top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:28)


„A család az család”… A kapus meg kapus, ugye, kedves Péter? Mondok egy példát. Szinte minden hétvégén focizom a gyerekeimmel, és néha a kapuba is beállok. Olyankor védek, védegetek. A te logikád alapján pont ugyanolyan magyar kapus vagyok, mint te, ugye, Péter? Aki nem ismeri el, hogy épp olyan hasznos kapusa vagyok a hazai kapustársadalomnak és Magyarországnak, mint te, az kirekesztő és kapusfób! Aki kétségbe vonja, hogy veled „egyenlő” vagyok, az – a te szavaiddal – intoleráns és nem elfogadó.


Ki is lehetne ebben a kérdésben autentikusabb, mint a három drámaíró: az ultraliberális Németh Ákos, aki mások mellett aláírásával is kiállt az SZFE-lázadás mellett. Spiró Györgyöt talán senkinek sem kell bemutatni, de talán a marosvásárhelyi Székely Csaba, Parászka Boróka bennszülött-gyűlölő élettársa ismerős lehet sokaknak. Ha kíváncsiak, miként vergődik Székely a Fidesz-diktatúra pénzelnyomó rendszerében, keressenek rá a nevére a Google keresőben. Ott látják a szerencsétlent, hat pénzeszsákkal a fején, amint különböző interjúkban átkozza a jobboldalt. Kultúr-szadista olvasóinknak javasoljuk, hogy ha találkoznának vele, mutassanak neki Wass és Nyirő köteteket. Rángatózni fog tőle, mint ördög a tömjénfüsttől.


A fellebbezések nyomán azonban a jogerős ítélet mindkettejük számára kedvezőtlen volt. Amint a Háromszék napilap közölte, a Brassó Megyei Törvényszék korábbi indoklása szerint Szőcs Zoltán “még nem fogta fel a bűnei súlyát”, míg Beke István esetében “még nem telt el annyi idő, hogy megjavuljon”.


Keddtől oltóközpontokat kezdtek felállítani az izraeli bevásárlóközpontokban.


Clarence Thomas amerikai főbíró hétfőn erőteljes véleményt fogalmazott meg, válaszul a Legfelsőbb Bíróság azon döntésére, amely nem tárgyalja a pennsylvaniai állami bíróság határozatát, amely lehetővé tette a szavazatszámlálást akkor is, ha azok három nappal a választások napja után érkeztek be meg – írja a Daily Wire.

Thomas elismerte, hogy a bíróság előtti ügy nem változtatta volna meg a 2020-as elnökválasztás eredményét, ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy az a tény, hogy a Legfelsőbb Bíróság nem hajlandó foglalkozni a kérdéssel, még problémákat okozhat a jövőben.


És lássanak csodát, 1963-ban a nyugat-német nagyközönség megismerhette Rolf Hochhuth A helytartó című darabját, amelyben XII. Piusz érzéketlen, hataloméhes pápaként jelenik meg, aki hallgat a zsidókat ért üldöztetés idején. Innen datálódik tehát a ma is jól ismert marxista toposz az antiszemita, nácibarát pápáról. Ezt a hamis képet „csomagolta újra” Costa-Gavras 2002-ben megjelent Ámen című hatásvadász filmje, amelynek forgatókönyve szinte teljes egészében a Hochhuth-féle bolsevik propagandára épült. A KGB és Hochhuth színre lépését megelőzően a pápa humanitárius tevékenységét nagy tisztelet övezte; Eugenio Pacelli az életszentség hírében hunyt el 1958-ban.


A kérdés az, hogy behódolsz-e vagy eltérsz a gender-ideológia új ortodoxiájáról.

28 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page