top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:58) 2022.05.10.


Száz éve nagyjából nulla figyelmük van a magyar érzékenységre.


A tagállamokkal nyújtatnának garanciákat arra az esetre, ha Ukrajna nem fizetné vissza a kölcsönöket. (ördögi gátlástalanság...)


Az Európai Unió azt tervezi, hogy legalább három hónapig finanszírozza a kijevi kormány működési költségeit – jelentette hétfőn diplomáciai forrásokra hivatkozva a Politico Europe. A 15 milliárd eurót egy új adósságkibocsátás révén vennék fel, a Covid-19 segélyezésére létrehozott minta felhasználásával. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), hogy havonta 7 milliárd dollárra van szüksége a fizetések, nyugdíjak és egyéb kormányzati kiadások kifizetésére. Az Egyesült Államok ígéretet tett arra, hogy a következő három hónapban ennek az összegnek egyharmadát biztosítja. Az EU a Politico szerint különleges kötvényekkel kívánja pótolni a különbözetet. (ördögi gátlástalanság... ismét)


"Ha Obama amerikai elnök nyolc évvel ezelőtt nem szegte volna meg a nemzetközi jogot, Putyin illegális katonai inváziója valószínűleg nem történt volna meg.“ Erre a következtetésre jutott Dr. Daniele Ganser történész és békekutató a kutatásai és elemzései alapján.


A társadalomtudományok egy része nagyon átpolitizált, és ez érinti a tudományos eredmények közzétételét is – vallja Jon A. Shields, aki könyvet írt a konzervatív professzorok kiszorulásáról.


A parancsnok békét, jó egészséget és boldogságot kíván mindenkinek a Győzelem Napja alkalmából. Ezt követően azt mutatják, ahogy a jókívánságokat tartalmazó képeslapokat, – az orosz hírügynökség megfogalmazása szerint – „propagandalövedékekbe” csomagolják, hengergetik, ezt követően pedig kilövik két ukrán kézben lévő falura.


Egy vészhelyzeti csomagot készítenek, amely magában foglalhatja a kritikus vállalatok ellenőrzésének átvételét is – mondta a Reutersnek három, az ügyet ismerő személy. A tisztségviselők szerint a terv megvalósításának részleteit most dolgozzák ki,- szemlézi az Index.


Jelenczki István filmrendező és felesége, Dr. Zseni Annamária pszichiáter másfél éven át dolgozott a magyar nemzet lelkiállapotának feltárásán és megfogalmazásán. Munkájuk eredményét az ÖN-TÉR-KÉP című dokumentumfilmben foglalták össze, amit először 2016 májusában mutattak be. Budapesten az Uránia Fílmszínházban 2022. május 15-én délelőtt 10.00 órától újra vetítésre kerül. Ajánljuk mindenkinek, aki magyarként keresi a helyét a szűkebb és tágabb környezetében.


Netanjahu tegnap elvesztett ugyan egy csatát a Knesszetben, de e "háborút" még megnyerheti. Megyeri A. Jonatán írása.


A Roszkozmosz vezetője nem pontosította, hogy konkrét NATO országokról vagy az összesről beszél-e.


A legújabb háború fontos tanulságokat hordoz, felerősíti a nemzetállamok és a saját haderő szerepét és megmutatja, hogy nem csak a béke az elsőszámú prioritás.


Másfél millió 7-17 közötti izraeli gyermeket értesítettek egy hónapja az izraeli betegbiztosító szervezetek a polio elleni oltásakción való részvétel lehetőségéről. Csak 13.000 izraeli gyerek ment el a polio elleni oltásra.

Emiatt nagyon aggódik az izraeli eü. minisztérium, mert szerinte a polio járvány már ott van a szennyvízben és rövidesen terjedni fog.


Egy győzelem napi koncert során tűnt fel a híres amerikai bankrablópáros az orosz állami TV-ben.


Részmunkaidős állást kínál München városa egy bármilyen nemű tapasztalt genderésznek.

618 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page