top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:48) 2022.11.19.
A média és politika viszonyulása Kelethez és Nyugathoz, a tucatember felelőssége

Ha Putyin rakétákat lő vagy lőtt ki Lengyelországra, és nem ukrán provokáció volt, abban sincs semmi rendkívüli. A jóságos igazságtevő USA is kétszer lőtt rakétát távoli háborúja,– már nem emlékszem pontosan – Irak vagy Szíria elleni inváziója során a kínai nagykövetségre. Mindkettőre azt mondta, tévedés volt, bocsi, aztán pár évre rá a WikiLeaks-be került hivatalos dokumentumokból kiderült, hogy szándékos volt az eset. Tehát mivel az USA legitim módon provokált harmadik világháborúra Kína diplomáciája elleni szándékosan, több alkalommal elkövetett rakétatámadással is, így a nem szimpatikus országok elleni rakétacsapások demokratikusak, legitimek, igazságosak és jóságos cselekedetek. Ugyanakkor van még mit tanulnia Oroszországnak tőlünk, nyugati demokratáktól. Behozhatatlanul sok háborút kell indítania a tőle távoli országok ellen mindenféle hazug ürüggyel, ahogyan az USA és alatta nyugati picinyke csatlósai tették, illetve mind a mai napig teszik, és el kell sajátítania a Béke Nobel-díjas amerikai elnök, Barack Obama népirtó fasiszta háborúi során bevezetett ama amerikai igazságbeszédet, miszerint tíz amerikai hadsereg által legyilkoltból kilenc ártatlan civil, egy pedig katonai célpont volt, ezért azt a fölösleges kilencet elnevezze Putyin is járulékos veszteségnek.


Kijev a lengyelországi rakétábecsapódásról: Irreleváns, hogy mi voltunk vagy az oroszok

„Oroszország viseli a végső felelősséget Ukrajna megtámadásáért” – jelentette kiJurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője.


Haaretz: Izrael fegyvert nem ad, de vásárolt már katonai eszközöket Ukrajnának

Az izraeli lap három magas rangú európai diplomatára hivatkozva számolt be a hírről.


FIFA-elnök: Álszentek a Katart kritizáló nyugati országok

„Hány nyugati befektető, amely milliárdokat kapott Katartól, hány emelte fel a szavát a külföldi munkások jogaiért? Egy sem” – jelentette ki Gianni Infantino.


Demkó: Amerikai részről érezhető, hogy a konfliktus lezárását sürgetnék

„Az USA nem tud engedni a Kínával való versengéséből, az iráni atomprogramból, úgy tűnik, hogy inkább Ukrajnában engedne” – fogalmazott az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője.


Elon Musk a Twitteren szavaztatja a népet, hogy visszaengedje-e Donald Trumpot

54,3 igen, 45,7 nem. (nu, ez két szempontból is érdekes. 1) mennyire lehet szólásszabadság-hívő az a tulaj, aki ezt egyáltalán megkérdi? 2) mennyire lehet szabadságkedvelő az a nép, amelynek csaknem fele eltiltana bárkit is a közösségi médiától?)


A tanulók rosszul érzik magukat a HPV elleni oltás után Belgiumban

Sokan értesítettek minket egy incidensről, amely a Morlanwelz tartományi Athenaeumban történt. "Mi történik a Morlanwelz Athénée-ben? A lányom szerint több tucat gyerek elájult, és azt mondták neki, hogy menjen haza. A rendőrség és több mentőautó is a helyszínen van" – írja Yvan. "Több tucat diák betegedett meg a HPV elleni védőoltás beadása után. Mentők, tűzoltók és több rendőrautó is a helyszínen van, hogy kezeljék a helyzetet. Minden szülő megdöbbent és dühös" – teszi hozzá Gaëtan.


Büntetőfeljelentést tettek a svájci gyógyszer engedélyezési hivatal, a Swissmedic-el szemben

A covid vakcinák soha sem kerülhettek volna senki számára beadásra. Mint ismeretes az vakcinázások óta csak a hivatalos USA beli adatok szerint 32%-al nőtt a napi átlaghalálozások száma. A vakcinák által okozott úgynevezett posztvakcinázási mellékhatások száma pedig napról-napra nő, a génmódosított emberi szervezetekben gyarapodó tüskefehérje termelés okán, ami az mRNA vakcinák hatásmechanizmusának sajátossága. A büntetőfeljelentés három fő vádpontja:

  • A vakcinák ideiglenes engedélyének illegális kiadása

  • A népesség megtévesztése

  • A piac elégtelen felügyelete

Chemtrail – légtérmérgezés időbeli lefolyásának filmfelvétele

(Kapcsolódó Szilaj Csikós írásunk: Prof. Tanka Endre: Tények és kétségek a magyar légtér vegyi mérgezéséről)

(Kapcsolódó Szilaj Csikós írásunk: Prof. Tanka Endre: Tények és kétségek a magyar légtér vegyi mérgezéséről)


Economist: Új migrációs válság van kirobbanóban Európában

Az ukrán menekültek megsegítése népszerű a nyugati lakosság körében, de az afrikaiakhoz, ázsiaiakhoz már korántsem ennyire nyitott a hozzáállás – olvasható a londoni lap cikkében.


Hogyan teremtette meg az amerikai média a kripto-király mítoszát?

Az FTX kriptotőzsde összeomlása sokként érte a médiát, amely felépítette a férfit, akit most milliárdos csalással gyanúsítanak.


Kevés az igazi hős – Pákh Tibor halálára

Miféle eltökéltség kell ahhoz, hogy a fizikai és lelki terrorban önmaga tudjon maradni az ember? Egészen tegnapig köztünk járt egy ember, aki ezt megtette.


Százszor elektrosokkoltak, mert elutasítottam a rendszert – Pákh Tibor forradalmár a Mandinernek

Egy éve készült interjúnkkal emlékezünk a pénteken elhunyt kommunizmusellenes aktivistára.


A Kelet és Nyugat ugyanazon a vágányon van a WEF/ENSZ/Agenda 2030-al! Magyarország jó tanuló: 21. a listán. Oroszország a 45. Út a rabszolgaság felé!

A BRICS-et, mint egyfajta alternatívát tolják az arcunkba, amit egy bújtatott propagandán keresztül próbálnak elfogadtatni és elhitetni, hogy azt gondold, van választásod. Igazából rendkívül naiv személyiségnek kell lenni ahhoz, hogy erről valaki azt higgye, jobb és élhetőbb gazdasági/társadalmi megoldásról van szó. Óriási tévedés. A BRICS hatalmas átverés!


Bill Gates azt mondja a G20-ak világvezetőinek, hogy hamarosan "halálpanelekre" lesz szükség

Gates szerint a közeljövőben szükség lesz a "nagyon-nagyon magas orvosi költségek" miatt a halál panelek bevezetésére, hogy véget vessenek a beteg emberek életének. Gates a továbbiakban kifejtette, hogy "a hajlandóság hiánya arra, hogy azt mondjuk, hogy ha egymillió dollárt költünk arra az utolsó három hónapra, amit a beteg élete során még megélhet, akkor jobb lenne, ha nem bocsátanánk el azt a tíz tanárt, és az orvosi költségek terén megtennénk ezt a kompromisszumot".


Bár holnap vége a nagy "Népszámlálásnak", az biztos, hogy aki azt gondolja ennek mögöttes céljai nem voltak, az soha sem fog felébredni...

991 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page