomagról és kémkedésről ír a Financial Times. Josep Borrell, az EU külügyi vezetője be is jelentette, hogy aggódik.


Az EU adófizetőinek pénzét fektették be a kazettás lőszerek iparába! Az Európai Parlament nyugdíjalapja dohányipari és bányászati cégek részvényeit is vásárolta – írja az EUobserver


Tavaly még csak háromnegyedük vélte, hogy energiaválság részben az Európai Bizottság elhibázott energiapolitikájának következménye.


Beazonosítatlan rendszerhiba miatt órákra leállították az Egyesült Államok teljes területén a légi közlekedést.


A köztársasági elnök szerint a háború ügyében pragmatikusnak kell lenni, de gondolni kell Európa túlélésére is.


Sacha Stone filmrendező dokumentumfilmjét - az „5G-Apokalipszis - népírtási akció“ – címmel a Kla.TV tavaly már bemutatta. A Kla.TV most ennek a felvilágosító dokumentációnak a rövid változatát adja közre. Sacha Stone rövidített filmváltozata drámai tényeket tár fel és olyan ismert személyiségek, mint Mark Steele és Barrie Trower, tanúvallomásait közli. Megtudhatjuk, hogy a fegyverszakértők és fejlesztők miért tartják az 5G-t gyilkos fegyverrendszernek.


Most már több boncolási tanulmány is rendelkezésre áll, amelyek lényegében meggyőző bizonyítékot találtak arra, hogy a vakcinák hirtelen szívhalált okoznak.


Mindezek fényében hogyan tudja gyermekorvosként mindig mindig ajánlani ezeket a terápiákat a gyerekeknek?


A szakmailag lektorált szakirodalom tele van a vérrögök minden lehetséges permutációjával


Egy New York-i állami iskola igazgatója szerint a „This Book is Gay” („Ez a könyv meleg”) című könyvnek helye van az intézmény könyvtárában azért, hogy a gyermekek számára is elérhető legyen. Az igazgató e-mailjét a Libs of TikTok népszerű oldal osztotta meg, amelyben az intézményvezető arról ír egy panaszt tévő szülőnek, hogy ugyan minden joga megvan a nevelőnek, hogy figyelemmel kísérje, hogy mit olvas a gyermeke, ennek ellenére a könyv az iskolában marad.767 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK